Прекрасним способом урізноманітнити рибний день або святкове меню є приготування риби в томатному соусі з овочами. Ніжність м'яса риби в поєднанні з кислинкою томатів і свіжістю овочів створюють просто чудове на смак блюдо, яке, безсумнівно, сподобається і вам.
Риба, тушкована з овочами в томатному соусі - рецепт
Інгредієнти: тушки риби (минтай або хек) – 1 кг; ріпчаста цибуля – 240 г; морква – 240 г; один невеликий кабачок; кілька плодів солодкого болгарського перцю; паста томатна – 60 г; цукровий пісок – 40 г; мелений чорний перець – за смаком; листи лавра – 1-2 шт.; горошини запашного перцю – 3-4 шт.; вода очищена – 350-400 мл; борошно пшеничне – 90-100 г; рослинна рафінована олія; сіль – за смаком. Приготування Розморожені тушки рибки промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плавників, розрізаємо на порційні шматки, присмачую їх крупною сіллю, меленим чорним перчиком і даємо промаринуватися деякий час.
Не гаючи часу, чистимо і шаткуємо півкільцями цибулю, соломкою моркву, кубиками кабачок і болгарський перчик. Не забуваємо попередньо вимити й обсушити овочі.
Промаринованную рибку паніруємо грунтовно в борошні і підрум'янюємо на сильному вогні в олії на сковороді, а потім перекладаємо в сотейник, чергуючи з кубиками кабачків і перців.
Потім пасеруємо на сковорідці цибулю з морквою, додаємо пізніше томатну пасту, вливаємо підігріту до кипіння воду, кидаємо листи лавра, перчик запашний горошком, присмачую соус за смаком сіллю, цукровим піском, меленим чорним перцем, даємо йому закипіти, і виливаємо до рибки з іншими овочами. Прикриваємо посуд кришкою і після повного закипання зменшуємо вогонь до мінімального і даємо страви потомитися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Як приготувати смажену рибу в томатному соусі в мультиварці?
Інгредієнти: філе або стейки риби – 750 г; ріпчаста цибуля – 150 г; морква – 150 г; болгарський перець – 150 г; часник – 1 зубець; паста томатна – 60 г; вершки – 180 мл; вода – 180 мл; сік половинки лимона; мелений чорний перець – за смаком; спеції для риби – за смаком; рослинна рафінована олія; сіль морська – за смаком. Приготування Філе або стейки риби натираємо сіллю, спеціями для риби і меленим чорним перчиком, присмачую соком лимона і даємо просочитися протягом двадцяти п'яти хвилин. Не гаючи часу, очищаємо і шаткуємо кільцями або
півкільцями ріпчасту цибулю, соломкою моркву і солодкий болгарський перець. В окремій ємності змішати томатну пасту з водою і вершками, додаємо за смаком морську сіль, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько.
У мультикастрюлю вливаємо рафінована олія, включаємо режим «Випічка» або «Смаження» і підрум'янюємо в ньому рибку з двох сторін. Тимчасово витягаємо рибні скибки з чаші пристрою, додаємо масла і закладаємо овочі. Даємо їм підрум'янитися протягом десяти хвилин, потім вливаємо соус, перемішуємо і повертаємо рибу. Перемикаємо прилад на режим «Гасіння» і залишаємо в ньому рибу з овочами на двадцять-тридцять хвилин.