Філе минтая в клярі є одночасно чудовою закускою для святкового столу або фуршету і гарячим стравою для повсякденного меню, яке можна подати з будь-яким гарніром. М'ясо рибки завдяки кляру залишається соковитим і ніжним, а спеції додадуть страві неповторність і оригінальність.
Про те, як смачно приготувати філе минтая в клярі ми розповімо вам наших сьогоднішніх рецептах.
Минтай, смажений в клярі
Інгредієнти: філе минтая – 550 г; лимонний сік – 40 мл; спеції для риби – на смак; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 3 шт.; молоко – 200 мл; пшеничне борошно – 200 г; сіль – за смаком. Приготування Промите філе минтая, хорошенечко просушуємо паперовими рушниками і ділимо на скибочки бажаної величини і форми. Кожен з них збризкуємо лимонним соком, приправляємо чорним меленим перцем, спеціями для риби і сіллю.
Для кляру збиваємо яйця з додаванням солі, скориставшись віночком або міксером. Потім вливаємо молоко і перемішуємо. Потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо однорідний без борошняних грудочок кляр, консистенцією, як на оладки.
Шматочки філе минтая мачає в приготованому клярі, визначаємо на сковороду з розпеченим рослинним рафінованим маслом і витримуємо з двох боків до рум'яності.
Не знаєте, як смажити філе минтая в клярі в мультиварці? Наступний рецепт вам в допомогу.
Філе минтая в клярі в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: філе минтая – 520 г; рослинна олія; сіль – за смаком; Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.; сметана або майонез – 5 ст. ложок; пшеничне борошно – 3 ст. ложки; крохмаль картопляний – 2 ст. ложки; дрібно натертий твердий сир – 2 ст. ложки; спеції для риби – на смак; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Філе минтая промиваємо і просушуємо. Потім ріжемо на шматки і додаємо сіль. Змішуємо всі інгредієнти для кляру, мачає в ньому філе рибки і поміщаємо в ємність мультиварки, попередньо налив трохи рослинної олії. Налаштовуємо прилад на режим «Випічка» або «Смаження» і витримуємо кожну сторону по двадцять п'ять хвилин.
Пропонуємо запекти пожаренное в клярі філе минтая в духовці під соусом. Вийде дуже оригінально і смачно.
Минтай в сирному клярі в духовці під соусом
Інгредієнти: філе минтая – 455 г; мелений чорний перець – за смаком; спеції для риби – на смак; борошно – 75 г; рослинна олія; сіль – за смаком; Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.; пікантний сир твердий – 200 г; сіль – за смаком. Для соусу:
майонез або сметана – 100 г; томатний соус або кетчуп – 100 г; часник – 1-2 зубчики; дрібний маринований огірок; спеції – за смаком; пікантний сир твердий – 65 г; сіль – за смаком. Приготування Філе минтая при необхідності розморожуємо, промиваємо, обсушуємо хорошенечко і нарізаємо скибочками. Кожен з них приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і спеціями для риби.
Тепер займемося кляром. Яйця збиваємо з сіллю, додаємо пропущений через дрібну тертку сир і знову збиваємо.
Рибку потім ретельно спочатку в борошні, а потім в клярі і поміщаємо на добре прогріту сковороду з рослинним
рафінованою олією. Обсмажуємо до підрум'янення з кожної сторони, виймаємо і складаємо в форму для запікання.
Змішуємо сметану або майонез з томатним соусом або кетчупом, закладаємо видавлений через прес часник, сіль, спеції на свій смак і натертий на дрібній тертці або нарізану кубиками маринований огірочок. Все добре перемішуємо і розподіляємо поверх у формі рибки. Якщо бажаєте отримати більш соковите блюдо можна трохи розбавити соус бульйоном. Притрушиваем зверху пропущеним через тертку сиром і визначаємо форму з рибкою в нагріту до 195 градусів духовку і витримуємо п'ятнадцять хвилин.