Рецепти цієї ікри відрізняються не тільки базовим компонентом – самими грибами, але і технологією і навіть підсумкової консистенцією продукту. Ви можете збити гриби до консистенції мусу або просто дрібно порубати ножем, використовувати для страви звичайні печериці або змішувати їх з лісовими грибами, як свіжими, так і сушеними. Про всіх тонкощах того, як приготувати грибну ікру, ми розповімо в рецептах далі.
Як приготувати грибну ікру з свіжих грибів?
Почнемо з найпростішого варіанта ікри, готується на основі печериць в суміші з цибулею і класичними доповненнями у вигляді зернової гірчиці і винного оцту.
Інгредієнти: печериці – 340 г; часник – 4 зубки; біле вино – 45 мл; ріпчаста цибуля – 85 м; зернова гірчиця – 1 ч. ложка; гілочки чебрецю – 3 шт. Приготування Оскільки ми будемо готувати всі складові ікри в духовці, підготовка інгредієнтів займе мінімум часу. Гриби слід розділити на четвертинки, часник розчавити плоскою стороною ножа, а ріпчасту цибулю нарізати великими півкільцями. Всі компоненти страви викладають на деко, змішують з вином, гірчицею, листочками чебрецю і щедрою пучкою солі. Після перемішування інгредієнти поміщають в духовку та запікають при 200 градусах 20 хвилин. Вміст часникових зубков видавлюють з оболонок, а потім збивають грибну ікру блендером до досягнення бажаної консистенції продукту.
Як приготувати грибну ікру з відварених грибів?
Якщо ви готуєте ікру з лісових грибів, особливо тих, що зібрані в невідомій вам місцевості, перед обсмаженням їх слід проварити. Як правило, гриби варять до спливання, видаляючи пінку з поверхні, а потім промивають, обсушують і приступають до подальших маніпуляціям. Під час термічної обробки, токсини, які можуть перебувати у плодових тілах, швидко руйнуються.
Інгредієнти: лісові гриби – 340 г; вершкове масло – 35 г; вершки – 55 мл; часник – 2 зубки; шалот – 3 шт. Приготування Відваривши лісові гриби, дайте їм обсохнути, дрібно наріжте і обсмажте разом з подрібненим шалотом до тих пір, поки з сковороди не випарується вся зайва волога. До грибів і цибулі додайте пюрированный часник, влийте вершки, посоліть блюдо і тушкуйте до тих пір, поки вершки не загустеют, перетворюючись в густий соус. Додатково збийте гриби блендером і подавайте ікру теплою, або попередньо охолодивши.
Як приготувати грибну ікру з сухих грибів у домашніх умовах?
Взявши за основу один з двох представлених вище рецептів, ви можете приготувати грибну ікру з заготовлених сушених грибів . Використовувати можна як грибну суміш, так і гриби одного сорту.
Перед початком приготування гриби вимочують у декількох водах протягом 8 годин. Вже вимочені гриби промивають, обсушують, а потім приступають до приготування за стандартною схемою: обсмажують з цибулею і часником, додають вино і трави, сметану або вершки, а після збивають гриби блендером до досягнення бажаної консистенції страви.
Як правильно приготувати смачну грибну ікру на зиму?
Інгредієнти: оливкова олія – 15 мл; печериці – 320 г; часник – 2 зубки; гілочки чебрецю – 2 шт.; бальзамічний оцет – 40 мл Приготування Великі шматочки грибів обсмажте на оливковій олії разом з часником. Як тільки зайва грибна волога випарується, додайте до грибів чебрець, оцет і сіль. Збийте гриби блендером і перекладіть ікру в чисту баночку. Накривши банку, стерилізують 20 хвилин, а потім загорніть.