Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з грибів на зиму – простий рецепт

Ікра з грибів на зиму – простий рецепт

18-11-2016, 15:37
829
Ікра з грибів на зиму – простий рецепт
Ікра з грибів є ситною універсальної закускою, яку можна просто намазати на скибочку хліба, так і використовувати її в якості начинки в пиріжки або іншу випічку, а також подати з відварною картоплею, доповнити нею пасту, рис або кашу.

Як приготувати ікру з свіжих білих грибів – простий рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • свіжі білі гриби – 16 кг;

  • ріпчасті цибулини – 115 г;

  • зубці часникові – 3-4 шт.;

  • поварена не йодована сіль – за смаком;

  • рафінована оливкова або соняшникова олія – 45 мл;

  • білий оцет винний – 15 мл;

  • лавровий лист (середнього розміру) – 1 шт.;

  • чорний, червоний і духмяний перець (мелений) – за смаком.


  • Приготування
    Приготування на зиму ікри з білих грибів починаємо з попередньої підготовки грибного сировини. Використовувати можна як цілі екземпляри, так і обрізки, поламані капелюшки або тільки ніжки. Смак заготовки в будь-якому випадку вдасться на славу. Головне, щоб відібрані гриби не були порченными і не містили червоточини.
    Відібрану грибну масу ретельно промиваємо, заливаємо водою і ставимо на плиту для варіння. Білі гриби слід витримати на вогні при помірному кипінні до осідання на дно. Для цього знадобиться приблизно тридцять-сорок хвилин вашого часу. Як мінімум один раз воду, в якій варяться лісові білі грибочки, слід змінити на нову.
    По готовності виливаємо гриби з водою в друшляк і залишаємо для стікання на деякий час. У цей момент беремося за підготовку цибулі і часнику. Голівки і зубці очищаємо і нарізаємо кубиками як можна дрібніше. У прогріте на сковороді масло викладаємо спочатку цибульну масу, даємо їй подзолотиться, а потім додаємо часник і смажимо овочі разом хвилину.
    Відварені білі гриби після стікання віджимаємо ще трохи і подрібнюємо. Можна просто нарізати продукт дрібненько гострим ножем, перемолоти його в блендері або за допомогою м'ясорубки. Змішуємо отриману грибну масу і піджарку з лука і часничку в емальованій посудині, додаємо за смаком сіль, мелений чорний, червоний і духмяний перчик за смаком, кидаємо лаврушку. Маємо ємність на плиті і після закипання тушкуємо вміст на вогні невеликої інтенсивності протягом сорока хвилин при періодичному помішуванні.
    На закінчення приготування додаємо винний оцет білий, перемішуємо ікру, розкладаємо по сухим стерильним судинах, прикриваємо нещільними кришками і після охолодження ставимо на полицю холодильника або інше прохолодне місце для зберігання.
    Безумовно, замість білих грибів можна взяти будь-які інші, які є в наявності. Смак ікри буде кожен раз трохи іншим, але по-своєму цікавим і апетитним.

    Ікра з ніжок свіжих грибів – простий рецепт на зиму з часником, цибулею і морквою


    Інгредієнти:

  • грибні ніжки – 990 м;

  • ріпчасті цибулини – 115 г;

  • морква – 135 г;

  • зубці часникові – 1-2 шт.;

  • поварена не йодована сіль – за смаком;

  • рафінована оливкова або соняшникова олія – 45 мл;

  • чорний, червоний і духмяний перець (мелений) – за смаком.


  • Приготування
    Знаючі толк в грибної ікри стверджують, що найсмачнішою така закуска виходить з грибних ніжок. Давайте приготуємо таку і перевіримо правильність даної теорії. Капелюшки при цьому можна використовувати для маринування, просто посмажити їх на сковороді з картоплею або ж застосувати для приготування інших страв.
    Технологія приготування ікри з ніжок мало чим відрізняється від описаної в рецепті вище. Точно також відварюємо промитий грибний продукт протягом тридцяти хвилин або до осідання на дно, після чого викладаємо масу стікати і беремося за овочі. В даному випадку крім цибулі і часнику ми будемо використовувати в якості овочевого доповнення і моркву. Очищені компоненти подрібнюємо будь-яким доступним способом і обсмажуємо на рафінованій маслечко до м'якості. Часник закладаємо при цьому в кінці смаження. Тепер додаємо підготовлені і перекручені на м'ясорубці ніжки, солимо ікру і перчимо, протушиваем протягом тридцяти хвилин і розфасовуємо за стерильною тарі. Можна додатково подрібнити компоненти ікри в блендері для отримання більш однорідною її текстури. Але після цього прогреем заготовку на плиті при помірному кипінні ще пару хвилин.
    Ємності з закускою після остигання прикриваємо прокип'яченими кришками і ставимо їх після цього у прохолодне місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морквяна ікра
    Морквяна ікра
    Якщо ви вважаєте, що на основі моркви смачної страви не вийде, радимо звернути увагу на рецепти, описані далі. Пропонуємо створити чудову морквяну
    Грибна ікра з опеньків на зиму - рецепти
    Грибна ікра з опеньків на зиму - рецепти
    Виготовлення подібних закусок виручає, коли не у справ залишаються ніжки грибів або не зовсім вдалі екземпляри - прим'яті або трохи зіпсовані. Далі
    Грибна ікра з варених грибів
    Грибна ікра з варених грибів
    Якщо в процесі консервації грибів у вас залишаються зіпсовані екземпляри або і зовсім залишилися тільки ніжки - не турбуйтеся, а приготуйте з них
    Класична ікра з баклажанів
    Класична ікра з баклажанів
    Найпростіше, що можна створити з баклажанів - звичайно, ікра. Далі підкажемо два найбільш простих і цікавих рецепти, які неодмінно вам сподобаються.
    Ікра з білих грибів на зиму – рецепт
    Ікра з білих грибів на зиму – рецепт
    Саме з білих грибів виходять чудові страви, які відрізняються яскравим смаком і неповторним незабутнім ароматом. Пропонуємо нашим докладним рецептами
    Ікра з рижиков
    Ікра з рижиков
    Грибна ікра - прекрасна закуска, яку при бажанні можна заготовити про запас. Сьогодні поговоримо, як це частування зробити з рижиків і запропонуємо