Вернуться назад Распечатать

Смажена риба в клярі

Смажена риба в клярі
Риба, смажена в клярі, виходить особливо соковитою, зберігає максимум корисних властивостей та апетитно виглядає. Найчастіше для приготування таким способом використовують рибне філе, яке за бажанням попередньо маринують в спеціях.

Як посмажити філе риби в клярі на сковороді?


Інгредієнти:

  • філе риби – 400 г;

  • сіль – за смаком;

  • перець – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця – 1 шт.;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • приправа для риби – на смак;

  • борошно – 65-90 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати кляр, змішуємо яйце з майонезом, сіллю і приправою для риби. Потім додаємо потроху борошно і перемішуємо до отримання консистенції тіста, як на оладки. Маса повинна вийти однорідною і не містити борошняних грудочок.
    Філе риби промиваємо і обов'язково гарненько просушуємо. Потім нарізаємо на шматочки потрібного розміру, приправляємо сіллю і перцем, потім в приготованому раніше клярі, і смажимо до готовності і рум'яності на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом.

    Смажена риба в пивному клярі


    Інгредієнти:

  • філе риби – 600 г;

  • сіль – за смаком;

  • перець мелений – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця – 1 шт.;

  • світле пиво – 250 мл;

  • приправа для риби – за смаком;

  • борошно – 65-90 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Рибне філе промиваємо, хорошенечко обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо скибочками бажаної форми і розміру. Потім натираємо меленим перцем і помірно сіллю.
    Для приготування пивного кляру змішуємо яєчний жовток, пиво і борошно. Потім збиваємо білок з дрібкою солі в піну і додаємо до борошняної суміші.
    Потім кожен шматочок риби в приготованому клярі і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до красивої рум'яності з двох сторін.

    Червона риба, смажена в клярі


    Інгредієнти:

  • філе червоної риби – 450 г;

  • сіль – за смаком;

  • сік лимона – 15 ст. ложки;

  • рубана зелень кропу і петрушки – 15 г;

  • перець мелений – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця – 3 шт.;

  • молоко або вода – 200 мл;

  • борошно – 200 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Промите філе червоної риби ріжемо на шматочки бажаної форми і розміру, складаємо в миску, приправляємо сіллю,
    Смажена риба в клярі
    меленим перцем, соком лимона, додаємо рубану зелень, трохи рослинної олії і гарненько перемішуємо. Даємо промаринуватися двадцять-тридцять хвилин.
    Тим часом розвести борошно в теплому молоці, додаємо розтерті з сіллю жовтки, столову ложку рослинної олії і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Потім збиваємо білки в піну і акуратно вводимо в молочно-борошняну масу.
    У сковороду вливаємо олію, її добре прогріваємо на сильному вогні обсмажуємо на ній шматочки червоної рибки до готовності, попередньо зануривши кожен приготований кляр.