Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочеве рагу зі свининою

Овочеве рагу зі свининою

28-07-2015, 19:51
996
Овочеве рагу зі свининою
Поки немає підстав скаржитися на брак овочів або їх невеликий асортимент, використовуйте все розмаїття річного врожаю для приготування сезонних страв. Одним з пунктів меню річного вечері неодмінно має стати овочеве рагу зі свининою – ситне і багате смаком страва.

Овочеве рагу зі свининою і картоплею – рецепт


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка (лопатка) - 22 кг;

  • бекон - 5-6 скибочок;

  • ріпчаста цибуля - 390 г;

  • курячий бульйон - 480 мл;

  • яблучний сидр - 340 мл;

  • картопля - 740 г;

  • яблука - 450 г;

  • борошно - 15 г;

  • шавлія - 1 ч. ложка;

  • діжонська гірчиця - 10 р.


  • Приготування
    Покладіть шматочки бекону на дно сухої жаровні і залиште обсмажуватися до зарум'янювання і повного витоплювання жиру. Рум'яні шматочки бекону перекладіть на серветку, а на що залишився в посуді жиру підрум'яньте кубики свинини, попередньо посипані борошном. М'ясо також приберіть в окрему ємність і приступайте до пассеровке цибулевих кілець. Коли останні стануть прозорими, додайте до них м'ясо, залийте бульйоном і сидром, і залиште нудитися на мінімальному вогні близько півтора годин. Через відведений час, поверніть бекон, покладіть до м'яса кубики картоплі і яблук, посипте все шавлією і покладіть ложку зернової гірчиці. Тушкуйте рагу ще півгодини.
    При бажанні, повторити рецепт овочевого рагу зі свининою можна в мультиварці. Обсмажте м'ясо в режимі «Випічка», а потім відразу додайте до нього овочі, трави, гірчицю і бульйон з сидром. Готуйте рагу в режимі «Гасіння» півтори години.

    Як приготувати овочеве рагу зі свининою і кабачками?


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 460 м;

  • натуральна свиняча ковбаса - 560 г;

  • солодкий перець - 360 г;

  • кабачки - 400 г;

  • томатна паста - 35 г;

  • томати - 950 г;

  • мед - 30 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • чебрець, розмарин, орегано - по щіпці;

  • паприка мелена - 1 ч. ложка.

  • Овочеве рагу зі свининою

    Приготування
    Надрізавши шкірку на томатах, опустіть їх в окріп, вийміть і очистіть. Наріжте цибулю і перець кільцями, кабачки – півколами, а ковбасу – кружечками. Першим в жаровню з маслом відправляється цибуля, за ним, через 4-5 хвилин, – кільця солодкого перцю, далі кабачки і великі кубики томатів. Посоліть овочі, додайте до них трави, часник, томатну пасту і паприку. Тушкуйте основу рагу 45 хвилин. Окремо підрум'яньте кружечки натуральної свинячої ковбаси. Додайте свинину в овочеве рагу і залиште страву нудитися ще на 15-20 хвилин. Готове рагу за смаком нагадує овочеве лечо, яке краще всього подавати самостійно або в компанії скибочки хліба.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рагу з курки з картоплею
    Рагу з курки з картоплею
    Курку і картоплю можна по праву назвати найпопулярнішими продуктами у всі часи в силу їх доступності. З цього завжди безпрограшного поєднання можна
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
    Гуляш з підливою
    Гуляш з підливою
    Гуляш, при правильному приготуванні, виходить смачним і ароматним. Шматочки м'яса повинні бути ніжними, м'якими, распадающимися на волокна. Страву
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це