Вернуться назад Распечатать

Овочева ікра

Овочева ікра
Овочева ікра може стати прекрасним доповненням до скибочці свіжого хлібця або ж послужити гарніром до м'ясної страви. Рекомендуємо варіанти приготування такої страви, використовуючи різні овочеві комбінації. Ікру можна приготувати просто в сковороді на плиті або ж скористатися для цієї мети мультиварка.

Овочева ікра з буряка та моркви - рецепт


Інгредієнти:

  • буряк столовий – 340 г;

  • морква – 220 г;

  • ріпчасті цибулини – 160 г;

  • часникові зубчики – 2-3 шт.;

  • паста томатна – 65 г;

  • вода очищена – до 100 мл;

  • рафінована рослинна олія – 40 мл;

  • кріп свіжий – 1 невеликий пучок;

  • сіль – 5 р;

  • мелений червоний і чорний перець – за смаком;

  • аджика (за бажанням) – за смаком.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування овочевої ікри, очищаємо ріпчасті цибулини і подрібнюємо їх як можна дрібніше кубиками. Викладаємо цибульну масу в прогріте рослинна рафінована олія і даємо трохи підрум'янитися. Тепер додаємо очищену і оброблену на тертці моркву, а через пару хвилин і буряк, підготувавши її аналогічним чином. Обсмажуємо овочі разом ще хвилин п'ять, а після цього закладаємо томатну пасту, вливаємо воду, додаємо сіль, аджику і мелений чорний і червоний перець, перемішуємо, даємо вмісту закипіти і припускаємо під кришкою на самому мінімальному вогні протягом півгодини.
    У готову овочеву ікру додаємо подрібнені часникові зубці і дрібненько нарубаний кріп, перемішуємо і даємо настоятися хвилин десять.

    Овочева ікра з кабачків і баклажанів - рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кабачки – 260 г;

  • баклажани – 260 г;

  • морква – 220 г;

  • ріпчасті цибулини – 165 г;

  • болгарський перець – 125 г;

  • часникові зубці – 2-3 шт.;

  • паста томатна – 65 г;

  • очищена вода – 50 мл;

  • рафінована рослинна олія – 65 мл;

  • сіль – 10 г;

  • мелений червоний і чорний перець – за смаком;

  • цукровий пісок – 10 р.
  • Овочева ікра


    Приготування
    У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, закладаємо дрібненькі кубики цибулі, соломку моркви і налаштовуємо прилад на режим «Випічка». Через двадцять хвилин смаження при періодичному помішуванні додаємо кубики солодкого болгарського перцю, кабачків і баклажанів, закладаємо томатну пасту, вливаємо трохи водички, додаємо мелений червоний і чорний перчик, цукровий пісок і сіль і переводимо пристрій на режим «Гасіння». Через шістдесят хвилин вводимо видавлені часникові зубці і при бажанні пюрируем масу блендером.