Вернуться назад Распечатать

Ікра з красноголовців на зиму

Ікра з красноголовців на зиму
Ті, хто постять, прекрасно знають про переваги включення грибів в раціон. Вони поживні, але низькокалорійні, чудово поєднуються з різними продуктами. Так що запасаємося грибами (збираємо їх тільки в тих місцях, де поблизу немає підприємств, трас з пожвавленим рухом, звалищ) і готуємо різні смаколики. Розповімо, як приготувати ікру з красноголовців на зиму.
Ікра проста
Смачна грибна ікра на зиму з красноголовців виходить навіть з не дуже молодих грибів. Цю закуску можна приготувати досить швидко.
Інгредієнти:

  • підосичники свіжі – 3 кг;

  • білі цибулини салатні середнього розміру – 6-7 шт.;

  • олія холодного віджиму соняшникова без запаху – 1 склянка;

  • мелений перець (суміш чорного, духмяного і білого) – 1/2 ч. ложки;

  • морква середнього розміру – 4-5 шт.;

  • сіль гірська або морська без добавок – 2 ст. ложки;

  • кріп – за бажанням.


  • Приготування
    Ікра з красноголовців на зиму готується в казані або сотейнику з товстим дном. Чистимо овочі і гриби. Гриби добре промиваємо – зазвичай на капелюшках і біля ніжок досить багато сміття. Нарізаємо їх на 5-6 частин, заливаємо водою і відварюємо з однією цибулиною 20 хвилин після закипання, потім зливаємо воду. Тим часом цибулю шаткуємо кубиками, а моркву тремо на крупній тертці або ріжемо. У розігрітому маслі пасеруємо цибулю і морквину, коли вони стануть м'якими, додаємо гриби. Тушкуємо все разом, солимо, перчимо. Коли рідина випарувалася, можна покласти кріп, але це не обов'язково – і так виходить смачно.
    Далі тушковані гриби подрібнюємо блендером, і у нас виходить грибна ікра з красноголовців, на зиму її закатуємо просто. У стерилізовані баночки кладемо гарячу ікру, ставимо їх у таз або іншу ємність з водою і стерилізуємо хвилин 15.
    Використовуємо побутову техніку
    Така ж смачна ікра з красноголовців і підберезників на зиму виходить в мультиварці.
    Інгредієнти:

  • вимиті і очищені підосичники і підберезники (1:1) – 2 кг;

  • ріпчаста цибуля – 1 кг;

  • морква середнього розміру – 2 шт.;

  • сіль йодована біла без добавок – 2 ст. ложки;

  • перець мелений чорний і запашний – за смаком;

  • олія нерафінована без запаху – 50-70 мл


  • Приготування
    Чистимо цибулю і моркву нарізаємо кубиками подрібніше і висипаємо в чашу мультиварки. Заливаємо олією і в режимі «Смаження» готуємо 10-15 хвилин, помішуючи, щоб овочі не горіли. За цей час відварюються нарізані шматочками гриби (якщо хочеться заощадити, капелюшки сушимо, ікра з ніжок красноголовців і підберезників на зиму теж дуже смачна). З'єднайте гриби з овочами, додаємо сіль і перець, в режимі «Гасіння» тушкуємо все разом 20 хвилин, потім подрібнюємо. Якщо блендера немає, використовуємо м'ясорубку. До речі, якщо немає баночок або не хочеться возитися з закатыванием, пам'ятайте, що ікра грибна з красноголовців (рецепт будь-який) на зиму може зберігатися і в морозильній камері. Просто розкладаємо її в пакети або пластикові коробочки (коли охолоне) і заморожуємо.