Як приготувати грибну ікру?
Рецепти цієї ікри відрізняються не тільки базовим компонентом – самими грибами, але і технологією і навіть підсумкової консистенцією продукту. Ви можете збити гриби до консистенції мусу або просто дрібно порубати ножем, використовувати для страви звичайні печериці або змішувати їх з лісовими грибами, як свіжими, так і сушеними. Про всіх тонкощах того, як приготувати грибну ікру, ми розповімо в рецептах далі.
Почнемо з найпростішого варіанта ікри, готується на основі печериць в суміші з цибулею і класичними доповненнями у вигляді зернової гірчиці і винного оцту.
Інгредієнти:
печериці – 340 г;
часник – 4 зубки;
біле вино – 45 мл;
ріпчаста цибуля – 85 м;
зернова гірчиця – 1 ч. ложка;
гілочки чебрецю – 3 шт.
Приготування
Оскільки ми будемо готувати всі складові ікри в духовці, підготовка інгредієнтів займе мінімум часу. Гриби слід розділити на четвертинки, часник розчавити плоскою стороною ножа, а ріпчасту цибулю нарізати великими півкільцями. Всі компоненти страви викладають на деко, змішують з вином, гірчицею, листочками чебрецю і щедрою пучкою солі. Після перемішування інгредієнти поміщають в духовку та запікають при 200 градусах 20 хвилин. Вміст часникових зубков видавлюють з оболонок, а потім збивають грибну ікру блендером до досягнення бажаної консистенції продукту.
Якщо ви готуєте ікру з лісових грибів, особливо тих, що зібрані в невідомій вам місцевості, перед обсмаженням їх слід проварити. Як правило, гриби варять до спливання, видаляючи пінку з поверхні, а потім промивають, обсушують і приступають до подальших маніпуляціям. Під час термічної обробки, токсини, які можуть перебувати у плодових тілах, швидко руйнуються.
Інгредієнти:
лісові гриби – 340 г;
вершкове масло – 35 г;
вершки – 55 мл;
часник – 2 зубки;
шалот – 3 шт.
Приготування
Відваривши лісові гриби, дайте їм обсохнути, дрібно наріжте і обсмажте разом з подрібненим шалотом до тих пір, поки з сковороди не випарується вся зайва волога. До грибів і цибулі додайте пюрированный часник, влийте вершки, посоліть блюдо і тушкуйте до тих пір, поки вершки не загустеют, перетворюючись в густий соус. Додатково збийте гриби блендером і подавайте ікру теплою, або попередньо охолодивши.
Взявши за основу один з двох представлених вище рецептів, ви можете приготувати грибну ікру з заготовлених сушених грибів . Використовувати можна як грибну суміш, так і гриби одного сорту.
Перед початком приготування гриби вимочують у декількох водах протягом 8 годин. Вже вимочені гриби промивають, обсушують, а потім приступають до приготування за стандартною схемою: обсмажують з цибулею і часником, додають вино і трави, сметану або вершки, а після збивають гриби блендером до досягнення бажаної консистенції страви.
Інгредієнти:
оливкова олія – 15 мл;
печериці – 320 г;
часник – 2 зубки;
гілочки чебрецю – 2 шт.;
бальзамічний оцет – 40 мл
Приготування
Великі шматочки грибів обсмажте на оливковій олії разом з часником. Як тільки зайва грибна волога випарується, додайте до грибів чебрець, оцет і сіль. Збийте гриби блендером і перекладіть ікру в чисту баночку. Накривши банку, стерилізують 20 хвилин, а потім загорніть.
Як приготувати грибну ікру з свіжих грибів?
Почнемо з найпростішого варіанта ікри, готується на основі печериць в суміші з цибулею і класичними доповненнями у вигляді зернової гірчиці і винного оцту.
Інгредієнти:
Приготування
Оскільки ми будемо готувати всі складові ікри в духовці, підготовка інгредієнтів займе мінімум часу. Гриби слід розділити на четвертинки, часник розчавити плоскою стороною ножа, а ріпчасту цибулю нарізати великими півкільцями. Всі компоненти страви викладають на деко, змішують з вином, гірчицею, листочками чебрецю і щедрою пучкою солі. Після перемішування інгредієнти поміщають в духовку та запікають при 200 градусах 20 хвилин. Вміст часникових зубков видавлюють з оболонок, а потім збивають грибну ікру блендером до досягнення бажаної консистенції продукту.
Як приготувати грибну ікру з відварених грибів?
Якщо ви готуєте ікру з лісових грибів, особливо тих, що зібрані в невідомій вам місцевості, перед обсмаженням їх слід проварити. Як правило, гриби варять до спливання, видаляючи пінку з поверхні, а потім промивають, обсушують і приступають до подальших маніпуляціям. Під час термічної обробки, токсини, які можуть перебувати у плодових тілах, швидко руйнуються.
Інгредієнти:
Приготування
Відваривши лісові гриби, дайте їм обсохнути, дрібно наріжте і обсмажте разом з подрібненим шалотом до тих пір, поки з сковороди не випарується вся зайва волога. До грибів і цибулі додайте пюрированный часник, влийте вершки, посоліть блюдо і тушкуйте до тих пір, поки вершки не загустеют, перетворюючись в густий соус. Додатково збийте гриби блендером і подавайте ікру теплою, або попередньо охолодивши.
Як приготувати грибну ікру з сухих грибів у домашніх умовах?
Взявши за основу один з двох представлених вище рецептів, ви можете приготувати грибну ікру з заготовлених сушених грибів . Використовувати можна як грибну суміш, так і гриби одного сорту.
Перед початком приготування гриби вимочують у декількох водах протягом 8 годин. Вже вимочені гриби промивають, обсушують, а потім приступають до приготування за стандартною схемою: обсмажують з цибулею і часником, додають вино і трави, сметану або вершки, а після збивають гриби блендером до досягнення бажаної консистенції страви.
Як правильно приготувати смачну грибну ікру на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Великі шматочки грибів обсмажте на оливковій олії разом з часником. Як тільки зайва грибна волога випарується, додайте до грибів чебрець, оцет і сіль. Збийте гриби блендером і перекладіть ікру в чисту баночку. Накривши банку, стерилізують 20 хвилин, а потім загорніть.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибна ікра на зиму - рецепти приготування
Доповнюючи грибну основу різноманітними травами і спеціями, ви можете змінювати смак цієї чудесної закуски з разу в раз. Так, обов'язково виділіть
Ікра з опеньків на зиму
Сушка або консервація цілком не терплять використання деформованих грибів, бо відмінний спосіб пустити їх у діло – приготувати ікру. Кілька цікавих
Ікра з опеньків з часником на зиму
Збирання грибів - це приємний і захоплюючий вид дозвілля, що приносить корисні і смачні плоди. Часто виникає питання: як використовувати гриби, які
Страви з грибів - рецепти
Неймовірна кількість страв можна приготувати на основі грибів і кожен буде неповторним. Пропонуємо розправитися з урожаєм цих дарів лісу кількома
Ікра з білих грибів
Грибна ікра - вишукане ласощі для справжніх гурманів. Її неповторний ніжний смак здатний стати прикрасою будь-якого столу. Грибну ікру можна подавати
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно