Ікра з болгарського перцю
Мабуть, ікра - це одна з універсальних закусок, якій смачно перекусити з шматочком м'якого хліба або ж зробити її чудовим доповненням до будь-якого гарячого гарніру. Тому пропонуємо вам сьогодні, приступити до заготівлі ікри, яку рекомендуємо приготувати з болгарського перцю.
Інгредієнти:
зелений болгарський перець – 22 кг;
ріпчаста цибуля – 900 г;
часник – 350 г;
гострий перець – 05 шт.;
соняшникова олія – 120 мл;
лимонна кислота – 15 ч. ложки;
кухонна сіль – 2/3 ст. ложки;
цукровий пісок – 1 ст. ложка.
Приготування
Вимиті зелені болгарські перці розрізаємо і видаляємо плодоніжки і дрібні насіння. Ці половинки перців занурюємо у велику і глибоку каструлю з чистою киплячою водою і таким чином бланшируем овочі 4 хвилини. Відкидаємо всі вміст каструлі в чистий друшляк і як тільки перець перестане парувати, спритно і швидко видаляємо з нього тонку шкірку. М'якоть овоча викладаємо у велику чашу блендера, збиваємо її до кашки, яку після переміщаємо в каструлю.
Десь 1/3 від потрібної кількості олії обсмажуємо крупно нарізану ріпчасту цибулю разом з дрібно нарубаним молодим часником. Потім, зі сковороди переміщуємо все в блендер, додаємо половинку очищеного гострого перцю і подрібнюємо все, до такого ж стану, як і болгарський перець. Також викладаємо все в каструльку, в яку додатково вводимо залишок масла, цукровий пісок і кухонну сіль. Тушкуємо нашу ікру на самому мінімальному вогні близько 25 хвилин. Тільки за 6-8 хвилин додаємо сюди лимонну кислоту.
Розподіляємо готову закуску по оброблених паром баночках і герметично укупориваем їх.
Інгредієнти:
червоний болгарський перець – 18 кг;
ріпчаста цибуля – 350 г;
м'ясисті помідори – 450 г;
соняшникова олія – 140 мл;
цукор, сіль – по 1 ст. ложці;
перець – 1 /3 ч. ложки;
столовий оцет – 60 мл
Приготування
Очищаємо від насіння вимиті плоди болгарського перцю, зрізаємо з них плодоніжки. Сам перець ділимо на 3 частини і зовнішню поверхню кожної з них намазуємо соняшниковою олією. Після розподіляємо все по листу і відправляємо в духовку, вже прогрітий до 215 градусів на 13-15 хвилин. Потемнілу грубу шкірку акуратно знімаємо, а м'якоть нашого овоча пропускаємо через велике сито електром'ясорубки.
У широкій каструлі з товстим дном розігріваємо до появи ароматного серпанок олію і протягом 5 хвилин обсмажуємо в ньому дрібно нашатковану цибулю. Помідори пару хвилин бланшируем в киплячій воді, після чого знімаємо з них тонку шкірку, а самі овочі подрібнюємо таким же способом, як і перець. Томатне пюре разом з пюре з перцю викладаємо в каструлю з цибулею, додаємо 1:1 цукор і сіль, вводимо чорний перець і ставимо ікру для гасіння на плиту. Через 35 хвилин вливаємо в неї оцет і готуємо ще 8 хвилин. Розподіляємо ікру за правильно підготовленим до консервації банкам, які укупориваем також підготовленими кришками.
Ікра з зеленого болгарського перцю з часником на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті зелені болгарські перці розрізаємо і видаляємо плодоніжки і дрібні насіння. Ці половинки перців занурюємо у велику і глибоку каструлю з чистою киплячою водою і таким чином бланшируем овочі 4 хвилини. Відкидаємо всі вміст каструлі в чистий друшляк і як тільки перець перестане парувати, спритно і швидко видаляємо з нього тонку шкірку. М'якоть овоча викладаємо у велику чашу блендера, збиваємо її до кашки, яку після переміщаємо в каструлю.
Десь 1/3 від потрібної кількості олії обсмажуємо крупно нарізану ріпчасту цибулю разом з дрібно нарубаним молодим часником. Потім, зі сковороди переміщуємо все в блендер, додаємо половинку очищеного гострого перцю і подрібнюємо все, до такого ж стану, як і болгарський перець. Також викладаємо все в каструльку, в яку додатково вводимо залишок масла, цукровий пісок і кухонну сіль. Тушкуємо нашу ікру на самому мінімальному вогні близько 25 хвилин. Тільки за 6-8 хвилин додаємо сюди лимонну кислоту.
Розподіляємо готову закуску по оброблених паром баночках і герметично укупориваем їх.
Ікра з печеної болгарського перцю і помідорів – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо від насіння вимиті плоди болгарського перцю, зрізаємо з них плодоніжки. Сам перець ділимо на 3 частини і зовнішню поверхню кожної з них намазуємо соняшниковою олією. Після розподіляємо все по листу і відправляємо в духовку, вже прогрітий до 215 градусів на 13-15 хвилин. Потемнілу грубу шкірку акуратно знімаємо, а м'якоть нашого овоча пропускаємо через велике сито електром'ясорубки.
У широкій каструлі з товстим дном розігріваємо до появи ароматного серпанок олію і протягом 5 хвилин обсмажуємо в ньому дрібно нашатковану цибулю. Помідори пару хвилин бланшируем в киплячій воді, після чого знімаємо з них тонку шкірку, а самі овочі подрібнюємо таким же способом, як і перець. Томатне пюре разом з пюре з перцю викладаємо в каструлю з цибулею, додаємо 1:1 цукор і сіль, вводимо чорний перець і ставимо ікру для гасіння на плиту. Через 35 хвилин вливаємо в неї оцет і готуємо ще 8 хвилин. Розподіляємо ікру за правильно підготовленим до консервації банкам, які укупориваем також підготовленими кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з перцю
Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати чудову закуску на базі різних перців. Далі підкажемо, якими компонентами наповнити це чудове блюдо, щоб смак став
Ікра з білих грибів на зиму – рецепт
Саме з білих грибів виходять чудові страви, які відрізняються яскравим смаком і неповторним незабутнім ароматом. Пропонуємо нашим докладним рецептами
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів
Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх закруток новим яскравим частуванням - зробити насичене незвичайним смаком лечо з солодкого перцю і
Ікра з лисичок
Прекрасний спосіб пустити в хід великий врожай грибів - зробити дивовижно смачну ікру з них. Спробуйте створити таку закуску саме з лисичок і
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми