Хочемо порадувати любителів морепродуктів, так як сьогодні в нашому меню буде ніжна, смачна, запечена в духовці рибка. До того ж, щоб наша риба була не сухий, а соковитою і в ній збереглося як можна більше її корисних властивостей, ми приготуємо її у фользі. Адже всі знають, що цей продукт, багатий на вміст фосфору та інші, життєво важливі речовини, в яких особливо потребують діти та люди похилого віку. Так давайте ж скоріше почнемо готувати! А то, як запекти і скільки запікати рибу в духовці, закриту у фользі, ви зможете дізнатися з будь-якого нашого рецепта.
Рецепт запікання риби в фользі в духовці
Інгредієнти: філе хека – 800 г; соус соєвий – 30 мл; цибуля ріпчаста – 2 шт.; сіль, перець – по одній щіпці; зелень петрушки – один пучок; рослинна масло – 1 ч. ложка. Приготування Готове філе хека промиваємо холодною водою, рясно змащуємо соєвим соусом, поміщаємо його у відповідну посудину і відставляємо на 1 годину 40 хвилин. Після, на деко вистилаємо фольгу, яку змащуємо маслом і викладаємо сюди рибне філе. Притрушиваем його дрібкою перцю, солі і покриваємо тонко нарізаним півкільцями цибулі. Потім, присипаємо нарізаною свіжою зеленню петрушки і накриваємо все ще одним листом фольги, краї якого защипуємо, поєднуючи їх з нижнім листом. Ставимо деко в духовку. Запікання риби у фользі, в прогрітій духовці до 190 градусів, триває 25-30 хвилин.
Червона риба, запечена у фользі
Інгредієнти: стейки кети – 5 шт.; сік лимона – 5 ч. ложок; сік апельсина – 5 ч. ложок; перець, сіль – за смаком; рослинне масло – 2-3 ч. ложки; нарізана зелень свіжого кропу – 1 ст. ложка. Приготування Стейки з червоної риби Кети промиваємо водою і якщо потрібно, чистимо від луски. Нарізаємо п'ять аркушів фольги так, щоб кожен, цілком міг поміститися рибний шматочок. Змащуємо маслом листи і розкладаємо на них натерту перцем з сіллю рибу. Збризкуємо стейки спочатку соком лимона, а потім апельсина і притрушиваем їх дрібно нарізаною зеленню свіжого кропу. Краї фольги піднімаємо вверх і щільно закриваємо кожен шматок риби, защипывая їх. Викладаємо рибку на лист або грати і запікаємо при 185 градусах, в духовці. Через 25 хвилин, стейки Кети будуть готові.
Риба, запечена у фользі з овочами
Інгредієнти: тушка пеленгаса – 1 шт.; брюссельська капуста – 4-5 шт.; цвітна капуста – 4-5 суцвіть; стручкова квасоля – 120 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; зелень кінзи і петрушки – по 10 р; сік лимона – 2 ст. ложки; суміш перців і сіль – за смаком; рослинне масло – 2 ч. ложки. Приготування Пеленгас потрошимо і чистимо від луски, але голову не зрізаємо. Натираємо його соком лимончика, сіллю і притрушиваем сумішшю перців. У глибоку чашку складаємо цвітну, Брюссельську капусту, стручкову квасолю, нарізану півкільцями цибулю, дрібно нарубану зелень свіжої кінзи і петрушки. Присипаємо все сіллю, перцем і перемішуємо. Відрізаємо досить великий аркуш фольги і змащуємо олією. На одну його частину викладаємо рибу і овочі, які наскільки можливо запихаємо в черевце, а решта викладаємо по боках пеленгаса. Накриваємо все другою частиною фольги, щільно закриваємо краю і розміщуємо на деку. Виставляємо температуру близько 180 градусів і запікаємо все в духовій шафі 40-50 хвилин.
Риба, запечена у фользі, в мультиварці
Інгредієнти: тушка дрібної риби (скумбрія, хек) – 1 шт.; морська сіль і перець – за смаком; часточки лимона – 5-6 шт.; майонез – 2 ст. ложки; кетчуп (класичний) – 1 ст. ложка; рослинне масло – 1-2 ч. ложка. Приготування Тушку вашої улюбленої риби очищаємо від луски і потрошимо її. Потім рибку натираємо морською сіллю, присипаємо перцем і змащуємо сполученим разом майонезом з кетчупом. На великий, промаслений лист фольги, викладаємо рибу, робимо на одній її стороні кілька поперечних надрізів і вставляємо туди часточки лимона. Закриваємо всі фольгою, щільно притискаємо краю і викладаємо тушку, в чашу мультиварки. Якщо рибка не велика, то запікаємо її на режимі «Випічка» 45 хвилин, а якщо вона велика, тоді до однієї години.
Всю приготовану вами рибу, рекомендуємо їсти в холодному вигляді.