Гриби - джерело натурального білка, що дає сили і енергію. Щоб поласувати смачною і корисною заготівлею, спробуйте приготувати цей делікатес – грибну ікру з красноголовців на зиму. Вона напевно стане справжнім фаворитом вашого меню.
Грибна ікра з красноголовців – зимовий варіант
Зайнятих господинь напевно підкупить рецепт цієї ікри з красноголовців, який не зажадає декількох годин перебування біля плити.
Інгредієнти: морква – 3 шт.; свіжі підосичники – 2 кг; лавровий лист , сіль і спеції – за смаком; соняшникова олія – 2 ст. ложки; чорний перець – 10 горошин; ріпчаста цибуля – 3 шт.; оцет 9% - 1 ст. ложка. Приготування Очистіть ніжки і капелюшки грибів ножем від забруднень, добре промийте і нарубаєте на невеликі кубики. Помістіть їх в каструлю, злегка підсолити і відварюйте близько чверті години з моменту закипання. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте прохолодною кип'яченою водою. Подрібніть гриби, використовуючи кухонний комбайн або м'ясорубку. Промийте і почистіть овочі, цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть за допомогою середньої терки. Пару хвилин обсмажуйте їх на сковорідці з розігрітим рослинним маслом.
Після цього засмажку змішайте з грибами, добре перемішайте, всипте спеції, покладіть лавровий лист і залиште суміш нудитися на невеликому вогні, періодично помішуючи. Згідно з рецептом грибної ікри з красноголовців на зиму відставляти сковорідку з плити слід не раніше півтори години після початку приготування. Це необхідно для того, щоб інгредієнти стали м'якими і добре просочилися соком. Після виключення влийте в суміш оцет, ще раз перемішайте і розкладіть попередньо простерилизованным банкам, відразу ж закатавши. Таким же чином готується й грибна ікра з ніжок красноголовців. Зберігають заготовки в місці з низькою температурою.
Ікра з красноголовців і підберезників
Якщо у вашому кошику після прогулянки по лісі виявилися такі гриби, саме час зберегти їх аромат і смак для довгих зимових вечорів. Ті, хто не знає, як приготувати ікру з красноголовців, можуть скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти: підберезники – 300 г; ріпчаста цибуля – 200 г; рослинна олія – 50 мл; морква – 100 г; підосичники – 300 г; солоні огірки – 100 г; сіль і перець – за смаком. Приготування Моєму овочі та гриби, моркву і цибулю чистимо, солоні огірки відмиваємо від солі. Потім нарізаємо цибулю невеликими кубиками і підсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії до легкого золотистого відтінку. Моркву натираємо, використовуючи середню тертку, і перемішуємо з цибулею, залишивши їх гаситися ще на 3-4 хвилини. Гриби ріжемо мініатюрними шматочками і відварюємо протягом чверті години, починаючи з моменту закипання. Потім відкидаємо ці дари лісу на друшляк і даємо стекти воді. Подрібнюємо підосичники і підберезники у блендері змішуємо з овочевою засмажкою, додаємо натерті з допомогою великої терки солоні огірки і тушкуємо ікру приблизно 5 хвилин. Після цього скачуємо її в попередньо простерилізовані банки і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце.