Овочева ікра може стати прекрасним доповненням до скибочці свіжого хлібця або ж послужити гарніром до м'ясної страви. Рекомендуємо варіанти приготування такої страви, використовуючи різні овочеві комбінації. Ікру можна приготувати просто в сковороді на плиті або ж скористатися для цієї мети мультиварка.
Овочева ікра з буряка та моркви - рецепт
Інгредієнти: буряк столовий – 340 г; морква – 220 г; ріпчасті цибулини – 160 г; часникові зубчики – 2-3 шт.; паста томатна – 65 г; вода очищена – до 100 мл; рафінована рослинна олія – 40 мл; кріп свіжий – 1 невеликий пучок; сіль – 5 р; мелений червоний і чорний перець – за смаком; аджика (за бажанням) – за смаком. Приготування Приступаючи до приготування овочевої ікри, очищаємо ріпчасті цибулини і подрібнюємо їх як можна дрібніше кубиками. Викладаємо цибульну масу в прогріте рослинна рафінована олія і даємо трохи підрум'янитися. Тепер додаємо очищену і оброблену на тертці моркву, а через пару хвилин і буряк, підготувавши її аналогічним чином. Обсмажуємо овочі разом ще хвилин п'ять, а після цього закладаємо томатну пасту, вливаємо воду, додаємо сіль, аджику і мелений чорний і червоний перець, перемішуємо, даємо вмісту закипіти і припускаємо під кришкою на самому мінімальному вогні протягом півгодини.
У готову овочеву ікру додаємо подрібнені часникові зубці і дрібненько нарубаний кріп, перемішуємо і даємо настоятися хвилин десять.
Овочева ікра з кабачків і баклажанів - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: кабачки – 260 г; баклажани – 260 г; морква – 220 г; ріпчасті цибулини – 165 г; болгарський перець – 125 г; часникові зубці – 2-3 шт.; паста томатна – 65 г; очищена вода – 50 мл; рафінована рослинна олія – 65 мл; сіль – 10 г; мелений червоний і чорний перець – за смаком; цукровий пісок – 10 р. Приготування У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, закладаємо дрібненькі кубики цибулі, соломку моркви і налаштовуємо прилад на режим «Випічка». Через двадцять хвилин смаження при періодичному помішуванні додаємо кубики солодкого болгарського перцю, кабачків і баклажанів, закладаємо томатну пасту, вливаємо трохи водички, додаємо мелений червоний і чорний перчик, цукровий пісок і сіль і переводимо пристрій на режим «Гасіння». Через шістдесят хвилин вводимо видавлені часникові зубці і при бажанні пюрируем масу блендером.