Тушкована картопля з м'ясом у каструлі
Картоплю і м'ясо – безсмертний гастрономічний дует, якій було створено сотні років тому і не втрачає своєї популярності досі. М'ясо і картоплю можна разом запікати і смажити, а можна поставити в товстостінній каструлі з підливою на повільному вогні. Ми підемо по останньому шляху.
Інгредієнти:
яловичина (м'якоть) - 12 кг;
оливкова олія - 35 мл;
ріпчаста цибуля - 165 г;
часник - 4 зубки;
картопля - 340 г;
печериці - 480 м;
томатна паста - 25 г;
борошно - 15 г;
сухе червоне вино - 120 мл;
яловичий бульйон - 520 мл;
гілочки чебрецю - 3 шт.;
морква - 115 г;
лист лавра.
Приготування
Першим в розігріте масло відправляються шматочки яловичини, які необхідно лише підрум'янити, а потім можна перекласти на окрему посуд. Замість м'яса в ту ж посуд покладіть товсті півкільця цибулі, шматочки моркви і картоплі. Як тільки овочі схопляться рум'янцем, додайте гриби і дайте всій грибний волозі випаруватися. Посипте вміст посуду борошном, всипте чебрець і лавр, а потім залийте все вином і бульйоном. Тушкована картопля з м'ясом в каструлі повинна готуватися на слабкому вогні близько двох годин.
Незважаючи на те, що зазвичай м'ясо і картоплю тушкують тривалий час, в рамках даного рецепту приготування піде не більше півгодини, що стане прекрасним варіантом у тому випадку, якщо ви обмежені в часі, але все одно хочете отримати повноцінний ситну вечерю.
Інгредієнти:
оливкова олія - 15 мл;
м'ясний фарш (яловичина або яловичина+свинина) - 730 г;
солодкий перець - 135 г;
ріпчаста цибуля - 80 г;
гострий перець - за смаком;
часник - 3 зубки;
кабачки - 180 г;
гарбуз - 95 г;
томати у власному соку - 430 г;
картопля - 430 г;
кукурудза (зерна) - 1 ст.;
мелений кумін - 1 ч. ложка;
мелений коріандр, орегано, паприка - по 1/4 ч. ложки.
Приготування
Перед тим, як готувати тушковану картоплю з м'ясом, влийте в посуд масло і використовуйте його для обжарювання м'ясного фаршу. Коли останній схопиться, приправте його і з'єднайте з шматочками перцю, цибулі, картоплі і пюрированным часником. Через 5 хвилин смаження додайте до вмісту посуду кубики кабачків і гарбуза, і смажте всі аналогічний період часу. Збавивши вогонь, залийте м'ясо і овочі томатами у власному соку, додайте спеції і кукурудзу. Ще 30 хвилин гасіння і страва готова до подачі. Краще парою тушкованого м'яса стане свіжа зелень або жменю тертого гострого сиру.
Тушкована картопля з м'ясом, овочами і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Першим в розігріте масло відправляються шматочки яловичини, які необхідно лише підрум'янити, а потім можна перекласти на окрему посуд. Замість м'яса в ту ж посуд покладіть товсті півкільця цибулі, шматочки моркви і картоплі. Як тільки овочі схопляться рум'янцем, додайте гриби і дайте всій грибний волозі випаруватися. Посипте вміст посуду борошном, всипте чебрець і лавр, а потім залийте все вином і бульйоном. Тушкована картопля з м'ясом в каструлі повинна готуватися на слабкому вогні близько двох годин.
Тушкована картопля з кабачками і м'ясом
Незважаючи на те, що зазвичай м'ясо і картоплю тушкують тривалий час, в рамках даного рецепту приготування піде не більше півгодини, що стане прекрасним варіантом у тому випадку, якщо ви обмежені в часі, але все одно хочете отримати повноцінний ситну вечерю.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати тушковану картоплю з м'ясом, влийте в посуд масло і використовуйте його для обжарювання м'ясного фаршу. Коли останній схопиться, приправте його і з'єднайте з шматочками перцю, цибулі, картоплі і пюрированным часником. Через 5 хвилин смаження додайте до вмісту посуду кубики кабачків і гарбуза, і смажте всі аналогічний період часу. Збавивши вогонь, залийте м'ясо і овочі томатами у власному соку, додайте спеції і кукурудзу. Ще 30 хвилин гасіння і страва готова до подачі. Краще парою тушкованого м'яса стане свіжа зелень або жменю тертого гострого сиру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
Як приготувати рагу в мультиварці?
Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію
Як приготувати рагу з кабачків?
Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це