» » Філе минтая в клярі

Філе минтая в клярі

Філе минтая в клярі
Філе минтая в клярі є одночасно чудовою закускою для святкового столу або фуршету і гарячим стравою для повсякденного меню, яке можна подати з будь-яким гарніром. М'ясо рибки завдяки кляру залишається соковитим і ніжним, а спеції додадуть страві неповторність і оригінальність.
Про те, як смачно приготувати філе минтая в клярі ми розповімо вам наших сьогоднішніх рецептах.

Минтай, смажений в клярі


Інгредієнти:

  • філе минтая – 550 г;

  • лимонний сік – 40 мл;

  • спеції для риби – на смак;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • молоко – 200 мл;

  • пшеничне борошно – 200 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Промите філе минтая, хорошенечко просушуємо паперовими рушниками і ділимо на скибочки бажаної величини і форми. Кожен з них збризкуємо лимонним соком, приправляємо чорним меленим перцем, спеціями для риби і сіллю.
    Для кляру збиваємо яйця з додаванням солі, скориставшись віночком або міксером. Потім вливаємо молоко і перемішуємо. Потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо однорідний без борошняних грудочок кляр, консистенцією, як на оладки.
    Шматочки філе минтая мачає в приготованому клярі, визначаємо на сковороду з розпеченим рослинним рафінованим маслом і витримуємо з двох боків до рум'яності.
    Не знаєте, як смажити філе минтая в клярі в мультиварці? Наступний рецепт вам в допомогу.

    Філе минтая в клярі в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе минтая – 520 г;

  • рослинна олія;

  • сіль – за смаком;


  • Для кляру:

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • сметана або майонез – 5 ст. ложок;

  • пшеничне борошно – 3 ст. ложки;

  • крохмаль картопляний – 2 ст. ложки;

  • дрібно натертий твердий сир – 2 ст. ложки;

  • спеції для риби – на смак;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Філе минтая промиваємо і просушуємо. Потім ріжемо на шматки і додаємо сіль. Змішуємо всі інгредієнти для кляру, мачає в ньому філе рибки і поміщаємо в ємність мультиварки, попередньо налив трохи рослинної олії. Налаштовуємо прилад на режим «Випічка» або «Смаження» і витримуємо кожну сторону по двадцять п'ять хвилин.
    Пропонуємо запекти пожаренное в клярі філе минтая в духовці під соусом. Вийде дуже оригінально і смачно.

    Минтай в сирному клярі в духовці під соусом


    Інгредієнти:

  • філе минтая – 455 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • спеції для риби – на смак;

  • борошно – 75 г;

  • рослинна олія;

  • сіль – за смаком;


  • Для кляру:

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • пікантний сир твердий – 200 г;

  • сіль – за смаком.


  • Для соусу:

  • майонез або сметана – 100 г;

  • томатний соус або кетчуп – 100 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • дрібний маринований огірок;

  • спеції – за смаком;

  • пікантний сир твердий – 65 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Філе минтая при необхідності розморожуємо, промиваємо, обсушуємо хорошенечко і нарізаємо скибочками. Кожен з них приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і спеціями для риби.
    Тепер займемося кляром. Яйця збиваємо з сіллю, додаємо пропущений через дрібну тертку сир і знову збиваємо.
    Рибку потім ретельно спочатку в борошні, а потім в клярі і поміщаємо на добре прогріту сковороду з рослинним
    Філе минтая в клярі
    рафінованою олією. Обсмажуємо до підрум'янення з кожної сторони, виймаємо і складаємо в форму для запікання.
    Змішуємо сметану або майонез з томатним соусом або кетчупом, закладаємо видавлений через прес часник, сіль, спеції на свій смак і натертий на дрібній тертці або нарізану кубиками маринований огірочок. Все добре перемішуємо і розподіляємо поверх у формі рибки. Якщо бажаєте отримати більш соковите блюдо можна трохи розбавити соус бульйоном. Притрушиваем зверху пропущеним через тертку сиром і визначаємо форму з рибкою в нагріту до 195 градусів духовку і витримуємо п'ятнадцять хвилин.
    Додав: admin | 15-09-2015, 21:12
    Переглядів: 382