» » Смажені підосичники

Смажені підосичники

Смажені підосичники
В умовах постійного подорожчання продуктів харчування гриби стають безцінним джерелом натурального білка. Їх можна зібрати самостійно, але навіть при покупці в магазині ці дари лісу обійдуться значно дешевше м'яса або птиці.

Смажені підосичники з картоплею


У багатьох сім'ях м'ясо з картоплею – традиційне блюдо. Але якщо у вас немає можливості купувати курятину або яловичину або просто хочеться урізноманітнити свій раціон, такий рецепт смажених красноголовців бажано мати під рукою.
Інгредієнти:

  • соняшникова олія , спеції, сіль – за смаком;

  • картопля – 650 г;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • підосичники – 860 р.


  • Приготування
    Ретельно вимийте гриби в холодній воді, але не тримайте їх у ній довше кількох хвилин. Наріжте підосичники великими шматками, налийте в каструлю води на рівень приблизно дві третини від її обсягу і доведіть її до кипіння. Потім опустіть туди гриби і відварюйте їх близько 4-5 хвилин. Відкиньте підосичники на друшляк і помістіть їх на сковорідку з добре прогрітим соняшниковою олією. Зробіть мінімальний вогонь і підсмажуйте гриби протягом приблизно 20 хвилин. Цибулю підсмажте окремо на іншій сковорідці до приємно-золотистого відтінку. Картоплю поріжте шматочками середнього розміру, змішати з підсмаженою цибулею і викладіть до грибів. Протушкувати блюдо приблизно півгодини.

    Смажені підосичники зі сметаною


    Якщо ви роздумуєте, як приготувати смажені гриби, підосичники таким чином, щоб ваші близькі або гості ще не раз попросили вас здивувати їх таким делікатесним стравою, спробуйте освоїти цей простий рецепт.
    Інгредієнти:

  • сметана – 450 г;

  • підосичники – 300 г;

  • перець, зелень, сіль – за смаком;

  • лисички – 200 г;

  • картопля – 700 г;

  • печериці – 100 р.


  • Приготування
    Вимийте і очистіть гриби. Картоплю вимийте, почистіть і наріжте тонкими кружечками. Посоліть, посипте перцем і додайте спеції за бажанням. Приблизно 10 хвилин обсмажуйте картоплю на соняшниковій олії, постійно помішуючи його, до придбання ним світло-золотистого відтінку. Потім перекладіть його зі сковорідки в миску і підсмажте підосичники і лисички до тих пір, поки вони стануть досить м'якими (десь 15-20 хвилин). Після цього додаємо нарізані скибочками шампіньйони, заливаємо все сметаною, посипаємо спеціями і дрібно посіченою зеленню і тушкуємо до готовності. На приготування смажених красноголовців, змішаних з іншими грибами, в цьому випадку піде хвилин 40. В кінці гриби змішують з картоплею.

    Смажені підосичники з цибулею


    Самі по собі гриби мають досить нейтральний смак. Але якщо ви любитель більш гострих страв, цей рецепт заслуговує особливої уваги. Цибуля зробить вашу закуску більш пікантною і вишуканою. До того ж він сприяє підвищенню імунітету.
    Інгредієнти:

  • сметана – 230 г;

  • капелюшки красноголовців – 500 г;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • петрушка – 1 пучок;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Очистити капелюшки красноголовців і протріть їх добре змоченою ганчіркою - це дозволить отримати апетитну рум'яну скоринку при підсмажуванні. Наріжте гриби досить великими скибочками (дрібні капелюшки можна не чіпати взагалі). Складіть гриби в поліетиленовий пакет, насипте туди борошно, закрийте його і добре струсіть кілька разів. Потім викладіть гриби на сковорідку з добре розігрітим маслом і обсмажуйте приблизно 15 хвилин до підрум'янення. Окремо обсмажуємо цибулю, нарізану кільцями середнього розміру, до прозорості. Потім змішуємо цибулю з грибами, солимо, заливаємо сметаною і на мінімально можливому вогні тушкуємо близько 10 хвилин, не знімаючи кришку. В кінці смажені підосичники з цибулею і сметаною, посипаємо дрібно нарубаною зеленню.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:08
    Переглядів: 53