Як правило, фаршировану рибу готують цілком і запікають в духовці, як у фользі, так і на деку. Начинкою для фаршу можуть бути овочі, іноді м'ясо, а також злаки, смак яких при термічній обробці дуже добре поєднується зі смаком риби, роблячи блюдо соковитим і ароматним.
Як і чим фарширувати рибу для запікання в духовці ми розповімо в рецептах нижче.
Риба, фарширована рисом і запечена в духовці
Інгредієнти: ціла тушка щуки – 3 кг; свинячий ошийок – 300 г; рис – 2/3 склянки; яйце – 2 шт.; лимон великий – 1 шт.; цибуля ріпчаста великий – 2 шт.; чорний мелений перець; панірувальні сухарі; сіль. Приготування З промитої риб'ячої тушки зчищають луску, надрізаємо голову знизу до хребта і виймаємо нутрощі. Потім акуратно ламаем хребет і знімаємо шкіру «панчохою», потроху підрізаючи ножицями м'ясо по всьому периметру і в місцях плавників. Плавці, хвіст і голова залишаються на шкірі.
Свинину, цибулю, щуч'є філе і відварений у воді до готовності рис пропускаємо через м'ясорубку два-три рази, солимо, перчимо, додаємо яйця, сік одного великого або двох маленьких лимонів і гарненько перемішуємо.
Тепер змащуємо риб'ячу шкіру зсередини лимоном, солимо, перчимо, вивертаємо і фаршируємо рибу не дуже щільно.
Викладаємо тушку на застелений пергаментом деко. Під хвіст і плавники підкладаємо листи фольги, присипаємо панірувальними сухарями, щоб уникнути прилипання під час приготування, і запечатуємо. Запікаємо нашу рибку дев'яносто хвилин при температурі 190-200 градусів. За десять хвилин до кінця розгортаємо фольгу для заруманивания хвоста і плавників.
Готової риби даємо повністю охолонути прикрашаємо на свій смак і уяві і подаємо нашу красу на стіл.
Риба, фарширована овочами запечена в духовці
Інгредієнти: ціла тушка коропа – 2 кг; морква – 1 шт.; перець болгарський – 1 шт.; помідор – 1 шт.; лимон – 1 шт.; цибуля ріпчаста великий – 1 шт.; чорний мелений перець; рослинна олія; сіль; зелений кріп . Приготування Тушку карпа потрошимо, видаляємо хвіст і голову, промиваємо, робимо зверху п'ять
надрізів під кутом, солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком і залишаємо на двадцять п'ять хвилин.
Тим часом, підготовлений цибулю, моркву і солодкий перець, нарізаємо кільцями й обсмажуємо окремо на сковороді з рослинним маслом. У промаринованную тушку риби закладаємо часточки лимона, кружечки помідор і обсмажені овочі, розрізи вставляємо часточки лимона і посипаємо кропом. Викладаємо рибу на змащену олією фольгу, накриваємо таким же змазаним листом і запечатуємо. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів тридцять хвилин. Потім знімаємо верхній аркуш фольги і зарумяниваем ще десять хвилин при максимальній температурі.