Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з опеньків з часником на зиму

Ікра з опеньків з часником на зиму

18-11-2016, 15:35
990
Ікра з опеньків з часником на зиму
Опеньки - швидкопсувні гриби і тому часто використовуються в якості основи ікри. Як правило, для приготування використовуються базові інгредієнти: цибуля, морква, помідори і часник, які прекрасно поєднуються з опеньками. Ікра з опеньків на зиму з часником - унікальна в своїй простоті закуска, що дозволяє випробувати лісові дари в будь-який час року.

Рецепт ікри з опеньків з часником


Приготування грибної ікри може перетворитися в приємне проведення часу, якщо чітко дотримуватися технологію цього процесу. Перед тим, як зробити ікру з опеньків з часником, промиті гриби проварюються близько півгодини в двох водах. Готовність грибів визначається осіданням на дно каструлі. Обсмажуються гриби окремо від інших овочів і тільки після подрібнення з'єднуються.
Інгредієнти:

  • свіжі опеньки - 980 р;

  • цибуля - 250 г;

  • часник - 3 зубки;

  • рослинне масло - 45.


  • Приготування
    Переберіть, очистіть і зваріть опеньки протягом півгодини, двічі змінюючи воду. Припустіть подрібнені цибулю до готовності, з'єднайте з відвареними грибами і потримайте на вогні чверть години. Остиглу грибну суміш подрібніть в м'ясорубці, і обсмажуйте пару хвилин, додаючи подрібнений часник, після чого розкладіть ікру по чистим банкам. Прокип'ятіть готовий продукт протягом чверті години, закрийте стерильними кришками і зберігайте перевернутими до повного охолодження. Надішліть грибну ікру на зберігання в прохолоду.

    Ікра з опеньків з помідорами, морквою і часником


    Гриби чудово поєднуються з томатною пастою або свіжими помідорами. Ці інгредієнти не тільки надають грибної ікри з опеньків з часником пікантний томатний смак, але і збагачують своїм кольором зимову заготовку.
    Інгредієнти:

  • морква - 50 г;

  • цибуля - 45 г;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • часник - 5 р;

  • опеньки - 14 кг;

  • помідор - 85 р.


  • Приготування
    Очищені і промиті опеньки проварити в підсоленій воді до осідання на дно, періодично знімаючи піну. Подрібнену на терці моркву, обсмажте до готовності, додайте шматочки цибулі і продовжуйте приготування. Бланшовані і очищені помідори наріжте кубиками і з'єднайте з овочами. Зварені гриби обсмажте на окремій сковороді пару хвилин, приправте подрібненим часником і з'єднайте з іншими складовими. Отриману масу подрібніть в м'ясорубці і, розклавши по стерильним банкам, закривши кришкою, відправте в холод на зберігання.

    Ікра з опеньків з часником - рецепт приготування


    Різноманітність рецептів цього простого блюда, в основі якого використовуються доступні овочі, дозволяють експериментувати з різними інгредієнтами і спеціями, впливаючи на гостроту зимової заготівлі. Ікра з опеньків з часником виручить господиню при приготуванні обіду в колі сім'ї, а також послужить гострою приправою для гарячих страв.
    Інгредієнти:

  • опеньки - 800 г;

  • цибуля - 80 г;

  • часник - 10 г;

  • щіпка меленого перцю;

  • рослинне масло - 65 мл;

  • оцет - 10 мл


  • Приготування
    Очищені гриби проваріть протягом півгодини, до повного осідання на дно посуду. Відкиньте на сито і обсушити. Обсмажте в маслі подрібнену цибулю і остудіть. Прокрутіть через м'ясорубку цибулю і гриби. Готову ікру викладіть на сковороду і обсмажте пару хвилин. Подрібнений через прес часник з'єднайте з грибною масою, і деякий час потримайте на вогні. Розкладіть грибну заготовку по скляній тарі і кип'ятіть півгодини в невеликій кількості води. У стерильну ікру налийте оцет і закрийте кришкою. Готовий продукт зберігайте на холоді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ікра з опеньків на зиму
    Ікра з опеньків на зиму
    Сушка або консервація цілком не терплять використання деформованих грибів, бо відмінний спосіб пустити їх у діло – приготувати ікру. Кілька цікавих
    Грибна ікра через м'ясорубку на зиму - рецепт
    Грибна ікра через м'ясорубку на зиму - рецепт
    Грибний сезон триває до кінця жовтня, а значить потрібно неодмінно встигнути втілити кулінарні фантазії з приготування домашніх заготовок з грибів.
    Грибна ікра з опеньків на зиму - рецепти
    Грибна ікра з опеньків на зиму - рецепти
    Виготовлення подібних закусок виручає, коли не у справ залишаються ніжки грибів або не зовсім вдалі екземпляри - прим'яті або трохи зіпсовані. Далі
    Грибна ікра з варених грибів
    Грибна ікра з варених грибів
    Якщо в процесі консервації грибів у вас залишаються зіпсовані екземпляри або і зовсім залишилися тільки ніжки - не турбуйтеся, а приготуйте з них
    Ікра з рижиков на зиму - рецепти
    Ікра з рижиков на зиму - рецепти
    Сучасна кулінарія внесла свої корективи в традиційні способи приготування грибів - так з'явилася грибна ікра. У приготуванні цієї дивовижної закуски
    Грибна ікра з морквою і цибулею
    Грибна ікра з морквою і цибулею
    Рецепт цієї закуски завжди виручає, якщо після приготування грибного страви залишилися ніжки або трохи зіпсовані екземпляри. Зробити ікру дуже просто