Картоплю і м'ясо – безсмертний гастрономічний дует, якій було створено сотні років тому і не втрачає своєї популярності досі. М'ясо і картоплю можна разом запікати і смажити, а можна поставити в товстостінній каструлі з підливою на повільному вогні. Ми підемо по останньому шляху.
Тушкована картопля з м'ясом, овочами і грибами
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) - 12 кг; оливкова олія - 35 мл; ріпчаста цибуля - 165 г; часник - 4 зубки; картопля - 340 г; печериці - 480 м; томатна паста - 25 г; борошно - 15 г; сухе червоне вино - 120 мл; яловичий бульйон - 520 мл; гілочки чебрецю - 3 шт.; морква - 115 г; лист лавра. Приготування Першим в розігріте масло відправляються шматочки яловичини, які необхідно лише підрум'янити, а потім можна перекласти на окрему посуд. Замість м'яса в ту ж посуд покладіть товсті півкільця цибулі, шматочки моркви і картоплі. Як тільки овочі схопляться рум'янцем, додайте гриби і дайте всій грибний волозі випаруватися. Посипте вміст посуду борошном, всипте чебрець і лавр, а потім залийте все вином і бульйоном. Тушкована картопля з м'ясом в каструлі повинна готуватися на слабкому вогні близько двох годин.
Тушкована картопля з кабачками і м'ясом
Незважаючи на те, що зазвичай м'ясо і картоплю тушкують тривалий час, в рамках даного рецепту приготування піде не більше півгодини, що стане прекрасним варіантом у тому випадку, якщо ви обмежені в часі, але все одно хочете отримати повноцінний ситну вечерю.
Інгредієнти: оливкова олія - 15 мл; м'ясний фарш (яловичина або яловичина+свинина) - 730 г; солодкий перець - 135 г; ріпчаста цибуля - 80 г; гострий перець - за смаком; часник - 3 зубки; кабачки - 180 г; гарбуз - 95 г; томати у власному соку - 430 г; картопля - 430 г; кукурудза (зерна) - 1 ст.; мелений кумін - 1 ч. ложка; мелений коріандр, орегано, паприка - по 1/4 ч. ложки. Приготування Перед тим, як готувати тушковану картоплю з м'ясом, влийте в посуд масло і використовуйте його для обжарювання м'ясного фаршу. Коли останній схопиться, приправте його і з'єднайте з шматочками перцю, цибулі, картоплі і пюрированным часником. Через 5 хвилин смаження додайте до вмісту посуду кубики кабачків і гарбуза, і смажте всі аналогічний період часу. Збавивши вогонь, залийте м'ясо і овочі томатами у власному соку, додайте спеції і кукурудзу. Ще 30 хвилин гасіння і страва готова до подачі. Краще парою тушкованого м'яса стане свіжа зелень або жменю тертого гострого сиру.