Фарширована риба в духовці
Як правило, фаршировану рибу готують цілком і запікають в духовці, як у фользі, так і на деку. Начинкою для фаршу можуть бути овочі, іноді м'ясо, а також злаки, смак яких при термічній обробці дуже добре поєднується зі смаком риби, роблячи блюдо соковитим і ароматним.
Як і чим фарширувати рибу для запікання в духовці ми розповімо в рецептах нижче.
Інгредієнти:
ціла тушка щуки – 3 кг;
свинячий ошийок – 300 г;
рис – 2/3 склянки;
яйце – 2 шт.;
лимон великий – 1 шт.;
цибуля ріпчаста великий – 2 шт.;
чорний мелений перець;
панірувальні сухарі;
сіль.
Приготування
З промитої риб'ячої тушки зчищають луску, надрізаємо голову знизу до хребта і виймаємо нутрощі. Потім акуратно ламаем хребет і знімаємо шкіру «панчохою», потроху підрізаючи ножицями м'ясо по всьому периметру і в місцях плавників. Плавці, хвіст і голова залишаються на шкірі.
Свинину, цибулю, щуч'є філе і відварений у воді до готовності рис пропускаємо через м'ясорубку два-три рази, солимо, перчимо, додаємо яйця, сік одного великого або двох маленьких лимонів і гарненько перемішуємо.
Тепер змащуємо риб'ячу шкіру зсередини лимоном, солимо, перчимо, вивертаємо і фаршируємо рибу не дуже щільно.
Викладаємо тушку на застелений пергаментом деко. Під хвіст і плавники підкладаємо листи фольги, присипаємо панірувальними сухарями, щоб уникнути прилипання під час приготування, і запечатуємо. Запікаємо нашу рибку дев'яносто хвилин при температурі 190-200 градусів. За десять хвилин до кінця розгортаємо фольгу для заруманивания хвоста і плавників.
Готової риби даємо повністю охолонути прикрашаємо на свій смак і уяві і подаємо нашу красу на стіл.
Інгредієнти:
ціла тушка коропа – 2 кг;
морква – 1 шт.;
перець болгарський – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
цибуля ріпчаста великий – 1 шт.;
чорний мелений перець;
рослинна олія;
сіль;
зелений кріп .
Приготування
Тушку карпа потрошимо, видаляємо хвіст і голову, промиваємо, робимо зверху п'ять надрізів під кутом, солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком і залишаємо на двадцять п'ять хвилин.
Тим часом, підготовлений цибулю, моркву і солодкий перець, нарізаємо кільцями й обсмажуємо окремо на сковороді з рослинним маслом. У промаринованную тушку риби закладаємо часточки лимона, кружечки помідор і обсмажені овочі, розрізи вставляємо часточки лимона і посипаємо кропом. Викладаємо рибу на змащену олією фольгу, накриваємо таким же змазаним листом і запечатуємо. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів тридцять хвилин. Потім знімаємо верхній аркуш фольги і зарумяниваем ще десять хвилин при максимальній температурі.
Як і чим фарширувати рибу для запікання в духовці ми розповімо в рецептах нижче.
Риба, фарширована рисом і запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З промитої риб'ячої тушки зчищають луску, надрізаємо голову знизу до хребта і виймаємо нутрощі. Потім акуратно ламаем хребет і знімаємо шкіру «панчохою», потроху підрізаючи ножицями м'ясо по всьому периметру і в місцях плавників. Плавці, хвіст і голова залишаються на шкірі.
Свинину, цибулю, щуч'є філе і відварений у воді до готовності рис пропускаємо через м'ясорубку два-три рази, солимо, перчимо, додаємо яйця, сік одного великого або двох маленьких лимонів і гарненько перемішуємо.
Тепер змащуємо риб'ячу шкіру зсередини лимоном, солимо, перчимо, вивертаємо і фаршируємо рибу не дуже щільно.
Викладаємо тушку на застелений пергаментом деко. Під хвіст і плавники підкладаємо листи фольги, присипаємо панірувальними сухарями, щоб уникнути прилипання під час приготування, і запечатуємо. Запікаємо нашу рибку дев'яносто хвилин при температурі 190-200 градусів. За десять хвилин до кінця розгортаємо фольгу для заруманивания хвоста і плавників.
Готової риби даємо повністю охолонути прикрашаємо на свій смак і уяві і подаємо нашу красу на стіл.
Риба, фарширована овочами запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку карпа потрошимо, видаляємо хвіст і голову, промиваємо, робимо зверху п'ять надрізів під кутом, солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком і залишаємо на двадцять п'ять хвилин.
Тим часом, підготовлений цибулю, моркву і солодкий перець, нарізаємо кільцями й обсмажуємо окремо на сковороді з рослинним маслом. У промаринованную тушку риби закладаємо часточки лимона, кружечки помідор і обсмажені овочі, розрізи вставляємо часточки лимона і посипаємо кропом. Викладаємо рибу на змащену олією фольгу, накриваємо таким же змазаним листом і запечатуємо. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів тридцять хвилин. Потім знімаємо верхній аркуш фольги і зарумяниваем ще десять хвилин при максимальній температурі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як фарширувати щуку?
Кожне свято господинь намагаються придумати щось нове для додання столу краси і вишуканості. Одне з найцікавіших на вигляд і приголомшливих на смак
Як приготувати фаршировану щуку?
Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
Фарширований короп - рецепт
Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома