Вернуться назад Распечатать

Грибна ікра на зиму - рецепти приготування

Грибна ікра на зиму - рецепти приготування
Вегетаріанська версія – ікра з овочів і грибів – неодмінно сподобається кожному. Вона володіє приголомшливим насиченим смаком і може не готуватись у величезній кількості варіацій, з разу в раз перетворюючись у смаку. Нижче ми поговоримо про рецепти приготування грибної ікри на зиму.

Грибна ікра на зиму з часником


Найдоступнішою основою для грибної ікри є повсюдно поширені печериці, але при наявності лісових грибів ви можете приготувати закуску тільки з них, або змішати їх з печерицями в бажаних пропорціях.
Інгредієнти:

  • вершкове масло – 45 г;

  • печериці – 290 г;

  • цибуля шалот – 75 г;

  • сухе біле вино – 25 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • жменя зелені петрушки;

  • щіпка кайенского перцю;

  • лимонний сік – за смаком.


  • Приготування
    Спасеруйте дрібно нарізану цибулю, використовуючи розігріте вершкове масло. Як шматочки змінять колір, додайте гриби, приправити все і дочекайтеся, поки випарується зайва волога. Доповніть вміст сковороди часником, здобріть перцем, вином і лимонним соком. Коли залишки рідини випаруються, перекладіть грибну ікру в чашу блендера і збийте. При бажанні доповніть ікру жменею дрібно нарубаної петрушки. Розподіліть ікру в чисті банки і відправте на стерилізацію, час якої визначається в залежності від розміру обраної тари.

    Рецепт смачною грибної ікри на зиму


    Інгредієнти:

  • печериці – 320 г;

  • рослинна олія – 15 мл;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • часник – 3 зубки;

  • діжонська гірчиця – 1 ч. ложка;

  • винний оцет – 15 мл;

  • чебрець – 3 гілочки.


  • Приготування
    Очищені від шкірки печериці викладіть на деко разом з великими шматочками цибулі і зубками часнику прямо в оболонці. Запікайте все при 200 градусах 20 хвилин. По завершенні часу запікання перекладіть запечені інгредієнти в блендер, часник видавити з оболонки. Здобріть суміш дижонской гірчицею та оцтом, посоліть і покладіть листочки чебрецю. Збийте інгредієнти до бажаної консистенції. Перекладіть ікру в чисту банку, залийте поверхню маслом, накрийте кришкою і залиште стерилізуватися, після чого загорніть банки.

    Грибна ікра з оцтом і морквою на зиму


    Інгредієнти:

  • печериці – 430 г;

  • цибуля порей (біла частина) – 115 г;

  • часник – 2 зубки;

  • солодкий перець – 140 г;

  • морква – 170 г;

  • оцет – 25 мл


  • Приготування
    Дрібно нарізаний цибулю, моркву і перець припустіть до напівготовності. Змішайте овочеву засмажку з шматочками грибів, приправте і дайте зайвої рідини вийти. Влийте оцет і покладіть часник. Продовжуйте приготування до тих пір, поки гриби не змінять колір, після чого збийте їх, розкладіть по чистим банкам і стерилізують перед закатыванием.

    Простий рецепт грибної ікри на зиму


    У даному рецепті урізноманітнити основу з печериць зможуть білі гриби. Якщо можливості знайти свіжі білі гриби немає, то використовуйте висушений продукт.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 55 г;

  • ріпчаста цибуля – 170 г;

  • печериці – 210 г;

  • білі гриби – 80 г;

  • часник – 1 зубок;

  • щіпка мускатного горіха .


  • Приготування
    Свіжі гриби очистіть від будь-яких зовнішніх забруднень за допомогою кисті або вологої серветки. Наріжте гриби шматочками середньої товщини і припустіть разом з подрібненою цибулею, поки з грибів не почне виходити рідина. Добре посоліть грибну основу, доповніть дрібкою мускатного горіха і часником. Дочекайтеся, коли гриби підрум'яняться, після чого перекладіть суміш з сковороди в блендер і збийте до пюреподібної консистенції. Розкладіть грибну ікру по чистим банкам і стерилізують, після чого загорніть.