Докладно про рецепти приготування красноголовців у матеріалі нижче.
Підосичники для смаження - рецепти приготування
Що може бути простіше звичайних добре обсмажених лісових грибів? Таке доповнення може стати частиною улюбленого гарніру або використовуватися в рецептах начинок для пирогів або вареників.
Перед варінням підосичники добре зачищають. Щоб волога не наповнювала пористий гриб, його не промивають, а саме обтирають сухою ганчірочкою або щіткою. Червоточини досить вирізати. В залежності від розміру грибів та їх подальшого використання, їх можна розділити на шматочки або залишити цілими. Розігрів в сковороді олію, покладіть в нього гриби. Лісові гриби прийнято смажити довго (близько 20-30 хвилин) на середньому вогні. Якщо хочете отримати підрум'янені шматочки, то не накривайте сковороду, а для тушкованих грибів посуд можна накрити відразу після розміщення шматочків на вогні.
Рецепт приготування солоних красноголовців на зиму без оцту
Одним з перевірених способів заготівлі грибів запас вважається їх засолювання, причому розсіл готується без додавання оцту (а відміну від маринаду), а тому виходить більш делікатним і не позначається на смак грибів.
Урізноманітнити рецепт можна, поклавши до грибів ароматні спеції, прянощі і зелень.
Інгредієнти: підосичники; вода - 1 л; сіль - 2 ст. ложки; перець горошини або запашний - 4-5 шт.; листочок лавра. Приготування Для базового маринаду на кожен літр води береться по парі ложок солі, перець, лавр і інші домішки залишаються на ваш розсуд. Розсіл доводять до кипіння, а поки він стоїть на вогні, самі підберезники підготовляють, зачищаючи їх і розрізаючи на рівні шматочки.
Шматочки грибів кладуть у розсіл і варять протягом 15-20 хвилин або поки ті не опустяться на дно. Далі гриби виймають і охолоджують, розколюють по стерильним банкам і заливають знову доведеним до кипіння розсолом.
Рецепт приготування красноголовців в сметані
Інгредієнти: вершкове масло – 35 г; підосичники – 370 г; ріпчаста цибуля – 65 г; жменя зелені петрушки; вершки – 65 мл; сметана – 115 мл; лимон – 1/2 шт. Приготування Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для обжарювання шматочків цибулі. Коли ті дійдуть до напівготовності, сковороду можна відправляти нарізані гриби і приправляти їх. Дочекайтеся, поки підосичники підрум'яняться, потім залийте їх лимонним соком і сумішшю вершків зі сметаною. Коли соус закипить, додатково приправте його за смаком і здобріть все петрушкою.
Грибна ікра з красноголовців – рецепт приготування
Інгредієнти: підосичники – 740 г; часник – 3 зубки; цибуля – 135 г; майонез – 55 г; лимонний сік – 10 мл; жменя зелені кропу. Приготування На двох окремих сковородах обсмажте цибулю з часником і шматочки красноголовців. Вміст обох сковород має дійти до повної готовності і підрум'янитися. Збийте обсмажені складові разом до пастоподібного стану, а потім доповніть ікру соком лимона, майонезом і зеленню кропу.
Суп з красноголовців – рецепт приготування
Інгредієнти: сушені білі гриби – 25 г; ріпчаста цибуля – 135 г; вершкове масло – 55 г; часник – 1 зубок; гілочка чебрецю; підосичники – 440 г; овочевий бульйон – 840 мл; вершки – 210 мл Приготування Розмочіть сушені білі гриби в склянці окропу. Обсмажте білі гриби разом з подосиновиками і шматочками цибулі. Залийте все грибним бульйоном, додайте часник з чебрецем. Перебити складові в пюре і заправте вершками, після чого повторно підігрійте, не доводячи до кипіння.