Риба в томатному соусі
Прекрасним способом урізноманітнити рибний день або святкове меню є приготування риби в томатному соусі з овочами. Ніжність м'яса риби в поєднанні з кислинкою томатів і свіжістю овочів створюють просто чудове на смак блюдо, яке, безсумнівно, сподобається і вам.
Інгредієнти:
тушки риби (минтай або хек) – 1 кг;
ріпчаста цибуля – 240 г;
морква – 240 г;
один невеликий кабачок;
кілька плодів солодкого болгарського перцю;
паста томатна – 60 г;
цукровий пісок – 40 г;
мелений чорний перець – за смаком;
листи лавра – 1-2 шт.;
горошини запашного перцю – 3-4 шт.;
вода очищена – 350-400 мл;
борошно пшеничне – 90-100 г;
рослинна рафінована олія;
сіль – за смаком.
Приготування
Розморожені тушки рибки промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плавників, розрізаємо на порційні шматки, присмачую їх крупною сіллю, меленим чорним перчиком і даємо промаринуватися деякий час.
Не гаючи часу, чистимо і шаткуємо півкільцями цибулю, соломкою моркву, кубиками кабачок і болгарський перчик. Не забуваємо попередньо вимити й обсушити овочі.
Промаринованную рибку паніруємо грунтовно в борошні і підрум'янюємо на сильному вогні в олії на сковороді, а потім перекладаємо в сотейник, чергуючи з кубиками кабачків і перців.
Потім пасеруємо на сковорідці цибулю з морквою, додаємо пізніше томатну пасту, вливаємо підігріту до кипіння воду, кидаємо листи лавра, перчик запашний горошком, присмачую соус за смаком сіллю, цукровим піском, меленим чорним перцем, даємо йому закипіти, і виливаємо до рибки з іншими овочами. Прикриваємо посуд кришкою і після повного закипання зменшуємо вогонь до мінімального і даємо страви потомитися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Інгредієнти:
філе або стейки риби – 750 г;
ріпчаста цибуля – 150 г;
морква – 150 г;
болгарський перець – 150 г;
часник – 1 зубець;
паста томатна – 60 г;
вершки – 180 мл;
вода – 180 мл;
сік половинки лимона;
мелений чорний перець – за смаком;
спеції для риби – за смаком;
рослинна рафінована олія;
сіль морська – за смаком.
Приготування
Філе або стейки риби натираємо сіллю, спеціями для риби і меленим чорним перчиком, присмачую соком лимона і даємо просочитися протягом двадцяти п'яти хвилин. Не гаючи часу, очищаємо і шаткуємо кільцями або півкільцями ріпчасту цибулю, соломкою моркву і солодкий болгарський перець. В окремій ємності змішати томатну пасту з водою і вершками, додаємо за смаком морську сіль, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько.
У мультикастрюлю вливаємо рафінована олія, включаємо режим «Випічка» або «Смаження» і підрум'янюємо в ньому рибку з двох сторін. Тимчасово витягаємо рибні скибки з чаші пристрою, додаємо масла і закладаємо овочі. Даємо їм підрум'янитися протягом десяти хвилин, потім вливаємо соус, перемішуємо і повертаємо рибу. Перемикаємо прилад на режим «Гасіння» і залишаємо в ньому рибу з овочами на двадцять-тридцять хвилин.
Риба, тушкована з овочами в томатному соусі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розморожені тушки рибки промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плавників, розрізаємо на порційні шматки, присмачую їх крупною сіллю, меленим чорним перчиком і даємо промаринуватися деякий час.
Не гаючи часу, чистимо і шаткуємо півкільцями цибулю, соломкою моркву, кубиками кабачок і болгарський перчик. Не забуваємо попередньо вимити й обсушити овочі.
Промаринованную рибку паніруємо грунтовно в борошні і підрум'янюємо на сильному вогні в олії на сковороді, а потім перекладаємо в сотейник, чергуючи з кубиками кабачків і перців.
Потім пасеруємо на сковорідці цибулю з морквою, додаємо пізніше томатну пасту, вливаємо підігріту до кипіння воду, кидаємо листи лавра, перчик запашний горошком, присмачую соус за смаком сіллю, цукровим піском, меленим чорним перцем, даємо йому закипіти, і виливаємо до рибки з іншими овочами. Прикриваємо посуд кришкою і після повного закипання зменшуємо вогонь до мінімального і даємо страви потомитися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Як приготувати смажену рибу в томатному соусі в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Філе або стейки риби натираємо сіллю, спеціями для риби і меленим чорним перчиком, присмачую соком лимона і даємо просочитися протягом двадцяти п'яти хвилин. Не гаючи часу, очищаємо і шаткуємо кільцями або півкільцями ріпчасту цибулю, соломкою моркву і солодкий болгарський перець. В окремій ємності змішати томатну пасту з водою і вершками, додаємо за смаком морську сіль, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько.
У мультикастрюлю вливаємо рафінована олія, включаємо режим «Випічка» або «Смаження» і підрум'янюємо в ньому рибку з двох сторін. Тимчасово витягаємо рибні скибки з чаші пристрою, додаємо масла і закладаємо овочі. Даємо їм підрум'янитися протягом десяти хвилин, потім вливаємо соус, перемішуємо і повертаємо рибу. Перемикаємо прилад на режим «Гасіння» і залишаємо в ньому рибу з овочами на двадцять-тридцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба в сметанному соусі
Любителям оригінальних і простих страв з риби пропонуємо урізноманітнити звичне меню цікавими рецептами представленими далі. Розповімо, як
Риба у фользі
Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить
Тефтелі в томатному соусі в духовці
Неймовірно смачним можна зробити найпростіше блюдо, скориставшись запропонованими рецептами. Розповімо, як приготувати тефтельки в томатному соусі.
Курка в сметанному соусі в мультиварці
Приготувати курку - справа не хитра, особливо якщо скористатися запропонованими далі рецептами. Представляємо три неймовірних варіанти чудової страви
Минтай, тушкований з овочами
Минтай відрізняється своїм ненав'язливим смаком, що дозволяє готувати з нього різні страви. Пропонуємо його тушкувати з овочами. Смак рибки чудово
Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає