Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?
Готові посперечатися, ви вважали, що рецептом тушкованої картоплі вас неможливо здивувати. Але справа у тому, що крохмалисті бульби – продукт такого роду, який можна поєднувати з практично будь-якими спеціями і доповненнями за рахунок нейтрального смаку, а тому варіантів того, як можна приготувати тушковану картоплю з м'ясом існує незліченна безліч. На парі нових рецептів ми вирішили зупинитися в цьому матеріалі.
Інгредієнти:
яловичина - 530 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
часникові зубки - 4 шт.;
сухе червоне вино - 115 мл;
печериці - 260 г;
паста томатна - 55 г;
м'ясний бульйон - 980 мл;
копчена паприка - 1 ч. ложка;
шавлія сушений, кайенский перець - по 1/2 ч. ложки;
сушений майоран - 1/4 ч. ложки;
цвітна капуста - 1/2 головки;
картопляні бульби - 3-4 шт.
Приготування
Перед початком приготування бажано заздалегідь підготувати всі потрібні складові. Очистіть картопляні бульби і наріжте кубиками. Яловичину відокремте від жив і жиру, а потім також наріжте. Розділіть ріпчасту цибулю на півкільця, капусту розберіть на суцвіття, а гриби очистіть і наріжте
Як тільки всі інгредієнти будуть готові, поставте на плиту товстостінну жаровню і розігрійте в ній трохи олії. Використовуйте останнім для обжарювання шматочків яловичини, чекаючи, поки ті зарум'яняться. Коли яловичина стане золотистою, перекладіть м'ясо на окрему страву, а замість нього додайте в посуді цибулю. Півкільця повинні стати прозорими, можливо ледь золотистими, після чого до них додають печериці, щедро солять і чекають, поки вся волога не випарується. У фіналі видавіть до цибульно-грибний засмажки часник, посипте все сушеними травами і прянощами, і влийте вино. Дайте рідини випаруватися на 2/3 перед додаванням бульйону, томатної пасти, капусти, картоплі і м'яса. Коли всі інгредієнти опиняться на плиті, зменшіть жар і томіть м'ясне рагу близько 2 годин.
Тушковане м'ясо з картоплею можна зробити і в мультиварці. Для цього всі етапи приготування до додавання в чашу бульйону виконуються з використанням режиму «Випічка», а після цього слід перейти на «Гасіння».
Інгредієнти:
баранина - 12 кг;
картопляні бульби - 490 г;
насіння куміна - 1 1/2 ч. ложки;
насіння кардамону - 6 шт.;
йогурт - 45 мл;
гвоздика - 4-5 бутонів;
паличка кориці;
сушений перець чилі - за смаком;
мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 135 г;
часникові зубки - 6 шт.;
томат - 220 г;
мелений коріандр - 2 ч. ложки;
куркума - 1/8 ч. ложки.
Приготування
Наріжте м'ясо великими кубиками і підрум'яньте в жаровні. Посипте баранину меленим кумином, кардамоном і гвоздикою, щедро посоліть і змішайте з півкільцями цибулі. Коли останні стануть прозорими, всипте мелену гвоздику, покладіть корицю, чилі і пюрированный часник. Влийте суміш з йогурту з мускатом і перемішайте через пару хвилин. Нарубаєте томат і покладіть його до яловичині разом з картоплею. Довершити блюдо коріандром і куркумою, залийте водою, щоб рідина покрила всі інгредієнти, потім дочекайтеся її закипання, накрийте посуд кришкою і залиште нудитися в розігрітій до 135 градусів духовці на 25 години.
Інгредієнти:
яловичина - 18 кг;
сухе біле вино - 235 мл;
пиво - 235 мл;
паприка - 1 ст. ложка;
паличка кориці - 1 шт.;
часникові зубки - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 175 г;
картопляні бульби - 510 г;
вода - 240 мл
Приготування
Підрум'яньте шматочки яловичини разом з цибульними кільцями і пюрированным часником. Посипте вміст жаровні сумішшю спецій, влийте вино, пиво, воду і покладіть картоплю. Коли рідина завирує, зменшіть жар і залиште страву нудитися під кришкою 2 години.
Тушкована картопля з м'ясом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування бажано заздалегідь підготувати всі потрібні складові. Очистіть картопляні бульби і наріжте кубиками. Яловичину відокремте від жив і жиру, а потім також наріжте. Розділіть ріпчасту цибулю на півкільця, капусту розберіть на суцвіття, а гриби очистіть і наріжте
Як тільки всі інгредієнти будуть готові, поставте на плиту товстостінну жаровню і розігрійте в ній трохи олії. Використовуйте останнім для обжарювання шматочків яловичини, чекаючи, поки ті зарум'яняться. Коли яловичина стане золотистою, перекладіть м'ясо на окрему страву, а замість нього додайте в посуді цибулю. Півкільця повинні стати прозорими, можливо ледь золотистими, після чого до них додають печериці, щедро солять і чекають, поки вся волога не випарується. У фіналі видавіть до цибульно-грибний засмажки часник, посипте все сушеними травами і прянощами, і влийте вино. Дайте рідини випаруватися на 2/3 перед додаванням бульйону, томатної пасти, капусти, картоплі і м'яса. Коли всі інгредієнти опиняться на плиті, зменшіть жар і томіть м'ясне рагу близько 2 годин.
Тушковане м'ясо з картоплею можна зробити і в мультиварці. Для цього всі етапи приготування до додавання в чашу бульйону виконуються з використанням режиму «Випічка», а після цього слід перейти на «Гасіння».
Тушкована картопля з м'ясом у духовці
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте м'ясо великими кубиками і підрум'яньте в жаровні. Посипте баранину меленим кумином, кардамоном і гвоздикою, щедро посоліть і змішайте з півкільцями цибулі. Коли останні стануть прозорими, всипте мелену гвоздику, покладіть корицю, чилі і пюрированный часник. Влийте суміш з йогурту з мускатом і перемішайте через пару хвилин. Нарубаєте томат і покладіть його до яловичині разом з картоплею. Довершити блюдо коріандром і куркумою, залийте водою, щоб рідина покрила всі інгредієнти, потім дочекайтеся її закипання, накрийте посуд кришкою і залиште нудитися в розігрітій до 135 градусів духовці на 25 години.
Тушкована картопля з м'ясом і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте шматочки яловичини разом з цибульними кільцями і пюрированным часником. Посипте вміст жаровні сумішшю спецій, влийте вино, пиво, воду і покладіть картоплю. Коли рідина завирує, зменшіть жар і залиште страву нудитися під кришкою 2 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована картопля з куркою в мультиварці
Тушкована картопля з куркою - це найпопулярніше домашнє блюдо, адже досить швидко можна зробити повноцінний обід для великої компанії людей. А
Як приготувати рагу з овочів з картоплею?
Рагу – це страва з елементарним набором овочів. Але поєднавши відповідні продукти, присмачивши улюбленими ароматними спеціями, вийде чудовий легкий
Тушкована картопля з м'ясом у каструлі
Для того щоб приготувати повноцінний ситний обід, не обов'язково проводити півдня біля плити і готувати кілька страв. Пропонуємо поєднати два
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Печеня з свинини в мультиварці
Традиційно спекотне готується в керамічних або глиняних горщиках, але щоб прискорити процес гасіння м'яса, можна використовувати мультиварку. Так
Як приготувати рагу в мультиварці?
Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію