Давайте сьогодні приготуємо незрівнянну ікру з ароматних білих грибів, а як її смачно і правильно зробити, ми детально розповімо в рецептах, описаних нижче.
Рецепт ікри з білих грибів через м'ясорубку
Інгредієнти: білі гриби – 45 кг; ріпчаста цибуля – 15 кг; соняшникова олія – 2/3 ст.; кухонна сіль – за смаком; суміш перців – за смаком; столовий оцет – 90 мл Приготування Для початку перебираємо всі наявні гриби, а потім гарненько промиваємо їх у великій кількості холодної води. Тепер переміщаємо їх в високу, велику каструлю, заливаємо все чистою водою і підсолюємо так, щоб вона була досить солоною. Виставляємо цю ємність на газову плиту і відварюємо грибочки, близько 25 хвилин. Відкидаємо їх у глибокий друшляк і як тільки вони перестануть парувати, пропускаємо все через електром'ясорубку.
Очищаємо цибулю і подрібнюємо його на великі кубики. Раскаливаем у великому сотейнику олію й обсмажуємо цибулю до м'якості. Знімаємо його шумівкою і подрібнюємо точно таким же способом, як і гриби, сюди ж зливаємо масло, на якому обсмажували цибулька. Індивідуально свого смаку додаємо суміш з різних перців, вливаємо в ікру оцет і, перемішавши закуску лопаткою, розподіляємо її по прожареним в духовій шафі скляних ємностях. Відправляємо їх на плиту і в каструльках з водою, стерилізуємо протягом 40 хвилин, після чого закатуємо баночки підсмаженою кришками.
Ікра з свіжих білих грибів – рецепт на зиму
Інгредієнти: свіжі білі гриби – 4 кг; морква – 700 г; ріпчаста цибуля – 900 г; помідори – 600 г; соняшникова олія – 300 мл; лист лавра – 4 шт.; перець, сіль – за смаком. Приготування Ретельно вимиті гриби нарізаємо на 2-3 частини, укладаємо в каструлю з вже добре підсоленій водою. Не менш 15-20 хвилин відварюємо грибочки на плиті, після чого переміщаємо їх в металевий друшляк і промиваємо під проточною водою, а після залишаємо стікати.
Дрібно нарізаний свіжий ріпчаста цибулю обсмажуємо в глибокому сотейнику разом з натертою на середній тертці морквою до готовності овочів. Далі додаємо до них перекручені через велике сито м'ясорубки помідори і, присипавши все за смаком ароматним чорним перцем і сіллю, тушкуємо під прикритою кришкою близько 7 хвилин. Переміщаємо це все разом з маслом в каструлю з товстим дном і додаємо до тушкованим овочам подрібнені дрібними шматочками відварені гриби. Тушкуємо ікру на конфорки газової плити протягом години, а потім розподіляємо її по скляним банкам, тричі ошпаренным крутим окропом і герметично укупориваем їх.
Ікра з білих ніжок грибів – рецепт на зиму
Інгредієнти: ніжки білих грибів – 2 кг; цибуля – 700 г; свіжа зелень петрушки – 1 пучок; соняшникова олія – 120 мл; оцет – 50 мл; кухонна сіль – за смаком. Приготування Якщо капелюшки білих грибів вам знадобилися для приготування якихось смачних страв, тоді ми знаємо як приготувати не менш смачну ікру з решти ніжок.
Ніжки вимиваємо ще більш ретельно і відповідально, так як на них можуть бути залишки землі. Далі нарізаємо їх довільними кубиками і разом з такими ж кубиками соковитого лука обсмажуємо у великій кількості соняшникової олії в сотейнику. Коли побачимо, що гриби вже прихватываются коричнюватими кірками, вимикаємо газ і даємо їм охолонути. Потім переміщуємо всю цю ароматну красу у велику чашу блендера і подрібнюємо до кашки з дрібненькими шматочками. Перекладаємо її назад в сотейник і, додавши трохи води і кухонної солі (за смаком), тушкуємо закуску 30 а то і 40 хвилин. Розподіляємо її по підготовленим належним чином банкам і укупориваем всі бляшаними кришками.