Вернуться назад Распечатать

Овочеве рагу зі свининою

Овочеве рагу зі свининою
Поки немає підстав скаржитися на брак овочів або їх невеликий асортимент, використовуйте все розмаїття річного врожаю для приготування сезонних страв. Одним з пунктів меню річного вечері неодмінно має стати овочеве рагу зі свининою – ситне і багате смаком страва.

Овочеве рагу зі свининою і картоплею – рецепт


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка (лопатка) - 22 кг;

  • бекон - 5-6 скибочок;

  • ріпчаста цибуля - 390 г;

  • курячий бульйон - 480 мл;

  • яблучний сидр - 340 мл;

  • картопля - 740 г;

  • яблука - 450 г;

  • борошно - 15 г;

  • шавлія - 1 ч. ложка;

  • діжонська гірчиця - 10 р.


  • Приготування
    Покладіть шматочки бекону на дно сухої жаровні і залиште обсмажуватися до зарум'янювання і повного витоплювання жиру. Рум'яні шматочки бекону перекладіть на серветку, а на що залишився в посуді жиру підрум'яньте кубики свинини, попередньо посипані борошном. М'ясо також приберіть в окрему ємність і приступайте до пассеровке цибулевих кілець. Коли останні стануть прозорими, додайте до них м'ясо, залийте бульйоном і сидром, і залиште нудитися на мінімальному вогні близько півтора годин. Через відведений час, поверніть бекон, покладіть до м'яса кубики картоплі і яблук, посипте все шавлією і покладіть ложку зернової гірчиці. Тушкуйте рагу ще півгодини.
    При бажанні, повторити рецепт овочевого рагу зі свининою можна в мультиварці. Обсмажте м'ясо в режимі «Випічка», а потім відразу додайте до нього овочі, трави, гірчицю і бульйон з сидром. Готуйте рагу в режимі «Гасіння» півтори години.

    Як приготувати овочеве рагу зі свининою і кабачками?


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 460 м;

  • натуральна свиняча ковбаса - 560 г;

  • солодкий перець - 360 г;

  • кабачки - 400 г;

  • томатна паста - 35 г;

  • томати - 950 г;

  • мед - 30 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • чебрець, розмарин, орегано - по щіпці;

  • паприка мелена - 1 ч. ложка.

  • Овочеве рагу зі свининою

    Приготування
    Надрізавши шкірку на томатах, опустіть їх в окріп, вийміть і очистіть. Наріжте цибулю і перець кільцями, кабачки – півколами, а ковбасу – кружечками. Першим в жаровню з маслом відправляється цибуля, за ним, через 4-5 хвилин, – кільця солодкого перцю, далі кабачки і великі кубики томатів. Посоліть овочі, додайте до них трави, часник, томатну пасту і паприку. Тушкуйте основу рагу 45 хвилин. Окремо підрум'яньте кружечки натуральної свинячої ковбаси. Додайте свинину в овочеве рагу і залиште страву нудитися ще на 15-20 хвилин. Готове рагу за смаком нагадує овочеве лечо, яке краще всього подавати самостійно або в компанії скибочки хліба.