Риба у фользі
Риба, приготована в фользі, виходить особливо ніжною, ароматною і дуже смачною. Крім того таке блюдо підійде людям, дотримуються дієти, а також ведуть здоровий спосіб життя. Доповнивши запечену рибку овочевим набором, отримуємо одночасно готовий гарнір.
Інгредієнти:
стейки або філе будь-якої риби;
будь-які овочі на вибір або печериці;
лимон – кілька часточок;
суміш спецій для риби – за смаком;
пряні трави – за смаком;
твердий сир – на смак;
вершкове масло – 50 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Підготовлене філе або стейки ділимо на порції, натираємо кожну з них сіллю, сумішшю спецій для риби і укладаємо на промаслені листи фольги (на кожну порцію окремий аркуш). Вибрані вами овочі також готуємо належним чином, при необхідності миємо, чистимо, подрібнюємо, присмачую сіллю і пряними травами і укладаємо біля рибки на фольгу. Кладемо зверху на рибу по скибочці лимона і вершкового масла, притрушиваем овочі перетертим через тертці твердим сиром і щільно запечатуємо фольгу.
Укладаємо порційні згортки в мультикастрюлю і налаштовуємо прилад на режим «Випічка». Через сорок хвилин блюдо буде готово.
Інгредієнти:
філе червоної риби – 4 порційних скибочки;
лимон – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 100 г;
листочки лавра – 4 шт.;
горошини чорного і запашного перцю – за смаком;
спеції для риби – на смак;
сіль – за смаком;
оливкова олія .
Приготування
Форму для запікання або на деко застеляємо фольгою, підвернувши краю, і розкладаємо на ній кільця попередньо очищеного і шинкованої ріпчастої цибулі. Зверху кидаємо горошки перцю і листочки лавра, потім розкладаємо кільця лимона і на них і викладаємо порційні шматочки філе червоної риби, попередньо приправивши їх сіллю, меленим перцем і спеціями для риби. Поливаємо рибку лимонним соком і оливковою олією, накриваємо другим листом фольги і защипуємо його краю разом з краями нижнього листа.
Ставимо страву у попередньо прогріту до 220 градусів духовку на двадцять хвилин. Готову рибку подаємо з улюбленим гарніром і соусом.
Інгредієнти:
тушка риби – 1 шт.;
бульби картоплі – 3 шт.;
цибуля ріпчаста – 75-100 г;
свіжа зелень петрушки – 3-4 гілочки;
твердий сир – 50 г;
спеції для риби – на смак;
сіль – за смаком;
лимонний сік;
оливкова олія.
Приготування
Для приготування такої страви можна взяти тушку будь-якої риби середнього розміру. Це може бути короп, пеленгас, скумбрія і навіть свіжоморожена оселедець. Готуємо рибку належним чином, чистимо, потрошимо і позбавляє від плавників, голови і хвоста. Голову можна при бажанні залишити, при цьому обов'язково видаливши зябра.
Підготовлену рибу натираємо сіллю, спеціями для риби, скроплюємо оливковою олією і за бажанням лимонним соком і укладаємо на промаслений лист фольги. Картопляні бульби позбавляємо від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками або кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, а петрушку дрібно рубаємо. Змішуємо овочі в окремій мисці, заправляємо оливковою олією, сіллю, при бажанні можна додати улюблені спеції. Викладаємо овочеву суміш з боків рибки і щільно запечатуємо фольгу. Для більшої міцності і щоб уникнути протікання краще взяти одночасно два аркуша.
Для запікання риби з картоплею в фользі встановлюємо температурний режим духовки на рівні 200 градусів і виставляємо час на одну годину. Після закінчення часу, акуратно, щоб не обпектися, відвертаємо краї фольги, притрушиваем рибку з картоплею перетертим сиром і даємо запектися протягом п'яти-семи хвилин.
Як приготувати рибу у фользі з овочами в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлене філе або стейки ділимо на порції, натираємо кожну з них сіллю, сумішшю спецій для риби і укладаємо на промаслені листи фольги (на кожну порцію окремий аркуш). Вибрані вами овочі також готуємо належним чином, при необхідності миємо, чистимо, подрібнюємо, присмачую сіллю і пряними травами і укладаємо біля рибки на фольгу. Кладемо зверху на рибу по скибочці лимона і вершкового масла, притрушиваем овочі перетертим через тертці твердим сиром і щільно запечатуємо фольгу.
Укладаємо порційні згортки в мультикастрюлю і налаштовуємо прилад на режим «Випічка». Через сорок хвилин блюдо буде готово.
Червона риба у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Форму для запікання або на деко застеляємо фольгою, підвернувши краю, і розкладаємо на ній кільця попередньо очищеного і шинкованої ріпчастої цибулі. Зверху кидаємо горошки перцю і листочки лавра, потім розкладаємо кільця лимона і на них і викладаємо порційні шматочки філе червоної риби, попередньо приправивши їх сіллю, меленим перцем і спеціями для риби. Поливаємо рибку лимонним соком і оливковою олією, накриваємо другим листом фольги і защипуємо його краю разом з краями нижнього листа.
Ставимо страву у попередньо прогріту до 220 градусів духовку на двадцять хвилин. Готову рибку подаємо з улюбленим гарніром і соусом.
Риба з картоплею в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування такої страви можна взяти тушку будь-якої риби середнього розміру. Це може бути короп, пеленгас, скумбрія і навіть свіжоморожена оселедець. Готуємо рибку належним чином, чистимо, потрошимо і позбавляє від плавників, голови і хвоста. Голову можна при бажанні залишити, при цьому обов'язково видаливши зябра.
Підготовлену рибу натираємо сіллю, спеціями для риби, скроплюємо оливковою олією і за бажанням лимонним соком і укладаємо на промаслений лист фольги. Картопляні бульби позбавляємо від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками або кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, а петрушку дрібно рубаємо. Змішуємо овочі в окремій мисці, заправляємо оливковою олією, сіллю, при бажанні можна додати улюблені спеції. Викладаємо овочеву суміш з боків рибки і щільно запечатуємо фольгу. Для більшої міцності і щоб уникнути протікання краще взяти одночасно два аркуша.
Для запікання риби з картоплею в фользі встановлюємо температурний режим духовки на рівні 200 градусів і виставляємо час на одну годину. Після закінчення часу, акуратно, щоб не обпектися, відвертаємо краї фольги, притрушиваем рибку з картоплею перетертим сиром і даємо запектися протягом п'яти-семи хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, запечена у фользі в духовці
Приготування будь-якої риби можна перетворити на задоволення, використовуючи запропоновані рецепти. Розповімо, як оригінально запекти різну рибу у
Риба, запечена у фользі
Запікання будь-якої риби у фользі - це найпростіший спосіб приготування ситного і смачного обіду. Таким чином досить складно зіпсувати рибку,
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
Як приготувати товстолобика в духовці?
Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика