Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морквяна ікра

Морквяна ікра

18-11-2016, 15:41
782
Морквяна ікра
Морквяна ікра виходить дуже смачною і здивує навіть тих, хто скептично ставиться до вареним або тушкованим овочам. Серед безлічі варіацій її приготування особливо вдалим є рецепт з болгарським перцем і свіжими томатами, а також закуска, приготовлена з моркви з томатною пастою за допомогою запікання компонентів в духовці.

Дуже смачна морквяна ікра на зиму – рецепт з болгарським перцем і помідорами


Інгредієнти:

  • морква – 12 кг;

  • помідори – 340 г;

  • ріпчасті цибулини – 540 г;

  • часникові великі зубці – 2-3 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 340 г;

  • стручок гострого перцю (за бажанням) – 1 шт.;

  • кам'яна не йодована сіль і суміш мелених перців – за смаком;

  • рафінована соняшникова олія – 60 мл;

  • оцет 9 % – 10 мл


  • Приготування
    Морква для приготування ікри необхідно вимити, очистити і перетерти на крупній або середній тертці. Подрібнюємо також і м'якоть солодкого болгарського та гострого перцю. Можна як можна дрібніше нарізати її ножем або ж просто подрібнити за допомогою блендера. Тим же манером готуємо очищені цибулини і часникові зубці, а також перетираємо на тертці позбавлення від шкірки томати.
    Прогріваємо в сотейнику або глибокій сковороді олію соняшникову і викладаємо в нього цибуля, через пару хвилин додаємо часник і ще трохи обсмажуємо компоненти при частому помішуванні. Наступний на черзі болгарський солодкий і гострий перець. Смажимо разом з цибулею і часником три хвилини, після чого закладаємо підготовлену моркву і томатну масу, підсолюємо складові ікри, перчимо, перемішуємо і прикриваємо кришкою. Залишаємо ікру для гасіння на помірному вогні хвилин на тридцять, після чого додаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо гарячої по стерильним судинах. Укупориваем заготівлю стерильними кришками і перевертаємо догори дном до повного охолодження, обгорнувши додатково ковдрою.

    Як приготувати гостру морквяну ікру на зиму – рецепт з томатною пастою


    Інгредієнти:

  • морква – 12 кг;

  • паста томатна – 190 г;

  • ріпчасті цибулини – 190 г;

  • часникові великі зубці – 3-4 шт.;

  • лаврові листи – 2 шт.;

  • стручки гострого перцю – 1-2 шт.;

  • кам'яна не йодована сіль і суміш свежеперемолотых перців – за смаком;

  • рафінована соняшникова олія – 190 мл


  • Приготування
    Першим ділом готуємо всі необхідні овочі для ікри. Моркву миємо, очищаємо і перетираємо на середній тертці. Можна просто перекрутити овоч на м'ясорубці або перемолоти в блендері, так вийде впоратися із завданням швидше. Стручки гострого перцю позбавляємо від насіння і плодоніжок, після чого просто дрібненько шаткуємо ножем або ж чинимо так само як і з морквою. Цибулини і часникові зубки чистимо і шаткуємо кубиками як можна дрібніше, після чого викладаємо цибульну масу в сковороду або сотейник з невеликою кількістю вже прогрітого соняшникової без аромату олії. Обсмажуємо овоч до прозорості, після чого додаємо розведену водою до текстури сметани томатну пасту, вливаємо олію, кидаємо лаврові листи і припускаємо суміш на помірному вогні до м'якості цибулі.
    В іншій посудині обсмажуємо трохи морква, доливаємо трохи води і тушкуємо овочеву масу з додаванням гострого перчика і солі до м'якості компонентів.
    Тепер з'єднуємо томатно-цибульну основу і морквяну, приправляємо до смаку сіллю і сумішшю перчиком свежеперемолотых, перемішуємо, викладаємо в посудину, що підходить для приготування в духовці, накриваємо кришкою і відправляємо хвилин на тридцять нудитися в прогріту до 185 градусів пристрій.
    Тепер вмішуємо в ікру часник, розкладаємо її з чистим баночках, прикривають кришками і ставимо стерилізуватися в посудину з киплячою водою. Через двадцять хвилин кришки укупориваем і даємо судинах охолонути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибна ікра з варених грибів
    Грибна ікра з варених грибів
    Якщо в процесі консервації грибів у вас залишаються зіпсовані екземпляри або і зовсім залишилися тільки ніжки - не турбуйтеся, а приготуйте з них
    Класична ікра з баклажанів
    Класична ікра з баклажанів
    Найпростіше, що можна створити з баклажанів - звичайно, ікра. Далі підкажемо два найбільш простих і цікавих рецепти, які неодмінно вам сподобаються.
    Ікра з рижиков
    Ікра з рижиков
    Грибна ікра - прекрасна закуска, яку при бажанні можна заготовити про запас. Сьогодні поговоримо, як це частування зробити з рижиків і запропонуємо
    Перець в томаті на зиму
    Перець в томаті на зиму
    Чудові заготовки можна робити з різного перцю: солодкого або горького. Прекрасні варіанти такої консервації запропоновані у цьому матеріалі.
    Лечо з болгарського перцю на зиму
    Лечо з болгарського перцю на зиму
    Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
    Овочева ікра
    Овочева ікра
    Дивовижно смачну овочеву ікру можна готувати навіть у міжсезоння. Далі описані вдалі рецепти цього відмінного страви, які ви з легкістю зможете