Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Овочева ікра

9-05-2016, 20:56
568
Овочева ікра
Овочева ікра може стати прекрасним доповненням до скибочці свіжого хлібця або ж послужити гарніром до м'ясної страви. Рекомендуємо варіанти приготування такої страви, використовуючи різні овочеві комбінації. Ікру можна приготувати просто в сковороді на плиті або ж скористатися для цієї мети мультиварка.

Овочева ікра з буряка та моркви - рецепт


Інгредієнти:

  • буряк столовий – 340 г;

  • морква – 220 г;

  • ріпчасті цибулини – 160 г;

  • часникові зубчики – 2-3 шт.;

  • паста томатна – 65 г;

  • вода очищена – до 100 мл;

  • рафінована рослинна олія – 40 мл;

  • кріп свіжий – 1 невеликий пучок;

  • сіль – 5 р;

  • мелений червоний і чорний перець – за смаком;

  • аджика (за бажанням) – за смаком.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування овочевої ікри, очищаємо ріпчасті цибулини і подрібнюємо їх як можна дрібніше кубиками. Викладаємо цибульну масу в прогріте рослинна рафінована олія і даємо трохи підрум'янитися. Тепер додаємо очищену і оброблену на тертці моркву, а через пару хвилин і буряк, підготувавши її аналогічним чином. Обсмажуємо овочі разом ще хвилин п'ять, а після цього закладаємо томатну пасту, вливаємо воду, додаємо сіль, аджику і мелений чорний і червоний перець, перемішуємо, даємо вмісту закипіти і припускаємо під кришкою на самому мінімальному вогні протягом півгодини.
    У готову овочеву ікру додаємо подрібнені часникові зубці і дрібненько нарубаний кріп, перемішуємо і даємо настоятися хвилин десять.

    Овочева ікра з кабачків і баклажанів - рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кабачки – 260 г;

  • баклажани – 260 г;

  • морква – 220 г;

  • ріпчасті цибулини – 165 г;

  • болгарський перець – 125 г;

  • часникові зубці – 2-3 шт.;

  • паста томатна – 65 г;

  • очищена вода – 50 мл;

  • рафінована рослинна олія – 65 мл;

  • сіль – 10 г;

  • мелений червоний і чорний перець – за смаком;

  • цукровий пісок – 10 р.
  • Овочева ікра


    Приготування
    У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, закладаємо дрібненькі кубики цибулі, соломку моркви і налаштовуємо прилад на режим «Випічка». Через двадцять хвилин смаження при періодичному помішуванні додаємо кубики солодкого болгарського перцю, кабачків і баклажанів, закладаємо томатну пасту, вливаємо трохи водички, додаємо мелений червоний і чорний перчик, цукровий пісок і сіль і переводимо пристрій на режим «Гасіння». Через шістдесят хвилин вводимо видавлені часникові зубці і при бажанні пюрируем масу блендером.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба в томатному соусі
    Риба в томатному соусі
    Напевно, багато зможуть без клопоту приготувати смачну рибу в густому томатному соусі. У цій статті запропоновано два варіанти страви, які допоможуть
    Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
    Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
    Купуючи в маркеті готову кабачкову ікру, напевно, кожен сумнівався в її якості. Тому пропонуємо зробити її самостійно, додавши майонез і томатну
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Аджика з кабачків з томатною пастою
    Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.
    Ікра з баклажанів в мультиварці
    Ікра з баклажанів в мультиварці
    Сучасна техніка набагато спростила життя людства, особливо це стосується кухонних інновацій. З допомогою мультиварки можна приготувати практично
    Ікра з гарбуза на зиму
    Ікра з гарбуза на зиму
    Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з