Риба, смажена в клярі, виходить особливо соковитою, зберігає максимум корисних властивостей та апетитно виглядає. Найчастіше для приготування таким способом використовують рибне філе, яке за бажанням попередньо маринують в спеціях.
Як посмажити філе риби в клярі на сковороді?
Інгредієнти: філе риби – 400 г; сіль – за смаком; перець – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця – 1 шт.; майонез – 2 ст. ложки; приправа для риби – на смак; борошно – 65-90 г; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати кляр, змішуємо яйце з майонезом, сіллю і приправою для риби. Потім додаємо потроху борошно і перемішуємо до отримання консистенції тіста, як на оладки. Маса повинна вийти однорідною і не містити борошняних грудочок.
Філе риби промиваємо і обов'язково гарненько просушуємо. Потім нарізаємо на шматочки потрібного розміру, приправляємо сіллю і перцем, потім в приготованому раніше клярі, і смажимо до готовності і рум'яності на добре прогрітій сковороді з рослинним маслом.
Смажена риба в пивному клярі
Інгредієнти: філе риби – 600 г; сіль – за смаком; перець мелений – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця – 1 шт.; світле пиво – 250 мл; приправа для риби – за смаком; борошно – 65-90 г; сіль – за смаком. Приготування Рибне філе промиваємо, хорошенечко обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо скибочками бажаної форми і розміру. Потім натираємо меленим перцем і помірно сіллю.
Для приготування пивного кляру змішуємо яєчний жовток, пиво і борошно. Потім збиваємо білок з дрібкою солі в піну і додаємо до борошняної суміші.
Потім кожен шматочок риби в приготованому клярі і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до красивої рум'яності з двох сторін.
Червона риба, смажена в клярі
Інгредієнти: філе червоної риби – 450 г; сіль – за смаком; сік лимона – 15 ст. ложки; рубана зелень кропу і петрушки – 15 г; перець мелений – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця – 3 шт.; молоко або вода – 200 мл; борошно – 200 г; сіль – за смаком. Приготування Промите філе червоної риби ріжемо на шматочки бажаної форми і розміру, складаємо в миску, приправляємо сіллю,
меленим перцем, соком лимона, додаємо рубану зелень, трохи рослинної олії і гарненько перемішуємо. Даємо промаринуватися двадцять-тридцять хвилин.
Тим часом розвести борошно в теплому молоці, додаємо розтерті з сіллю жовтки, столову ложку рослинної олії і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Потім збиваємо білки в піну і акуратно вводимо в молочно-борошняну масу.
У сковороду вливаємо олію, її добре прогріваємо на сильному вогні обсмажуємо на ній шматочки червоної рибки до готовності, попередньо зануривши кожен приготований кляр.