Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибна ікра з опеньків на зиму - рецепти

Грибна ікра з опеньків на зиму - рецепти

18-11-2016, 15:40
590
Грибна ікра з опеньків на зиму - рецепти
Прекрасним способом переробки перезрілих або недостатньо красивих, а також поламаних грибочків, які не пройшли відбір для маринування або приготування страв з участю опеньків, є приготування ікри. В даному випадку в хід підуть абсолютно всі некондиційні примірники, які були з тих чи інших причин забраковані і відкладені в сторону, а також грибні обрізки, уламки або ніжки. Кілька варіацій приготування такої закуски пропонуємо в наших рецептах нижче.

Як зробити смачну грибну ікру з варених опеньків з часником і помідорами?


Інгредієнти:

  • опеньки – 830 г;

  • морква – 55 г;

  • цибуля – 55 г;

  • помідори – 95 г;

  • зубки часникові – 1-2 шт.;

  • велика не йодована сіль – щіпка;

  • оливкова без аромату або соняшникова олія – 25 мл;

  • чорний перець (свежеперемолотый) – щіпка.


  • Приготування
    Спочатку основу для грибної ікри з опеньків необхідно промити від забруднень, після чого помістити масу в каструлю з водою і відварити протягом тридцяти-сорока хвилин. Далі зливаємо гриби на друшляк і залишаємо стікати на деякий час.
    Овочеву складову грибної ікри також готуємо заздалегідь. Очищаємо і шаткуємо як можна дрібніше цибулини, а також перетираємо на середній тертці очищену моркву. Щоб заощадити час, можна овочі подрібнити в комбайні або блендері. Тепер підготовлений цибулю з морквою необхідно обсмажити в прогрітій з рослинним без аромату маслом сковороді до м'якості і прозорості, після чого додати в піджарку перетертий свіжий помідор.
    Припускаємо вміст сковороди протягом десяти хвилин під кришкою, після чого вмішуємо в овочеву масу подрібнений часничок, сіль і перчик, прогріваємо її ще хвилину і знімаємо з вогню.
    Для більшої насиченості смаку готової ікри обсмажимо додатково і відварені опеньки. Для цього, позбувшись від більшої частини рідини після варіння, викладаємо грибну масу в прогріте на сковороді олію і даємо їй підрум'янитися на сильному вогні при періодичному помішуванні.
    Всі компоненти для ікри належним чином підготовлені. Необхідно тепер подрібнити їх у блендері, змішати в загальній каструлі, прогріти до кипіння, помішуючи, і розфасувати в стерильні баночки. Зберігати таку ікру потрібно під капроновою нещільними кришками на полиці холодильника.

    Рецепт приготування грибної ікри з ніжок опеньків


    Інгредієнти:

  • ніжки опеньків – 760 г;

  • цибуля – 175 г;

  • часникові зубці – 2 шт.;

  • велика не йодована сіль – щіпка;

  • оливкова без аромату або соняшникова олія – 60 мл;

  • будь-яка зелень на вибір (за бажанням) – за смаком;

  • чорний перець (свежеперемолотый) – щіпка.


  • Приготування
    Деякі рецепти приготування страв з опеньками передбачають використання тільки капелюшків грибів. Тоді залишилися ніжки можна пустити в хід для приготування грибної ікри, яка виходить не менш, а то і більш смачною і соковитою, ніж варіанти з цільних грибочків.
    Для реалізації ідеї ніжки опеньків готуємо належним чином, обрізавши при необхідності кореневу систему і ретельно промивши їх під проточною водою.
    Після стікання всієї вологи викладаємо нарізані дрібно ніжки в сковороду або сотейник з прогрітим в ньому рослинним без аромату олією, туди ж відправляємо очищений і нашатковану кубиками як можна дрібніше цибулю і смажимо компоненти при періодичному помішуванні на помірному вогні протягом двадцяти хвилин. Тепер настала черга часнику. Очищаємо зубці, дрібно рубаємо і викладаємо в ємність з грибною піджаркою. Приправляємо вміст сіллю і свежеперемолотым перчиком і при бажанні вмішуємо дрібно нашатковану зелень.
    Залишилося тільки перемолоти отриману основу ікри в блендері і викласти її для зберігання в стерильну тару з нещільної кришкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ікра з опеньків на зиму
    Ікра з опеньків на зиму
    Сушка або консервація цілком не терплять використання деформованих грибів, бо відмінний спосіб пустити їх у діло – приготувати ікру. Кілька цікавих
    Морквяна ікра
    Морквяна ікра
    Якщо ви вважаєте, що на основі моркви смачної страви не вийде, радимо звернути увагу на рецепти, описані далі. Пропонуємо створити чудову морквяну
    Грибна ікра з варених грибів
    Грибна ікра з варених грибів
    Якщо в процесі консервації грибів у вас залишаються зіпсовані екземпляри або і зовсім залишилися тільки ніжки - не турбуйтеся, а приготуйте з них
    Ікра з грибів на зиму – простий рецепт
    Ікра з грибів на зиму – простий рецепт
    Заготовлюючи грибну консервацію шляхом соління або маринування, у нас часто залишаються не біля справ ніжки або зіпсовані екземпляри. У такому разі
    Ікра з опеньків з часником на зиму
    Ікра з опеньків з часником на зиму
    Збирання грибів - це приємний і захоплюючий вид дозвілля, що приносить корисні і смачні плоди. Часто виникає питання: як використовувати гриби, які
    Ікра з рижиков
    Ікра з рижиков
    Грибна ікра - прекрасна закуска, яку при бажанні можна заготовити про запас. Сьогодні поговоримо, як це частування зробити з рижиків і запропонуємо