М'ясний фарш можна пустити не тільки на приготування котлет, тефтелькою або соусу болоньєзе. Додайте до м'яса трохи сезонних овочів, потушкуйте всі інгредієнти разом і на виході отримаєте насичене і ароматне рагу, яке наситить і зігріє в холодну пору року. В рамках цієї статті ми зібрали відразу кілька варіантів подібної страви, а ваше завдання просто вибрати потрібний.
Овочеве рагу з фаршем і картоплею
Інгредієнти: яловичий фарш - 530 г; цибуля ріпчаста - 90 г; морква - 430 г; картопля - 550 г; томатне пюре - 35 мл; вустерський соус - 30 мл; яловичий бульйон - 400 мл; консервована квасоля - 400 р. Приготування На середньому вогні розігрійте жаровню і підрум'яньте в ній яловичий фарш близько 3 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб нарізати цибулю, картоплю і моркву. Додайте підготовлені овочі до м'яса, влийте вустерський соус, томатне пюре і бульйон. Після додавання солі дочекайтеся, поки рідина закипить, зменшіть вогонь. Готуйте овочеве рагу з фаршем півтори години, в кінці додайте консервовану квасолю і, за бажанням, щедру порцію зелені.
Овочеве рагу з фаршем і кабачками
Інгредієнти: зелена сочевиця - 380 г; баранячий фарш - 290 г; овочевий бульйон - 19 л; морква - 320 г; стебла селери - 3 шт.; кабачки - 260 г; томати - 90 г; білокачанна капуста - 380 г; ріпчаста цибуля - 130 г; часникові зубки - 2 шт.; томатне пюре - 45 г; мелений кумін, кориця - по 1 ч. ложці. Приготування Перед тим, як приготувати овочеве рагу з фаршем, сочевицю замочіть в холодній підкисленій воді на всю ніч, перед початком приготування воду злийте.
Розігрійте рослинне масло і використовуйте його для пасерування цибулі з прянощами. Через 5 хвилин до цибулевої засмажки додайте часник, шматочки моркви і селери, а ще через аналогічний період часу покладіть м'ясний фарш. До овочів і м'яса додайте томатну пасту і сочевицю, влийте бульйон, а після закипання додайте кабачки, томати і нашатковану капусту. Тушкуйте м'ясне рагу 45 хвилин.
Овочеве рагу з фаршем в духовці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 310 г; часникові зубки - 3 шт.; солодкий перець - 120 г; м'ясний фарш - 530 г; томати у власному соку - 950 мл; томатна паста - 35 г; консервована квасоля - 450 г; паприка мелена - 1 ч. ложка. Приготування Розігрів трохи олії в жаровні, покладіть в посуд шматочки цибулі, часнику і перцю. Тушкуйте овочі в олії 3-4 хвилини, а потім додайте до них фарш і дайте підрум'янитися. Тим часом поставте духова шафа доходити до температури в 155 градусів. У жаровню до овочів і м'яса влийте томати у власному соку, додайте томатну пасту і квасоля. Приправте рагу паприкою і щедрою пучкою морської солі. Розмістіть жаровню у духовку і тушкуйте рагу 45 хвилин. Додатково можна посипати готову страву сиром і поставити під гриль, щоб підрум'янився. Подавати таке рагу можна як дипа з чіпсами і хлібу, а можна сервірувати звичним гарніром: рисом, гречкою, пастою.
Овочеве рагу з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: м'ясний фарш - 600 г; картопля - 260 г; морква - 140 г; жменю родзинок; зелений горошок - 80 г; солодкий перець - 45 г; курячий бульйон - 375 мл; томатна паста - 45 г; білий винний оцет - 30 мл; ріпчаста цибуля - 80 г; часникові зубки - 4 шт.; листя лавра - 2 шт. Приготування Спасеруйте морква, часник, горошок і цибулю в розігрітій олії на «Випікання». До засмажки додайте кубики картоплі, фарш, і дочекайтеся, коли останній схопиться. Залийте вміст чаші мультиварки бульйоном і оцтом, додайте томатну пасту, родзинки, лавр і включіть «Гасіння». Через півтори години рагу буде готове до дегустації.