Готові посперечатися, ви вважали, що рецептом тушкованої картоплі вас неможливо здивувати. Але справа у тому, що крохмалисті бульби – продукт такого роду, який можна поєднувати з практично будь-якими спеціями і доповненнями за рахунок нейтрального смаку, а тому варіантів того, як можна приготувати тушковану картоплю з м'ясом існує незліченна безліч. На парі нових рецептів ми вирішили зупинитися в цьому матеріалі.
Тушкована картопля з м'ясом і грибами
Інгредієнти: яловичина - 530 г; ріпчаста цибуля - 115 г; часникові зубки - 4 шт.; сухе червоне вино - 115 мл; печериці - 260 г; паста томатна - 55 г; м'ясний бульйон - 980 мл; копчена паприка - 1 ч. ложка; шавлія сушений, кайенский перець - по 1/2 ч. ложки; сушений майоран - 1/4 ч. ложки; цвітна капуста - 1/2 головки; картопляні бульби - 3-4 шт. Приготування Перед початком приготування бажано заздалегідь підготувати всі потрібні складові. Очистіть картопляні бульби і наріжте кубиками. Яловичину відокремте від жив і жиру, а потім також наріжте. Розділіть ріпчасту цибулю на півкільця, капусту розберіть на суцвіття, а гриби очистіть і наріжте
Як тільки всі інгредієнти будуть готові, поставте на плиту товстостінну жаровню і розігрійте в ній трохи олії. Використовуйте останнім для обжарювання шматочків яловичини, чекаючи, поки ті зарум'яняться. Коли яловичина стане золотистою, перекладіть м'ясо на окрему страву, а замість нього додайте в посуді цибулю. Півкільця повинні стати прозорими, можливо ледь золотистими, після чого до них додають печериці, щедро солять і чекають, поки вся волога не випарується. У фіналі видавіть до цибульно-грибний засмажки часник, посипте все сушеними травами і прянощами, і влийте вино. Дайте рідини випаруватися на 2/3 перед додаванням бульйону, томатної пасти, капусти, картоплі і м'яса. Коли всі інгредієнти опиняться на плиті, зменшіть жар і томіть м'ясне рагу близько 2 годин.
Тушковане м'ясо з картоплею можна зробити і в мультиварці. Для цього всі етапи приготування до додавання в чашу бульйону виконуються з використанням режиму «Випічка», а після цього слід перейти на «Гасіння».
Тушкована картопля з м'ясом у духовці
Інгредієнти: баранина - 12 кг; картопляні бульби - 490 г; насіння куміна - 1 1/2 ч. ложки; насіння кардамону - 6 шт.; йогурт - 45 мл; гвоздика - 4-5 бутонів; паличка кориці; сушений перець чилі - за смаком; мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 135 г; часникові зубки - 6 шт.; томат - 220 г; мелений коріандр - 2 ч. ложки; куркума - 1/8 ч. ложки. Приготування Наріжте м'ясо великими кубиками і підрум'яньте в жаровні. Посипте баранину меленим кумином, кардамоном і гвоздикою, щедро посоліть і змішайте з півкільцями цибулі. Коли останні стануть прозорими, всипте мелену гвоздику, покладіть корицю, чилі і пюрированный часник. Влийте суміш з йогурту з мускатом і перемішайте через пару хвилин. Нарубаєте томат і покладіть його до яловичині разом з картоплею. Довершити блюдо коріандром і куркумою, залийте водою, щоб рідина покрила всі інгредієнти, потім дочекайтеся її закипання, накрийте посуд кришкою і залиште нудитися в розігрітій до 135 градусів духовці на 25 години.
Тушкована картопля з м'ясом і овочами
Інгредієнти: яловичина - 18 кг; сухе біле вино - 235 мл; пиво - 235 мл; паприка - 1 ст. ложка; паличка кориці - 1 шт.; часникові зубки - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 175 г; картопляні бульби - 510 г; вода - 240 мл Приготування Підрум'яньте шматочки яловичини разом з цибульними кільцями і пюрированным часником. Посипте вміст жаровні сумішшю спецій, влийте вино, пиво, воду і покладіть картоплю. Коли рідина завирує, зменшіть жар і залиште страву нудитися під кришкою 2 години.