Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класична ікра з баклажанів

Класична ікра з баклажанів

18-11-2016, 15:40
313
Класична ікра з баклажанів
З баклажанів можна приготувати масу найрізноманітніших закусок на будь-який смак. Однією з таких є баклажанна ікра. Її можна зробити просто в якості добавки до літнього обіду або вечері або ж заготовити на зиму.
Запропоновані нижче варіанти заготовки не містять оцет, завдяки чому смак ікри тільки у виграші.

Класична смажена ікра з баклажанів на зиму – рецепт


Інгредієнти:

  • баклажани свіжі – 4 кг;

  • помідори стиглі – 18 кг;

  • ріпчасті цибулини – 14 кг;

  • морква – 14 кг;

  • солодкий болгарський перець – 14 кг;

  • кріп і петрушка (зелень) за бажанням – за смаком;

  • часникові головки – 15-2 шт.;

  • кам'яна не йодована сіль – за смаком;

  • рафінована рослинна олія – 190 мл;

  • чорний і запашний перець (мелений) – по щіпці;

  • цукровий пісок – за смаком.


  • Приготування
    За класичним рецептом всі компоненти ікри, крім томатів, необхідно попередньо окремо обсмажити на будь-якій рослинній без аромату олії. Для цього вимиті баклажани, очищені цибулини і болгарські перці нарізаємо кубиками, а моркву перетираємо через середню терку. Перш ніж приступати до подрібнення помідорів, їх слід на кілька хвилин опустити в окріп і позбавити від шкурок. Після цього шаткуємо кубиками томати, як і основну масу овочів для ікри.
    Тепер у великому сотейнику обсмажуємо баклажановые скибочки, а в сковороді по черзі підрум'янюємо цибулю, моркву, болгарський перець і перекладаємо овочі в ємність до смажених баклажанів. На завершення додаємо помідорну масу, підсолюємо основу ікри, перчимо, додаємо за смаком цукровий пісок і перемішуємо. Маємо ємність із заготівлею на конфорки плити з помірним вогнем і даємо вмісту закипіти при періодичному помішуванні. Зменшуємо вогонь до мінімального і припускаємо компоненти ікри протягом години, час від часу перемішуючи. Хвилин за десять до кінця приготування закуски додаємо подрібнені попередньо очищені часникові зубки і за бажанням дрібненько порізану зелень.
    Розфасовуємо киплячу ікру по стерильним баночках, укупориваем їх щільно і перевертаємо догори дном. Негайно закутуємо судини з заготівлею «шубою» і даємо їм поступово повільно охолонути.

    Класична річна ікра з баклажанів – рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани свіжі – 850-950 г;

  • помідори стиглі – 600 г;

  • ріпчасті цибулини – 280 м;

  • морква – 280 м;

  • солодкий болгарський перець – 180 г;

  • паста томатна або соус – 45 або 75 г відповідно;

  • часникові зубки – 1-2 шт.;

  • поварена не йодована сіль – за смаком;

  • рафінована рослинна олія – 70 мл;

  • чорний перець (мелений) – щіпка;

  • цукровий пісок – за смаком.


  • Приготування
    Підготовка овочів перед приготуванням ікри в мультиварці мало чим відрізняється від описаної вище технології для смаження їх на сковороді. Точно також шаткуємо вимиті баклажани кубиками, подрібнюємо очищені цибулини і перець солодкий болгарський, а також перетираємо моркву на тертці. Помідори подрібнити в блендері або нарізати кубиками. В останньому випадку томати необхідно попередньо очистити від шкірки.
    Тепер налаштовуємо мультиварку на функцію «Смаження» або «Випічка», наливаємо в чашу маслечко і закладаємо підготовлений цибулю. Хвилин через п'ять додаємо моркву, а ще через три – солодкий болгарський перець. Далі закладаємо баклажановые кубики і переводимо прилад в режим «Гасіння» хвилин на тридцять. Після сигналу додаємо помідори і томатну пасту або соус, присмачую компоненти ікри за смаком сіллю, цукром-піском і перчиком і залишаємо тушкуватися ще хвилин на сорок в тому ж режимі. На завершення додаємо в ікру подрібнені зубки часникові, протушиваем ще хвилин п'ять, і можемо розфасовувати гарячу заготовку по стерильним баночках. Укупорив ємності кришками, розташовуємо їх у перевернутому догори дном вигляді під «шубою» до охолодження.
    Ікру по кожному з рецептів можна по завершенню приготування пюрировать заглибним блендером, після чого потрібно прогріти її ще пару хвилин, перш ніж розкладати по банках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морквяна ікра
    Морквяна ікра
    Якщо ви вважаєте, що на основі моркви смачної страви не вийде, радимо звернути увагу на рецепти, описані далі. Пропонуємо створити чудову морквяну
    Грибна ікра з варених грибів
    Грибна ікра з варених грибів
    Якщо в процесі консервації грибів у вас залишаються зіпсовані екземпляри або і зовсім залишилися тільки ніжки - не турбуйтеся, а приготуйте з них
    Ікра з рижиков
    Ікра з рижиков
    Грибна ікра - прекрасна закуска, яку при бажанні можна заготовити про запас. Сьогодні поговоримо, як це частування зробити з рижиків і запропонуємо
    Ікра з запечених баклажанів
    Ікра з запечених баклажанів
    Дуже цікаві рецепти описані далі. Ви дізнаєтеся, як по-новому зробити звичайну овочеву ікру, але тільки з запечених баклажанів. Підкажемо два способи
    Овочева ікра
    Овочева ікра
    Дивовижно смачну овочеву ікру можна готувати навіть у міжсезоння. Далі описані вдалі рецепти цього відмінного страви, які ви з легкістю зможете
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.