Вернуться назад Распечатать

Мариновані підосичники на зиму

Мариновані підосичники на зиму
Підосиновики – один з найпопулярніших видів грибів, часто використовуваний господинями для зимових запасів. У цьому немає нічого дивного, тому що смак маринованих красноголовців заготовлених на зиму – чудовий. Дотримуючись рекомендацій і дотримуючись наведену нижче рецептуру, будь початківець кулінар легко впорається з цим смачним способом зберігання грибів.
Підготовка красноголовців до маринування – процес відповідальний, так як від нього залежить якість заготівлі та термін зберігання грибів. Перед тим, як освоїти рецепти приготування грибів красноголовців маринованих на зиму, ознайомимося з технологією заготівлі:

  • Використовуємо тільки свіжі гриби, ретельно нечищене і промиті в проточній воді, так як від цього залежить якість заготовки.

  • При будь-якому методі маринування, гриби проварюємо близько 20 хвилин до чистоти бульйону, а готовність грибів відстежуємо по осідання на дно посуду.

  • Банки з заготовками заповнюємо до країв, щоб не утворювалася цвіль. Розглянемо рецепти того, як правильно маринувати підосичники на зиму.


  • Як маринувати підосичники на зиму гарячим способом?


    Підосичники маринують самими різними способами, один з таких способів маринування – гарячий або відварний. Така техніка використовується в жаркий час, коли гриби швидко псуються.
    Інгредієнти:

  • гриби – 970 г;

  • вода – 250 мл;

  • лист лавра – 3 шт.;

  • перець чорний – 6 шт.;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • винний оцет – 105 мл


  • Приготування
    Очистіть гриби м'якою серветкою, якщо необхідно – наріжте шматочками. У киплячу воду додайте цукор, спеції і помістіть гриби. Готуйте підосичники, помішуючи, знімаючи піну. Через півгодини влийте в маринад оцет і проваріть 5-7 хвилин. Гарячий маринад з грибами розлийте по стерильним банкам і закатайте. Перевернуті банки укутайте, а після охолодження перемістіть заготовки на зберігання.

    Мариновані підосичники на зиму в банках без стерилізації – рецепт


    Інгредієнти:

  • гриби – 12 кг;

  • вода – 740 мл;

  • оцет – 15 мл;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 1/2 ч. ложки; горошини перцю – 4 шт.;

  • гвоздика – 3 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • масло рослинне – 35 мл


  • Приготування
    Очищені від забруднень гриби ретельно промийте проточною водою. Помістіть підосичники у підсолену киплячу воду і проварити 10 хвилин, знімаючи піну. В окремій ємності підготуйте маринад: в гарячій воді розчиніть цукор, сіль, додайте спеції і кип'ятіть 10 хвилин. Додайте в маринад проварені раніше гриби і варіть заготівлю не більше 20 хвилин. Розкладіть мариновані підосичники по стерилізованим банкам, залийте гарячим маринадом, додаючи оцет. Перед закатыванием налийте в заготівлі кип'ячене рослинна олія для збільшення терміну зберігання грибів. Закутані банки остудіть і лише після надішліть на зберігання в прохолоду.

    Мариновані підосичники - рецепт на зиму з оцтом


    Інгредієнти:

  • гриби – 650 г;

  • вода – 950 мл;

  • сіль – 30 г;

  • оцет – 15 мл;

  • чорний перець (горошок) – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.


  • Приготування
    Попередньо промиті, очищені від червоточин і забруднень гриби покладіть в киплячу підсолену воду, додайте цибулю і перець. Варіть грибний маринад 20 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну. В кінці приготування маринаду додайте оцет, перевірте на сіль і розлийте заготовку по стерилізованої тарі. Закриті кришками банки укутайте, а після охолодження перенесіть на зберігання.