Минтай, тушкований з овочами
Страви з минтая завжди поживні, апетитні і просто готуються. Особливо смачним виходить минтай, тушкований з овочами. Це блюдо смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. М'ясо рибки виходить соковитим, ніжним, наповнений ароматами спецій і смаком овочів.
Інгредієнти:
тушки минтая – 950 г;
ріпчаста цибуля – 250 г;
морква – 250 г;
паста томатна – 50 г;
цукровий пісок – 35 г;
мелений чорний перець – за смаком;
лимонний сік (за бажанням);
лаврове листя – 1-2 шт.;
запашний перець горошинками – 1-2 шт.;
очищена вода – 400 мл;
борошно пшеничне – 100 г;
рослинна рафінована олія;
сіль – за смаком.
Приготування
Перед приготуванням обов'язково розморожуємо тушки минтая, промиваємо холодною водою і ретельно обсушуємо паперовими рушниками. Потім позбавляємо рибку від плавників, нарізаємо на шматочки, солимо їх, приправляємо меленим чорним перцем і залишаємо на двадцять хвилин. Можна при бажанні збризнути минтай лимонним соком.
Тим часом миємо та очищаємо моркву і цибульку і подрібнюємо кубиками або соломкою.
Промаринованную рибку обвалюємо зі всіх сторін у борошні і підрум'янюємо за дві хвилини на розпеченому маслі на сковорідці.
Тепер перекладаємо скибочки минтая в казанок або глибокий сотейник, а на тій же сковорідці підрум'янимо цибульку з морквою, при необхідності додавши рослинного масла. Потім закладаємо томатну пасту, вливаємо гарячу воду, кидаємо листя лавра, горошини запашного перцю, приправляємо сіллю, цукром, меленим чорним перцем і доводимо до кипіння. Заливаємо отриманою підливою з овочами шматочки минтая в казанку і тушкуємо рибку на помірному вогні п'ятнадцять хвилин, прикривши посуд кришкою.
Інгредієнти:
тушки минтая – 950 г;
ріпчаста цибуля – 250 г;
морква – 250 г;
болгарський перець – 100 г;
сметана – 250 г;
мелений чорний перець – за смаком;
спеції для риби – за смаком;
борошно пшеничне – 100 г;
рослинна рафінована олія;
сіль – за смаком.
Приготування
Розморожені тушки минтая позбавляємо від плавників, промиваємо проточною холодною водою і обсушуємо добряче паперовими рушниками. Нарізаємо рыбинки на скибочки бажаного розміру, натираємо їх сіллю і спеціями для риби і даємо насититися ароматами протягом двадцяти хвилин. Мультиварку налаштовуємо на режим «Смаження» або «Випічка», наливаємо в її ємність трохи рослинного масла і підрум'янюємо шматочки минтая, попередньо обкачані в борошні. Потім тимчасово виймаємо їх на тарілку, а в пристрій закладаємо очищену і нарізану кубиками або соломкою моркву, цибулю і солодкий болгарський перець. Витримуємо овочі до підрум'янення, повертаємо в каструлю шматочки рибки, додаємо сметану, сіль, мелений чорний перчик і спеції і, переключивши прилад на режим «Гасіння», даємо протушкувати протягом тридцяти хвилин.
Риба минтай, тушкована у томаті з овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням обов'язково розморожуємо тушки минтая, промиваємо холодною водою і ретельно обсушуємо паперовими рушниками. Потім позбавляємо рибку від плавників, нарізаємо на шматочки, солимо їх, приправляємо меленим чорним перцем і залишаємо на двадцять хвилин. Можна при бажанні збризнути минтай лимонним соком.
Тим часом миємо та очищаємо моркву і цибульку і подрібнюємо кубиками або соломкою.
Промаринованную рибку обвалюємо зі всіх сторін у борошні і підрум'янюємо за дві хвилини на розпеченому маслі на сковорідці.
Тепер перекладаємо скибочки минтая в казанок або глибокий сотейник, а на тій же сковорідці підрум'янимо цибульку з морквою, при необхідності додавши рослинного масла. Потім закладаємо томатну пасту, вливаємо гарячу воду, кидаємо листя лавра, горошини запашного перцю, приправляємо сіллю, цукром, меленим чорним перцем і доводимо до кипіння. Заливаємо отриманою підливою з овочами шматочки минтая в казанку і тушкуємо рибку на помірному вогні п'ятнадцять хвилин, прикривши посуд кришкою.
Минтай, тушкований з овочами в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розморожені тушки минтая позбавляємо від плавників, промиваємо проточною холодною водою і обсушуємо добряче паперовими рушниками. Нарізаємо рыбинки на скибочки бажаного розміру, натираємо їх сіллю і спеціями для риби і даємо насититися ароматами протягом двадцяти хвилин. Мультиварку налаштовуємо на режим «Смаження» або «Випічка», наливаємо в її ємність трохи рослинного масла і підрум'янюємо шматочки минтая, попередньо обкачані в борошні. Потім тимчасово виймаємо їх на тарілку, а в пристрій закладаємо очищену і нарізану кубиками або соломкою моркву, цибулю і солодкий болгарський перець. Витримуємо овочі до підрум'янення, повертаємо в каструлю шматочки рибки, додаємо сметану, сіль, мелений чорний перчик і спеції і, переключивши прилад на режим «Гасіння», даємо протушкувати протягом тридцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Минтай в клярі на сковороді
Минтай - прекрасна недорога рибка, яку можна готувати різними способами. Сьогодні пропонуємо посмажити її в клярі. Риба за рахунок кляру, вийде
Філе минтая в клярі
Приготувавши філе минтая в клярі, ви отримаєте одночасно і легку закуску для фуршету, і прекрасне гаряче блюдо, яке поєднується з будь-яким гарніром.
Смажений минтай
З минтая можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. Але сьогодні мова піде про найпростішому страва - смаженому минтае. Давайте розберемося,
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.