» » Риба у фользі

Риба у фользі

Риба у фользі
Риба, приготована в фользі, виходить особливо ніжною, ароматною і дуже смачною. Крім того таке блюдо підійде людям, дотримуються дієти, а також ведуть здоровий спосіб життя. Доповнивши запечену рибку овочевим набором, отримуємо одночасно готовий гарнір.

Як приготувати рибу у фользі з овочами в мультиварці?


Інгредієнти:

  • стейки або філе будь-якої риби;

  • будь-які овочі на вибір або печериці;

  • лимон – кілька часточок;

  • суміш спецій для риби – за смаком;

  • пряні трави – за смаком;

  • твердий сир – на смак;

  • вершкове масло – 50 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Підготовлене філе або стейки ділимо на порції, натираємо кожну з них сіллю, сумішшю спецій для риби і укладаємо на промаслені листи фольги (на кожну порцію окремий аркуш). Вибрані вами овочі також готуємо належним чином, при необхідності миємо, чистимо, подрібнюємо, присмачую сіллю і пряними травами і укладаємо біля рибки на фольгу. Кладемо зверху на рибу по скибочці лимона і вершкового масла, притрушиваем овочі перетертим через тертці твердим сиром і щільно запечатуємо фольгу.
    Укладаємо порційні згортки в мультикастрюлю і налаштовуємо прилад на режим «Випічка». Через сорок хвилин блюдо буде готово.

    Червона риба у фользі в духовці


    Інгредієнти:

  • філе червоної риби – 4 порційних скибочки;

  • лимон – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • листочки лавра – 4 шт.;

  • горошини чорного і запашного перцю – за смаком;

  • спеції для риби – на смак;

  • сіль – за смаком;

  • оливкова олія .


  • Приготування
    Форму для запікання або на деко застеляємо фольгою, підвернувши краю, і розкладаємо на ній кільця попередньо очищеного і шинкованої ріпчастої цибулі. Зверху кидаємо горошки перцю і листочки лавра, потім розкладаємо кільця лимона і на них і викладаємо порційні шматочки філе червоної риби, попередньо приправивши їх сіллю, меленим перцем і спеціями для риби. Поливаємо рибку лимонним соком і оливковою олією, накриваємо другим листом фольги і защипуємо його краю разом з краями нижнього листа.
    Ставимо страву у попередньо прогріту до 220 градусів духовку на двадцять хвилин. Готову рибку подаємо з улюбленим гарніром і соусом.

    Риба з картоплею в духовці у фользі - рецепт


    Інгредієнти:

  • тушка риби – 1 шт.;

  • бульби картоплі – 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 75-100 г;

  • свіжа зелень петрушки – 3-4 гілочки;

  • твердий сир – 50 г;

  • спеції для риби – на смак;

  • сіль – за смаком;

  • лимонний сік;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Для приготування такої страви можна взяти тушку будь-якої риби середнього розміру. Це може бути короп, пеленгас, скумбрія і навіть свіжоморожена оселедець. Готуємо рибку належним чином, чистимо, потрошимо і позбавляє від плавників, голови і хвоста. Голову можна при бажанні залишити, при цьому обов'язково видаливши зябра.
    Підготовлену рибу натираємо сіллю, спеціями для риби, скроплюємо оливковою олією і за бажанням лимонним соком і укладаємо на промаслений лист фольги. Картопляні бульби позбавляємо від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками або кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, а петрушку дрібно рубаємо.
    Риба у фользі
    Змішуємо овочі в окремій мисці, заправляємо оливковою олією, сіллю, при бажанні можна додати улюблені спеції. Викладаємо овочеву суміш з боків рибки і щільно запечатуємо фольгу. Для більшої міцності і щоб уникнути протікання краще взяти одночасно два аркуша.
    Для запікання риби з картоплею в фользі встановлюємо температурний режим духовки на рівні 200 градусів і виставляємо час на одну годину. Після закінчення часу, акуратно, щоб не обпектися, відвертаємо краї фольги, притрушиваем рибку з картоплею перетертим сиром і даємо запектися протягом п'яти-семи хвилин.
    Додав: admin | 16-12-2015, 21:48
    Переглядів: 819