Грибна ікра на зиму - рецепти приготування
Вегетаріанська версія – ікра з овочів і грибів – неодмінно сподобається кожному. Вона володіє приголомшливим насиченим смаком і може не готуватись у величезній кількості варіацій, з разу в раз перетворюючись у смаку. Нижче ми поговоримо про рецепти приготування грибної ікри на зиму.
Найдоступнішою основою для грибної ікри є повсюдно поширені печериці, але при наявності лісових грибів ви можете приготувати закуску тільки з них, або змішати їх з печерицями в бажаних пропорціях.
Інгредієнти:
вершкове масло – 45 г;
печериці – 290 г;
цибуля шалот – 75 г;
сухе біле вино – 25 мл;
часник – 2 зубки;
жменя зелені петрушки;
щіпка кайенского перцю;
лимонний сік – за смаком.
Приготування
Спасеруйте дрібно нарізану цибулю, використовуючи розігріте вершкове масло. Як шматочки змінять колір, додайте гриби, приправити все і дочекайтеся, поки випарується зайва волога. Доповніть вміст сковороди часником, здобріть перцем, вином і лимонним соком. Коли залишки рідини випаруються, перекладіть грибну ікру в чашу блендера і збийте. При бажанні доповніть ікру жменею дрібно нарубаної петрушки. Розподіліть ікру в чисті банки і відправте на стерилізацію, час якої визначається в залежності від розміру обраної тари.
Інгредієнти:
печериці – 320 г;
рослинна олія – 15 мл;
ріпчаста цибуля – 115 г;
часник – 3 зубки;
діжонська гірчиця – 1 ч. ложка;
винний оцет – 15 мл;
чебрець – 3 гілочки.
Приготування
Очищені від шкірки печериці викладіть на деко разом з великими шматочками цибулі і зубками часнику прямо в оболонці. Запікайте все при 200 градусах 20 хвилин. По завершенні часу запікання перекладіть запечені інгредієнти в блендер, часник видавити з оболонки. Здобріть суміш дижонской гірчицею та оцтом, посоліть і покладіть листочки чебрецю. Збийте інгредієнти до бажаної консистенції. Перекладіть ікру в чисту банку, залийте поверхню маслом, накрийте кришкою і залиште стерилізуватися, після чого загорніть банки.
Інгредієнти:
печериці – 430 г;
цибуля порей (біла частина) – 115 г;
часник – 2 зубки;
солодкий перець – 140 г;
морква – 170 г;
оцет – 25 мл
Приготування
Дрібно нарізаний цибулю, моркву і перець припустіть до напівготовності. Змішайте овочеву засмажку з шматочками грибів, приправте і дайте зайвої рідини вийти. Влийте оцет і покладіть часник. Продовжуйте приготування до тих пір, поки гриби не змінять колір, після чого збийте їх, розкладіть по чистим банкам і стерилізують перед закатыванием.
У даному рецепті урізноманітнити основу з печериць зможуть білі гриби. Якщо можливості знайти свіжі білі гриби немає, то використовуйте висушений продукт.
Інгредієнти:
вершкове масло – 55 г;
ріпчаста цибуля – 170 г;
печериці – 210 г;
білі гриби – 80 г;
часник – 1 зубок;
щіпка мускатного горіха .
Приготування
Свіжі гриби очистіть від будь-яких зовнішніх забруднень за допомогою кисті або вологої серветки. Наріжте гриби шматочками середньої товщини і припустіть разом з подрібненою цибулею, поки з грибів не почне виходити рідина. Добре посоліть грибну основу, доповніть дрібкою мускатного горіха і часником. Дочекайтеся, коли гриби підрум'яняться, після чого перекладіть суміш з сковороди в блендер і збийте до пюреподібної консистенції. Розкладіть грибну ікру по чистим банкам і стерилізують, після чого загорніть.
Грибна ікра на зиму з часником
Найдоступнішою основою для грибної ікри є повсюдно поширені печериці, але при наявності лісових грибів ви можете приготувати закуску тільки з них, або змішати їх з печерицями в бажаних пропорціях.
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте дрібно нарізану цибулю, використовуючи розігріте вершкове масло. Як шматочки змінять колір, додайте гриби, приправити все і дочекайтеся, поки випарується зайва волога. Доповніть вміст сковороди часником, здобріть перцем, вином і лимонним соком. Коли залишки рідини випаруються, перекладіть грибну ікру в чашу блендера і збийте. При бажанні доповніть ікру жменею дрібно нарубаної петрушки. Розподіліть ікру в чисті банки і відправте на стерилізацію, час якої визначається в залежності від розміру обраної тари.
Рецепт смачною грибної ікри на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від шкірки печериці викладіть на деко разом з великими шматочками цибулі і зубками часнику прямо в оболонці. Запікайте все при 200 градусах 20 хвилин. По завершенні часу запікання перекладіть запечені інгредієнти в блендер, часник видавити з оболонки. Здобріть суміш дижонской гірчицею та оцтом, посоліть і покладіть листочки чебрецю. Збийте інгредієнти до бажаної консистенції. Перекладіть ікру в чисту банку, залийте поверхню маслом, накрийте кришкою і залиште стерилізуватися, після чого загорніть банки.
Грибна ікра з оцтом і морквою на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно нарізаний цибулю, моркву і перець припустіть до напівготовності. Змішайте овочеву засмажку з шматочками грибів, приправте і дайте зайвої рідини вийти. Влийте оцет і покладіть часник. Продовжуйте приготування до тих пір, поки гриби не змінять колір, після чого збийте їх, розкладіть по чистим банкам і стерилізують перед закатыванием.
Простий рецепт грибної ікри на зиму
У даному рецепті урізноманітнити основу з печериць зможуть білі гриби. Якщо можливості знайти свіжі білі гриби немає, то використовуйте висушений продукт.
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі гриби очистіть від будь-яких зовнішніх забруднень за допомогою кисті або вологої серветки. Наріжте гриби шматочками середньої товщини і припустіть разом з подрібненою цибулею, поки з грибів не почне виходити рідина. Добре посоліть грибну основу, доповніть дрібкою мускатного горіха і часником. Дочекайтеся, коли гриби підрум'яняться, після чого перекладіть суміш з сковороди в блендер і збийте до пюреподібної консистенції. Розкладіть грибну ікру по чистим банкам і стерилізують, після чого загорніть.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з опеньків на зиму
Сушка або консервація цілком не терплять використання деформованих грибів, бо відмінний спосіб пустити їх у діло – приготувати ікру. Кілька цікавих
Грибна ікра через м'ясорубку на зиму - рецепт
Грибний сезон триває до кінця жовтня, а значить потрібно неодмінно встигнути втілити кулінарні фантазії з приготування домашніх заготовок з грибів.
Як приготувати грибну ікру?
Оскільки грибна ікра – класичне блюдо, варіантів його приготування існує маса. Готову закуску можна за традицією подавати з млинцями або супроводити
Ікра з рижиков на зиму - рецепти
Сучасна кулінарія внесла свої корективи в традиційні способи приготування грибів - так з'явилася грибна ікра. У приготуванні цієї дивовижної закуски
Ікра з опеньків з часником на зиму
Збирання грибів - це приємний і захоплюючий вид дозвілля, що приносить корисні і смачні плоди. Часто виникає питання: як використовувати гриби, які
Ікра з білих грибів
Грибна ікра - вишукане ласощі для справжніх гурманів. Її неповторний ніжний смак здатний стати прикрасою будь-якого столу. Грибну ікру можна подавати