Страви з минтая завжди поживні, апетитні і просто готуються. Особливо смачним виходить минтай, тушкований з овочами. Це блюдо смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. М'ясо рибки виходить соковитим, ніжним, наповнений ароматами спецій і смаком овочів.
Риба минтай, тушкована у томаті з овочами - рецепт
Інгредієнти: тушки минтая – 950 г; ріпчаста цибуля – 250 г; морква – 250 г; паста томатна – 50 г; цукровий пісок – 35 г; мелений чорний перець – за смаком; лимонний сік (за бажанням); лаврове листя – 1-2 шт.; запашний перець горошинками – 1-2 шт.; очищена вода – 400 мл; борошно пшеничне – 100 г; рослинна рафінована олія; сіль – за смаком. Приготування Перед приготуванням обов'язково розморожуємо тушки минтая, промиваємо холодною водою і ретельно обсушуємо паперовими рушниками. Потім позбавляємо рибку від плавників, нарізаємо на шматочки, солимо їх, приправляємо меленим чорним перцем і залишаємо на двадцять хвилин. Можна при бажанні збризнути минтай лимонним соком.
Тим часом миємо та очищаємо моркву і цибульку і подрібнюємо кубиками або соломкою.
Промаринованную рибку обвалюємо зі всіх сторін у борошні і підрум'янюємо за дві хвилини на розпеченому маслі на сковорідці.
Тепер перекладаємо скибочки минтая в казанок або глибокий сотейник, а на тій же сковорідці підрум'янимо цибульку з морквою, при необхідності додавши рослинного масла. Потім закладаємо томатну пасту, вливаємо гарячу воду, кидаємо листя лавра, горошини запашного перцю, приправляємо сіллю, цукром, меленим чорним перцем і доводимо до кипіння. Заливаємо отриманою підливою з овочами шматочки минтая в казанку і тушкуємо рибку на помірному вогні п'ятнадцять хвилин, прикривши посуд кришкою.
Минтай, тушкований з овочами в сметані в мультиварці
Інгредієнти: тушки минтая – 950 г; ріпчаста цибуля – 250 г; морква – 250 г; болгарський перець – 100 г; сметана – 250 г; мелений чорний перець – за смаком; спеції для риби – за смаком; борошно пшеничне – 100 г; рослинна рафінована олія; сіль – за смаком. Приготування Розморожені тушки минтая позбавляємо від плавників, промиваємо проточною холодною водою і обсушуємо добряче
паперовими рушниками. Нарізаємо рыбинки на скибочки бажаного розміру, натираємо їх сіллю і спеціями для риби і даємо насититися ароматами протягом двадцяти хвилин. Мультиварку налаштовуємо на режим «Смаження» або «Випічка», наливаємо в її ємність трохи рослинного масла і підрум'янюємо шматочки минтая, попередньо обкачані в борошні. Потім тимчасово виймаємо їх на тарілку, а в пристрій закладаємо очищену і нарізану кубиками або соломкою моркву, цибулю і солодкий болгарський перець. Витримуємо овочі до підрум'янення, повертаємо в каструлю шматочки рибки, додаємо сметану, сіль, мелений чорний перчик і спеції і, переключивши прилад на режим «Гасіння», даємо протушкувати протягом тридцяти хвилин.