Риба, запечена у фользі
Хочемо порадувати любителів морепродуктів, так як сьогодні в нашому меню буде ніжна, смачна, запечена в духовці рибка. До того ж, щоб наша риба була не сухий, а соковитою і в ній збереглося як можна більше її корисних властивостей, ми приготуємо її у фользі. Адже всі знають, що цей продукт, багатий на вміст фосфору та інші, життєво важливі речовини, в яких особливо потребують діти та люди похилого віку. Так давайте ж скоріше почнемо готувати! А то, як запекти і скільки запікати рибу в духовці, закриту у фользі, ви зможете дізнатися з будь-якого нашого рецепта.
Інгредієнти:
філе хека – 800 г;
соус соєвий – 30 мл;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
сіль, перець – по одній щіпці;
зелень петрушки – один пучок;
рослинна масло – 1 ч. ложка.
Приготування
Готове філе хека промиваємо холодною водою, рясно змащуємо соєвим соусом, поміщаємо його у відповідну посудину і відставляємо на 1 годину 40 хвилин. Після, на деко вистилаємо фольгу, яку змащуємо маслом і викладаємо сюди рибне філе. Притрушиваем його дрібкою перцю, солі і покриваємо тонко нарізаним півкільцями цибулі. Потім, присипаємо нарізаною свіжою зеленню петрушки і накриваємо все ще одним листом фольги, краї якого защипуємо, поєднуючи їх з нижнім листом. Ставимо деко в духовку. Запікання риби у фользі, в прогрітій духовці до 190 градусів, триває 25-30 хвилин.
Інгредієнти:
стейки кети – 5 шт.;
сік лимона – 5 ч. ложок;
сік апельсина – 5 ч. ложок;
перець, сіль – за смаком;
рослинне масло – 2-3 ч. ложки;
нарізана зелень свіжого кропу – 1 ст. ложка.
Приготування
Стейки з червоної риби Кети промиваємо водою і якщо потрібно, чистимо від луски. Нарізаємо п'ять аркушів фольги так, щоб кожен, цілком міг поміститися рибний шматочок. Змащуємо маслом листи і розкладаємо на них натерту перцем з сіллю рибу. Збризкуємо стейки спочатку соком лимона, а потім апельсина і притрушиваем їх дрібно нарізаною зеленню свіжого кропу. Краї фольги піднімаємо вверх і щільно закриваємо кожен шматок риби, защипывая їх. Викладаємо рибку на лист або грати і запікаємо при 185 градусах, в духовці. Через 25 хвилин, стейки Кети будуть готові.
Інгредієнти:
тушка пеленгаса – 1 шт.;
брюссельська капуста – 4-5 шт.;
цвітна капуста – 4-5 суцвіть;
стручкова квасоля – 120 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
зелень кінзи і петрушки – по 10 р;
сік лимона – 2 ст. ложки;
суміш перців і сіль – за смаком;
рослинне масло – 2 ч. ложки.
Приготування
Пеленгас потрошимо і чистимо від луски, але голову не зрізаємо. Натираємо його соком лимончика, сіллю і притрушиваем сумішшю перців. У глибоку чашку складаємо цвітну, Брюссельську капусту, стручкову квасолю, нарізану півкільцями цибулю, дрібно нарубану зелень свіжої кінзи і петрушки. Присипаємо все сіллю, перцем і перемішуємо. Відрізаємо досить великий аркуш фольги і змащуємо олією. На одну його частину викладаємо рибу і овочі, які наскільки можливо запихаємо в черевце, а решта викладаємо по боках пеленгаса. Накриваємо все другою частиною фольги, щільно закриваємо краю і розміщуємо на деку. Виставляємо температуру близько 180 градусів і запікаємо все в духовій шафі 40-50 хвилин.
Інгредієнти:
тушка дрібної риби (скумбрія, хек) – 1 шт.;
морська сіль і перець – за смаком;
часточки лимона – 5-6 шт.;
майонез – 2 ст. ложки;
кетчуп (класичний) – 1 ст. ложка;
рослинне масло – 1-2 ч. ложка.
Приготування
Тушку вашої улюбленої риби очищаємо від луски і потрошимо її. Потім рибку натираємо морською сіллю, присипаємо перцем і змащуємо сполученим разом майонезом з кетчупом. На великий, промаслений лист фольги, викладаємо рибу, робимо на одній її стороні кілька поперечних надрізів і вставляємо туди часточки лимона. Закриваємо всі фольгою, щільно притискаємо краю і викладаємо тушку, в чашу мультиварки. Якщо рибка не велика, то запікаємо її на режимі «Випічка» 45 хвилин, а якщо вона велика, тоді до однієї години.
Всю приготовану вами рибу, рекомендуємо їсти в холодному вигляді.
Рецепт запікання риби в фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Готове філе хека промиваємо холодною водою, рясно змащуємо соєвим соусом, поміщаємо його у відповідну посудину і відставляємо на 1 годину 40 хвилин. Після, на деко вистилаємо фольгу, яку змащуємо маслом і викладаємо сюди рибне філе. Притрушиваем його дрібкою перцю, солі і покриваємо тонко нарізаним півкільцями цибулі. Потім, присипаємо нарізаною свіжою зеленню петрушки і накриваємо все ще одним листом фольги, краї якого защипуємо, поєднуючи їх з нижнім листом. Ставимо деко в духовку. Запікання риби у фользі, в прогрітій духовці до 190 градусів, триває 25-30 хвилин.
Червона риба, запечена у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Стейки з червоної риби Кети промиваємо водою і якщо потрібно, чистимо від луски. Нарізаємо п'ять аркушів фольги так, щоб кожен, цілком міг поміститися рибний шматочок. Змащуємо маслом листи і розкладаємо на них натерту перцем з сіллю рибу. Збризкуємо стейки спочатку соком лимона, а потім апельсина і притрушиваем їх дрібно нарізаною зеленню свіжого кропу. Краї фольги піднімаємо вверх і щільно закриваємо кожен шматок риби, защипывая їх. Викладаємо рибку на лист або грати і запікаємо при 185 градусах, в духовці. Через 25 хвилин, стейки Кети будуть готові.
Риба, запечена у фользі з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Пеленгас потрошимо і чистимо від луски, але голову не зрізаємо. Натираємо його соком лимончика, сіллю і притрушиваем сумішшю перців. У глибоку чашку складаємо цвітну, Брюссельську капусту, стручкову квасолю, нарізану півкільцями цибулю, дрібно нарубану зелень свіжої кінзи і петрушки. Присипаємо все сіллю, перцем і перемішуємо. Відрізаємо досить великий аркуш фольги і змащуємо олією. На одну його частину викладаємо рибу і овочі, які наскільки можливо запихаємо в черевце, а решта викладаємо по боках пеленгаса. Накриваємо все другою частиною фольги, щільно закриваємо краю і розміщуємо на деку. Виставляємо температуру близько 180 градусів і запікаємо все в духовій шафі 40-50 хвилин.
Риба, запечена у фользі, в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку вашої улюбленої риби очищаємо від луски і потрошимо її. Потім рибку натираємо морською сіллю, присипаємо перцем і змащуємо сполученим разом майонезом з кетчупом. На великий, промаслений лист фольги, викладаємо рибу, робимо на одній її стороні кілька поперечних надрізів і вставляємо туди часточки лимона. Закриваємо всі фольгою, щільно притискаємо краю і викладаємо тушку, в чашу мультиварки. Якщо рибка не велика, то запікаємо її на режимі «Випічка» 45 хвилин, а якщо вона велика, тоді до однієї години.
Всю приготовану вами рибу, рекомендуємо їсти в холодному вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба у фользі
Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить
Як приготувати рибу на мангалі?
Що може бути краще свіжої риби, приготованої на мангалі, з запахом ароматного диму в теплий літній день? Риба на вугіллі може бути запечена абсолютно
Фарширована риба в духовці
Фарширована риба – це ідеальне гаряче блюдо, яке займе гідне місце на святковому столі, і не затримається надовго. Слід зазначити, що готується такий
Дорада, запечена у фользі
Дорада - чудова рибка, підходяща для тушкування, смаження, запікання. Страви з неї виходять дуже соковитими і ароматними, до того ж вони корисні, що
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома