Морквяна ікра виходить дуже смачною і здивує навіть тих, хто скептично ставиться до вареним або тушкованим овочам. Серед безлічі варіацій її приготування особливо вдалим є рецепт з болгарським перцем і свіжими томатами, а також закуска, приготовлена з моркви з томатною пастою за допомогою запікання компонентів в духовці.
Дуже смачна морквяна ікра на зиму – рецепт з болгарським перцем і помідорами
Інгредієнти: морква – 12 кг; помідори – 340 г; ріпчасті цибулини – 540 г; часникові великі зубці – 2-3 шт.; солодкий болгарський перець – 340 г; стручок гострого перцю (за бажанням) – 1 шт.; кам'яна не йодована сіль і суміш мелених перців – за смаком; рафінована соняшникова олія – 60 мл; оцет 9 % – 10 мл Приготування Морква для приготування ікри необхідно вимити, очистити і перетерти на крупній або середній тертці. Подрібнюємо також і м'якоть солодкого болгарського та гострого перцю. Можна як можна дрібніше нарізати її ножем або ж просто подрібнити за допомогою блендера. Тим же манером готуємо очищені цибулини і часникові зубці, а також перетираємо на тертці позбавлення від шкірки томати.
Прогріваємо в сотейнику або глибокій сковороді олію соняшникову і викладаємо в нього цибуля, через пару хвилин додаємо часник і ще трохи обсмажуємо компоненти при частому помішуванні. Наступний на черзі болгарський солодкий і гострий перець. Смажимо разом з цибулею і часником три хвилини, після чого закладаємо підготовлену моркву і томатну масу, підсолюємо складові ікри, перчимо, перемішуємо і прикриваємо кришкою. Залишаємо ікру для гасіння на помірному вогні хвилин на тридцять, після чого додаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо гарячої по стерильним судинах. Укупориваем заготівлю стерильними кришками і перевертаємо догори дном до повного охолодження, обгорнувши додатково ковдрою.
Як приготувати гостру морквяну ікру на зиму – рецепт з томатною пастою
Інгредієнти: морква – 12 кг; паста томатна – 190 г; ріпчасті цибулини – 190 г; часникові великі зубці – 3-4 шт.; лаврові листи – 2 шт.; стручки гострого перцю – 1-2 шт.; кам'яна не йодована сіль і суміш свежеперемолотых перців – за смаком; рафінована соняшникова олія – 190 мл Приготування Першим ділом готуємо всі необхідні овочі для ікри. Моркву миємо, очищаємо і перетираємо на середній тертці. Можна просто перекрутити овоч на м'ясорубці або перемолоти в блендері, так вийде впоратися із завданням швидше. Стручки гострого перцю позбавляємо від насіння і плодоніжок, після чого просто дрібненько шаткуємо ножем або ж чинимо так само як і з морквою. Цибулини і часникові зубки чистимо і шаткуємо кубиками як можна дрібніше, після чого викладаємо цибульну масу в сковороду або сотейник з невеликою кількістю вже прогрітого соняшникової без аромату олії. Обсмажуємо овоч до прозорості, після чого додаємо розведену водою до текстури сметани томатну пасту, вливаємо олію, кидаємо лаврові листи і припускаємо суміш на помірному вогні до м'якості цибулі.
В іншій посудині обсмажуємо трохи морква, доливаємо трохи води і тушкуємо овочеву масу з додаванням гострого перчика і солі до м'якості компонентів.
Тепер з'єднуємо томатно-цибульну основу і морквяну, приправляємо до смаку сіллю і сумішшю перчиком свежеперемолотых, перемішуємо, викладаємо в посудину, що підходить для приготування в духовці, накриваємо кришкою і відправляємо хвилин на тридцять нудитися в прогріту до 185 градусів пристрій.
Тепер вмішуємо в ікру часник, розкладаємо її з чистим баночках, прикривають кришками і ставимо стерилізуватися в посудину з киплячою водою. Через двадцять хвилин кришки укупориваем і даємо судинах охолонути.