Смажена риба в клярі
Риба, смажена в клярі, виходить особливо соковитою, зберігає максимум корисних властивостей та апетитно виглядає. Найчастіше для приготування таким способом використовують рибне філе, яке за бажанням попередньо маринують в спеціях.
Інгредієнти:
філе риби – 400 г;
сіль – за смаком;
перець – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця – 1 шт.;
майонез – 2 ст. ложки;
приправа для риби – на смак;
борошно – 65-90 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати кляр, змішуємо яйце з майонезом, сіллю і приправою для риби. Потім додаємо потроху борошно і перемішуємо до отримання консистенції тіста, як на оладки. Маса повинна вийти однорідною і не містити борошняних грудочок.
Філе риби промиваємо і обов'язково гарненько просушуємо. Потім нарізаємо на шматочки потрібного розміру, приправляємо сіллю і перцем, потім в приготованому раніше клярі, і смажимо до готовності і рум'яності на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом.
Інгредієнти:
філе риби – 600 г;
сіль – за смаком;
перець мелений – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця – 1 шт.;
світле пиво – 250 мл;
приправа для риби – за смаком;
борошно – 65-90 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Рибне філе промиваємо, хорошенечко обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо скибочками бажаної форми і розміру. Потім натираємо меленим перцем і помірно сіллю.
Для приготування пивного кляру змішуємо яєчний жовток, пиво і борошно. Потім збиваємо білок з дрібкою солі в піну і додаємо до борошняної суміші.
Потім кожен шматочок риби в приготованому клярі і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до красивої рум'яності з двох сторін.
Інгредієнти:
філе червоної риби – 450 г;
сіль – за смаком;
сік лимона – 15 ст. ложки;
рубана зелень кропу і петрушки – 15 г;
перець мелений – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця – 3 шт.;
молоко або вода – 200 мл;
борошно – 200 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Промите філе червоної риби ріжемо на шматочки бажаної форми і розміру, складаємо в миску, приправляємо сіллю, меленим перцем, соком лимона, додаємо рубану зелень, трохи рослинної олії і гарненько перемішуємо. Даємо промаринуватися двадцять-тридцять хвилин.
Тим часом розвести борошно в теплому молоці, додаємо розтерті з сіллю жовтки, столову ложку рослинної олії і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Потім збиваємо білки в піну і акуратно вводимо в молочно-борошняну масу.
У сковороду вливаємо олію, її добре прогріваємо на сильному вогні обсмажуємо на ній шматочки червоної рибки до готовності, попередньо зануривши кожен приготований кляр.
Як посмажити філе риби в клярі на сковороді?
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Щоб приготувати кляр, змішуємо яйце з майонезом, сіллю і приправою для риби. Потім додаємо потроху борошно і перемішуємо до отримання консистенції тіста, як на оладки. Маса повинна вийти однорідною і не містити борошняних грудочок.
Філе риби промиваємо і обов'язково гарненько просушуємо. Потім нарізаємо на шматочки потрібного розміру, приправляємо сіллю і перцем, потім в приготованому раніше клярі, і смажимо до готовності і рум'яності на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом.
Смажена риба в пивному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Рибне філе промиваємо, хорошенечко обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо скибочками бажаної форми і розміру. Потім натираємо меленим перцем і помірно сіллю.
Для приготування пивного кляру змішуємо яєчний жовток, пиво і борошно. Потім збиваємо білок з дрібкою солі в піну і додаємо до борошняної суміші.
Потім кожен шматочок риби в приготованому клярі і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до красивої рум'яності з двох сторін.
Червона риба, смажена в клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Промите філе червоної риби ріжемо на шматочки бажаної форми і розміру, складаємо в миску, приправляємо сіллю, меленим перцем, соком лимона, додаємо рубану зелень, трохи рослинної олії і гарненько перемішуємо. Даємо промаринуватися двадцять-тридцять хвилин.
Тим часом розвести борошно в теплому молоці, додаємо розтерті з сіллю жовтки, столову ложку рослинної олії і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Потім збиваємо білки в піну і акуратно вводимо в молочно-борошняну масу.
У сковороду вливаємо олію, її добре прогріваємо на сильному вогні обсмажуємо на ній шматочки червоної рибки до готовності, попередньо зануривши кожен приготований кляр.
Рекомендуємо добрі рецепти
Минтай в клярі на сковороді
Минтай - прекрасна недорога рибка, яку можна готувати різними способами. Сьогодні пропонуємо посмажити її в клярі. Риба за рахунок кляру, вийде
Філе минтая в клярі
Приготувавши філе минтая в клярі, ви отримаєте одночасно і легку закуску для фуршету, і прекрасне гаряче блюдо, яке поєднується з будь-яким гарніром.
Як приготувати рибу в клярі?
Риба в клярі - завжди дуже смачне і ароматне блюдо, яке здатне прикрасити будь-який стіл. Хочете пригостити близьких ніжним і корисним стравою? Тоді
Зубатка в клярі - рецепт
Зубатка - досить складна в приготуванні риба, а тому не кожна господиня візьметься за її приготування. Хочете ризикнути і зробити ніжне і соковите
Ніжна і соковита риба в пивному клярі
Рибу можна готувати різними способами. Можна варити, запікати і смажити. Ось про смаженої риби в пивному клярі ми і поговоримо в нашій статті.
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить