Поки немає підстав скаржитися на брак овочів або їх невеликий асортимент, використовуйте все розмаїття річного врожаю для приготування сезонних страв. Одним з пунктів меню річного вечері неодмінно має стати овочеве рагу зі свининою – ситне і багате смаком страва.
Овочеве рагу зі свининою і картоплею – рецепт
Інгредієнти: свиняча вирізка (лопатка) - 22 кг; бекон - 5-6 скибочок; ріпчаста цибуля - 390 г; курячий бульйон - 480 мл; яблучний сидр - 340 мл; картопля - 740 г; яблука - 450 г; борошно - 15 г; шавлія - 1 ч. ложка; діжонська гірчиця - 10 р. Приготування Покладіть шматочки бекону на дно сухої жаровні і залиште обсмажуватися до зарум'янювання і повного витоплювання жиру. Рум'яні шматочки бекону перекладіть на серветку, а на що залишився в посуді жиру підрум'яньте кубики свинини, попередньо посипані борошном. М'ясо також приберіть в окрему ємність і приступайте до пассеровке цибулевих кілець. Коли останні стануть прозорими, додайте до них м'ясо, залийте бульйоном і сидром, і залиште нудитися на мінімальному вогні близько півтора годин. Через відведений час, поверніть бекон, покладіть до м'яса кубики картоплі і яблук, посипте все шавлією і покладіть ложку зернової гірчиці. Тушкуйте рагу ще півгодини.
При бажанні, повторити рецепт овочевого рагу зі свининою можна в мультиварці. Обсмажте м'ясо в режимі «Випічка», а потім відразу додайте до нього овочі, трави, гірчицю і бульйон з сидром. Готуйте рагу в режимі «Гасіння» півтори години.
Як приготувати овочеве рагу зі свининою і кабачками?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 460 м; натуральна свиняча ковбаса - 560 г; солодкий перець - 360 г; кабачки - 400 г; томатна паста - 35 г; томати - 950 г; мед - 30 мл; часникові зубки - 2 шт.; чебрець, розмарин, орегано - по щіпці; паприка мелена - 1 ч. ложка. Приготування Надрізавши шкірку на томатах, опустіть їх в окріп, вийміть і очистіть. Наріжте цибулю і перець кільцями, кабачки – півколами, а ковбасу – кружечками. Першим в жаровню з маслом відправляється цибуля, за ним, через 4-5 хвилин, – кільця солодкого перцю, далі кабачки і великі кубики томатів. Посоліть овочі, додайте до них трави, часник, томатну пасту і паприку. Тушкуйте основу рагу 45 хвилин. Окремо підрум'яньте кружечки натуральної свинячої ковбаси. Додайте свинину в овочеве рагу і залиште страву нудитися ще на 15-20 хвилин. Готове рагу за смаком нагадує овочеве лечо, яке краще всього подавати самостійно або в компанії скибочки хліба.