Мабуть, ікра - це одна з універсальних закусок, якій смачно перекусити з шматочком м'якого хліба або ж зробити її чудовим доповненням до будь-якого гарячого гарніру. Тому пропонуємо вам сьогодні, приступити до заготівлі ікри, яку рекомендуємо приготувати з болгарського перцю.
Ікра з зеленого болгарського перцю з часником на зиму
Інгредієнти: зелений болгарський перець – 22 кг; ріпчаста цибуля – 900 г; часник – 350 г; гострий перець – 05 шт.; соняшникова олія – 120 мл; лимонна кислота – 15 ч. ложки; кухонна сіль – 2/3 ст. ложки; цукровий пісок – 1 ст. ложка. Приготування Вимиті зелені болгарські перці розрізаємо і видаляємо плодоніжки і дрібні насіння. Ці половинки перців занурюємо у велику і глибоку каструлю з чистою киплячою водою і таким чином бланшируем овочі 4 хвилини. Відкидаємо всі вміст каструлі в чистий друшляк і як тільки перець перестане парувати, спритно і швидко видаляємо з нього тонку шкірку. М'якоть овоча викладаємо у велику чашу блендера, збиваємо її до кашки, яку після переміщаємо в каструлю.
Десь 1/3 від потрібної кількості олії обсмажуємо крупно нарізану ріпчасту цибулю разом з дрібно нарубаним молодим часником. Потім, зі сковороди переміщуємо все в блендер, додаємо половинку очищеного гострого перцю і подрібнюємо все, до такого ж стану, як і болгарський перець. Також викладаємо все в каструльку, в яку додатково вводимо залишок масла, цукровий пісок і кухонну сіль. Тушкуємо нашу ікру на самому мінімальному вогні близько 25 хвилин. Тільки за 6-8 хвилин додаємо сюди лимонну кислоту.
Розподіляємо готову закуску по оброблених паром баночках і герметично укупориваем їх.
Ікра з печеної болгарського перцю і помідорів – рецепт на зиму
Інгредієнти: червоний болгарський перець – 18 кг; ріпчаста цибуля – 350 г; м'ясисті помідори – 450 г; соняшникова олія – 140 мл; цукор, сіль – по 1 ст. ложці; перець – 1 /3 ч. ложки; столовий оцет – 60 мл Приготування Очищаємо від насіння вимиті плоди болгарського перцю, зрізаємо з них плодоніжки. Сам перець ділимо на 3 частини і зовнішню поверхню кожної з них намазуємо соняшниковою олією. Після розподіляємо все по листу і відправляємо в духовку, вже прогрітий до 215 градусів на 13-15 хвилин. Потемнілу грубу шкірку акуратно знімаємо, а м'якоть нашого овоча пропускаємо через велике сито електром'ясорубки.
У широкій каструлі з товстим дном розігріваємо до появи ароматного серпанок олію і протягом 5 хвилин обсмажуємо в ньому дрібно нашатковану цибулю. Помідори пару хвилин бланшируем в киплячій воді, після чого знімаємо з них тонку шкірку, а самі овочі подрібнюємо таким же способом, як і перець. Томатне пюре разом з пюре з перцю викладаємо в каструлю з цибулею, додаємо 1:1 цукор і сіль, вводимо чорний перець і ставимо ікру для гасіння на плиту. Через 35 хвилин вливаємо в неї оцет і готуємо ще 8 хвилин. Розподіляємо ікру за правильно підготовленим до консервації банкам, які укупориваем також підготовленими кришками.