Тривалий ловлення при відносно невисоких температурах завжди йде на користь практично будь-якого м'яса. Рецепти в горщиках дозволяють втілити цю нехитру техніку в життя, а попутно наситити м'ясо смаком і ароматом всіх тих добавок, які ви вирішили покласти разом з ним. Крім своєї насиченості, м'ясо в горщиках в духовці готується до смішного просто, що особливо актуально для всіх тих, хто тільки вчиться кулінарії.
Рецепт м'яса по-французьки в горщиках в духовці
Яловичина в прованському стилі готується з великою кількістю трав, овочами і неодмінно на основі вина та томатного соусу. Обов'язковою умовою також є додавання стандартних для середземноморської кухні трав: чебрецю, розмарину, орегано.
Інгредієнти: яловичина - 840 г; борошно - 45 г; морква - 330 г; стебла селери - 3 шт.; часникові зубки - 3 шт.; червоне вино (сухе) - 480 мл; ріпчаста цибуля - 145 г; яловичий бульйон - 490 мл; томати - 425 г; картопляні бульби - 630 г; печериці - 440 г; сушений чебрець, орегано, майоран - по 1/2 ч. ложки; розмарин - 2 гілочки; лист лавра - 1 шт. Приготування Заздалегідь слід підготувати м'ясо, підрум'янивши його. З цією метою яловичину обсипають борошном з сіллю і підрум'янюють її на сильному вогні. Далі до м'яса додають великі шматочки овочів і дають схопитися рум'яною скоринкою і їм. У самому кінці додайте пюрированный часник, а через півхвилини розкладіть м'ясо і овочі по горщикам. Посуд, в якій проходила обсмажування, деглазируйте невеликою кількістю червоного вина, коли воно випарується наполовину, влийте бульйон і томати, додайте трави і дайте соусу дійти до кипіння. Залийте соусом вміст горщиків і поставте все в розігріту до 165 градусів духовку на півтори години.
М'ясо з овочами в горщику в духовці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 145 г; солодкий перець - 360 г; картопля - 370 г; зубки часнику - 3 шт.; консервована квасоля - 580 г; томати - 760 г; вода - 480 мл; яловичина - 12 кг; паприка, кумин - по 2 ч. ложки; коріандр - 1 ч. ложка; кайенский перець, орегано - по 1/2 ч. ложки. Приготування В рамках цієї техніки приготування м'яса в горщиках в духовці, завчасної підготовки інгредієнтів не потрібно, необхідно лише зробити простий соус. Для соусу томати заливають водою і доповнюють усіма спеціями зі списку. Далі соус довести до кипіння, збити блендером і зняти з вогню.
Розкладіть великі шматочки овочів і м'яса по горщикам, влийте соус і поставте все в розігрітий до 155 градусів духовку на 2 години. Перевіряйте вміст час від часу, додаючи води, якщо в цьому є необхідність.
Тушковане м'ясо курки в горщиках в духовці
Інгредієнти: курятина (стегна) - 6 шт.; гвоздика - 5 бутонів; зірочка анісу; насіння гірчиці, куміна - по 1/2 ч. ложки; вода - 45 мл; часникові зубки - 5-6 шт.; корінь імбиру - 5 см; картопляні бульби - 270 г; ріпчаста цибуля - 130 г; томати - 390 р. Приготування Перед тим, як приготувати м'ясо в горщику в духовці, розітріть в ступі гвоздику, аніс, гірчицю і кумін. Отриману суміш доповніть гарячою водою і залиште, щоб розкрити смак. Окремо пюрируйте часник з імбиром. З'єднайте спеції з ароматною пастою, додайте щедру пучку солі і натріть всім цим курячі стегна. На дно горщика для запікання викладіть дрібно нарізані овочі, зверху розкласти м'ясо і покрийте все гарячою водою на 2/3. Поставте м'ясо нудитися в духовці при 160 градусах півтори години. Готове рагу розкладіть по тарілках, прикрасьте зеленню і перцем чилі.