Риба, приготована в фользі, виходить особливо ніжною, ароматною і дуже смачною. Крім того таке блюдо підійде людям, дотримуються дієти, а також ведуть здоровий спосіб життя. Доповнивши запечену рибку овочевим набором, отримуємо одночасно готовий гарнір.
Як приготувати рибу у фользі з овочами в мультиварці?
Інгредієнти: стейки або філе будь-якої риби; будь-які овочі на вибір або печериці; лимон – кілька часточок; суміш спецій для риби – за смаком; пряні трави – за смаком; твердий сир – на смак; вершкове масло – 50 г; сіль – за смаком. Приготування Підготовлене філе або стейки ділимо на порції, натираємо кожну з них сіллю, сумішшю спецій для риби і укладаємо на промаслені листи фольги (на кожну порцію окремий аркуш). Вибрані вами овочі також готуємо належним чином, при необхідності миємо, чистимо, подрібнюємо, присмачую сіллю і пряними травами і укладаємо біля рибки на фольгу. Кладемо зверху на рибу по скибочці лимона і вершкового масла, притрушиваем овочі перетертим через тертці твердим сиром і щільно запечатуємо фольгу.
Укладаємо порційні згортки в мультикастрюлю і налаштовуємо прилад на режим «Випічка». Через сорок хвилин блюдо буде готово.
Червона риба у фользі в духовці
Інгредієнти: філе червоної риби – 4 порційних скибочки; лимон – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 100 г; листочки лавра – 4 шт.; горошини чорного і запашного перцю – за смаком; спеції для риби – на смак; сіль – за смаком; оливкова олія . Приготування Форму для запікання або на деко застеляємо фольгою, підвернувши краю, і розкладаємо на ній кільця попередньо очищеного і шинкованої ріпчастої цибулі. Зверху кидаємо горошки перцю і листочки лавра, потім розкладаємо кільця лимона і на них і викладаємо порційні шматочки філе червоної риби, попередньо приправивши їх сіллю, меленим перцем і спеціями для риби. Поливаємо рибку лимонним соком і оливковою олією, накриваємо другим листом фольги і защипуємо його краю разом з краями нижнього листа.
Ставимо страву у попередньо прогріту до 220 градусів духовку на двадцять хвилин. Готову рибку подаємо з улюбленим гарніром і соусом.
Риба з картоплею в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти: тушка риби – 1 шт.; бульби картоплі – 3 шт.; цибуля ріпчаста – 75-100 г; свіжа зелень петрушки – 3-4 гілочки; твердий сир – 50 г; спеції для риби – на смак; сіль – за смаком; лимонний сік; оливкова олія. Приготування Для приготування такої страви можна взяти тушку будь-якої риби середнього розміру. Це може бути короп, пеленгас, скумбрія і навіть свіжоморожена оселедець. Готуємо рибку належним чином, чистимо, потрошимо і позбавляє від плавників, голови і хвоста. Голову можна при бажанні залишити, при цьому обов'язково видаливши зябра.
Підготовлену рибу натираємо сіллю, спеціями для риби, скроплюємо оливковою олією і за бажанням лимонним соком і укладаємо на промаслений лист фольги. Картопляні бульби позбавляємо від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками або кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями, а петрушку дрібно рубаємо.
Змішуємо овочі в окремій мисці, заправляємо оливковою олією, сіллю, при бажанні можна додати улюблені спеції. Викладаємо овочеву суміш з боків рибки і щільно запечатуємо фольгу. Для більшої міцності і щоб уникнути протікання краще взяти одночасно два аркуша.
Для запікання риби з картоплею в фользі встановлюємо температурний режим духовки на рівні 200 градусів і виставляємо час на одну годину. Після закінчення часу, акуратно, щоб не обпектися, відвертаємо краї фольги, притрушиваем рибку з картоплею перетертим сиром і даємо запектися протягом п'яти-семи хвилин.