Ікра з білих грибів на зиму – рецепт
Давайте сьогодні приготуємо незрівнянну ікру з ароматних білих грибів, а як її смачно і правильно зробити, ми детально розповімо в рецептах, описаних нижче.
Інгредієнти:
білі гриби – 45 кг;
ріпчаста цибуля – 15 кг;
соняшникова олія – 2/3 ст.;
кухонна сіль – за смаком;
суміш перців – за смаком;
столовий оцет – 90 мл
Приготування
Для початку перебираємо всі наявні гриби, а потім гарненько промиваємо їх у великій кількості холодної води. Тепер переміщаємо їх в високу, велику каструлю, заливаємо все чистою водою і підсолюємо так, щоб вона була досить солоною. Виставляємо цю ємність на газову плиту і відварюємо грибочки, близько 25 хвилин. Відкидаємо їх у глибокий друшляк і як тільки вони перестануть парувати, пропускаємо все через електром'ясорубку.
Очищаємо цибулю і подрібнюємо його на великі кубики. Раскаливаем у великому сотейнику олію й обсмажуємо цибулю до м'якості. Знімаємо його шумівкою і подрібнюємо точно таким же способом, як і гриби, сюди ж зливаємо масло, на якому обсмажували цибулька. Індивідуально свого смаку додаємо суміш з різних перців, вливаємо в ікру оцет і, перемішавши закуску лопаткою, розподіляємо її по прожареним в духовій шафі скляних ємностях. Відправляємо їх на плиту і в каструльках з водою, стерилізуємо протягом 40 хвилин, після чого закатуємо баночки підсмаженою кришками.
Інгредієнти:
свіжі білі гриби – 4 кг;
морква – 700 г;
ріпчаста цибуля – 900 г;
помідори – 600 г;
соняшникова олія – 300 мл;
лист лавра – 4 шт.;
перець, сіль – за смаком.
Приготування
Ретельно вимиті гриби нарізаємо на 2-3 частини, укладаємо в каструлю з вже добре підсоленій водою. Не менш 15-20 хвилин відварюємо грибочки на плиті, після чого переміщаємо їх в металевий друшляк і промиваємо під проточною водою, а після залишаємо стікати.
Дрібно нарізаний свіжий ріпчаста цибулю обсмажуємо в глибокому сотейнику разом з натертою на середній тертці морквою до готовності овочів. Далі додаємо до них перекручені через велике сито м'ясорубки помідори і, присипавши все за смаком ароматним чорним перцем і сіллю, тушкуємо під прикритою кришкою близько 7 хвилин. Переміщаємо це все разом з маслом в каструлю з товстим дном і додаємо до тушкованим овочам подрібнені дрібними шматочками відварені гриби. Тушкуємо ікру на конфорки газової плити протягом години, а потім розподіляємо її по скляним банкам, тричі ошпаренным крутим окропом і герметично укупориваем їх.
Інгредієнти:
ніжки білих грибів – 2 кг;
цибуля – 700 г;
свіжа зелень петрушки – 1 пучок;
соняшникова олія – 120 мл;
оцет – 50 мл;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Якщо капелюшки білих грибів вам знадобилися для приготування якихось смачних страв, тоді ми знаємо як приготувати не менш смачну ікру з решти ніжок.
Ніжки вимиваємо ще більш ретельно і відповідально, так як на них можуть бути залишки землі. Далі нарізаємо їх довільними кубиками і разом з такими ж кубиками соковитого лука обсмажуємо у великій кількості соняшникової олії в сотейнику. Коли побачимо, що гриби вже прихватываются коричнюватими кірками, вимикаємо газ і даємо їм охолонути. Потім переміщуємо всю цю ароматну красу у велику чашу блендера і подрібнюємо до кашки з дрібненькими шматочками. Перекладаємо її назад в сотейник і, додавши трохи води і кухонної солі (за смаком), тушкуємо закуску 30 а то і 40 хвилин. Розподіляємо її по підготовленим належним чином банкам і укупориваем всі бляшаними кришками.
Рецепт ікри з білих грибів через м'ясорубку
Інгредієнти:
Приготування
Для початку перебираємо всі наявні гриби, а потім гарненько промиваємо їх у великій кількості холодної води. Тепер переміщаємо їх в високу, велику каструлю, заливаємо все чистою водою і підсолюємо так, щоб вона була досить солоною. Виставляємо цю ємність на газову плиту і відварюємо грибочки, близько 25 хвилин. Відкидаємо їх у глибокий друшляк і як тільки вони перестануть парувати, пропускаємо все через електром'ясорубку.
Очищаємо цибулю і подрібнюємо його на великі кубики. Раскаливаем у великому сотейнику олію й обсмажуємо цибулю до м'якості. Знімаємо його шумівкою і подрібнюємо точно таким же способом, як і гриби, сюди ж зливаємо масло, на якому обсмажували цибулька. Індивідуально свого смаку додаємо суміш з різних перців, вливаємо в ікру оцет і, перемішавши закуску лопаткою, розподіляємо її по прожареним в духовій шафі скляних ємностях. Відправляємо їх на плиту і в каструльках з водою, стерилізуємо протягом 40 хвилин, після чого закатуємо баночки підсмаженою кришками.
Ікра з свіжих білих грибів – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно вимиті гриби нарізаємо на 2-3 частини, укладаємо в каструлю з вже добре підсоленій водою. Не менш 15-20 хвилин відварюємо грибочки на плиті, після чого переміщаємо їх в металевий друшляк і промиваємо під проточною водою, а після залишаємо стікати.
Дрібно нарізаний свіжий ріпчаста цибулю обсмажуємо в глибокому сотейнику разом з натертою на середній тертці морквою до готовності овочів. Далі додаємо до них перекручені через велике сито м'ясорубки помідори і, присипавши все за смаком ароматним чорним перцем і сіллю, тушкуємо під прикритою кришкою близько 7 хвилин. Переміщаємо це все разом з маслом в каструлю з товстим дном і додаємо до тушкованим овочам подрібнені дрібними шматочками відварені гриби. Тушкуємо ікру на конфорки газової плити протягом години, а потім розподіляємо її по скляним банкам, тричі ошпаренным крутим окропом і герметично укупориваем їх.
Ікра з білих ніжок грибів – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Якщо капелюшки білих грибів вам знадобилися для приготування якихось смачних страв, тоді ми знаємо як приготувати не менш смачну ікру з решти ніжок.
Ніжки вимиваємо ще більш ретельно і відповідально, так як на них можуть бути залишки землі. Далі нарізаємо їх довільними кубиками і разом з такими ж кубиками соковитого лука обсмажуємо у великій кількості соняшникової олії в сотейнику. Коли побачимо, що гриби вже прихватываются коричнюватими кірками, вимикаємо газ і даємо їм охолонути. Потім переміщуємо всю цю ароматну красу у велику чашу блендера і подрібнюємо до кашки з дрібненькими шматочками. Перекладаємо її назад в сотейник і, додавши трохи води і кухонної солі (за смаком), тушкуємо закуску 30 а то і 40 хвилин. Розподіляємо її по підготовленим належним чином банкам і укупориваем всі бляшаними кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з болгарського перцю
З безлічі різноманітних варіацій овочевих салатів, паштетів та інших заготовок, ікра - найпоширеніше частування, рецептів якого неймовірно багато.
Ікра з перцю
Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати чудову закуску на базі різних перців. Далі підкажемо, якими компонентами наповнити це чудове блюдо, щоб смак став
Ікра з грибів на зиму – простий рецепт
Заготовлюючи грибну консервацію шляхом соління або маринування, у нас часто залишаються не біля справ ніжки або зіпсовані екземпляри. У такому разі
Грибна ікра з морквою і цибулею
Рецепт цієї закуски завжди виручає, якщо після приготування грибного страви залишилися ніжки або трохи зіпсовані екземпляри. Зробити ікру дуже просто
Ікра з лисичок
Прекрасний спосіб пустити в хід великий врожай грибів - зробити дивовижно смачну ікру з них. Спробуйте створити таку закуску саме з лисичок і
Ікра з білих грибів
Грибна ікра - вишукане ласощі для справжніх гурманів. Її неповторний ніжний смак здатний стати прикрасою будь-якого столу. Грибну ікру можна подавати