Вегетаріанська версія – ікра з овочів і грибів – неодмінно сподобається кожному. Вона володіє приголомшливим насиченим смаком і може не готуватись у величезній кількості варіацій, з разу в раз перетворюючись у смаку. Нижче ми поговоримо про рецепти приготування грибної ікри на зиму.
Грибна ікра на зиму з часником
Найдоступнішою основою для грибної ікри є повсюдно поширені печериці, але при наявності лісових грибів ви можете приготувати закуску тільки з них, або змішати їх з печерицями в бажаних пропорціях.
Інгредієнти: вершкове масло – 45 г; печериці – 290 г; цибуля шалот – 75 г; сухе біле вино – 25 мл; часник – 2 зубки; жменя зелені петрушки; щіпка кайенского перцю; лимонний сік – за смаком. Приготування Спасеруйте дрібно нарізану цибулю, використовуючи розігріте вершкове масло. Як шматочки змінять колір, додайте гриби, приправити все і дочекайтеся, поки випарується зайва волога. Доповніть вміст сковороди часником, здобріть перцем, вином і лимонним соком. Коли залишки рідини випаруються, перекладіть грибну ікру в чашу блендера і збийте. При бажанні доповніть ікру жменею дрібно нарубаної петрушки. Розподіліть ікру в чисті банки і відправте на стерилізацію, час якої визначається в залежності від розміру обраної тари.
Рецепт смачною грибної ікри на зиму
Інгредієнти: печериці – 320 г; рослинна олія – 15 мл; ріпчаста цибуля – 115 г; часник – 3 зубки; діжонська гірчиця – 1 ч. ложка; винний оцет – 15 мл; чебрець – 3 гілочки. Приготування Очищені від шкірки печериці викладіть на деко разом з великими шматочками цибулі і зубками часнику прямо в оболонці. Запікайте все при 200 градусах 20 хвилин. По завершенні часу запікання перекладіть запечені інгредієнти в блендер, часник видавити з оболонки. Здобріть суміш дижонской гірчицею та оцтом, посоліть і покладіть листочки чебрецю. Збийте інгредієнти до бажаної консистенції. Перекладіть ікру в чисту банку, залийте поверхню маслом, накрийте кришкою і залиште стерилізуватися, після чого загорніть банки.
Грибна ікра з оцтом і морквою на зиму
Інгредієнти: печериці – 430 г; цибуля порей (біла частина) – 115 г; часник – 2 зубки; солодкий перець – 140 г; морква – 170 г; оцет – 25 мл Приготування Дрібно нарізаний цибулю, моркву і перець припустіть до напівготовності. Змішайте овочеву засмажку з шматочками грибів, приправте і дайте зайвої рідини вийти. Влийте оцет і покладіть часник. Продовжуйте приготування до тих пір, поки гриби не змінять колір, після чого збийте їх, розкладіть по чистим банкам і стерилізують перед закатыванием.
Простий рецепт грибної ікри на зиму
У даному рецепті урізноманітнити основу з печериць зможуть білі гриби. Якщо можливості знайти свіжі білі гриби немає, то використовуйте висушений продукт.
Інгредієнти: вершкове масло – 55 г; ріпчаста цибуля – 170 г; печериці – 210 г; білі гриби – 80 г; часник – 1 зубок; щіпка мускатного горіха . Приготування Свіжі гриби очистіть від будь-яких зовнішніх забруднень за допомогою кисті або вологої серветки. Наріжте гриби шматочками середньої товщини і припустіть разом з подрібненою цибулею, поки з грибів не почне виходити рідина. Добре посоліть грибну основу, доповніть дрібкою мускатного горіха і часником. Дочекайтеся, коли гриби підрум'яняться, після чого перекладіть суміш з сковороди в блендер і збийте до пюреподібної консистенції. Розкладіть грибну ікру по чистим банкам і стерилізують, після чого загорніть.