Ікра з запечених баклажанів
Приголомшливо смачною виходить заготівля на зиму з запечених баклажанів у вигляді ікри. Термічна обробка овочів в духовці замість смаження дозволяє за максимуму зберегти всі їхні корисні властивості і надає готової закуски своєрідний цікавий смак.
Інгредієнти:
баклажани свіжі – 2 кг;
помідори стиглі – 220 г;
ріпчасті цибулини – 220 г;
солодкий болгарський перець – 220 г;
кріп і петрушка (зелень) – 100 г;
оцет столовий – 40 мл;
кам'яна не йодована сіль – 30 г;
рафінована соняшникова олія – 65 мл;
запашний перець (мелений) – 5 г;
цукровий пісок – щіпка.
Приготування
Першим ділом ми розповімо, як запекти баклажани в духовці для ікри. Плоди моєму, витираємо насухо і розташовуємо на решітці в духовці, прогрітій до 200 градусів. В залежності від розміру плодів знадобиться для запікання від тридцяти до сорока хвилин часу. Готовність овоча перевіряємо проколом зубочистки, яка в ідеалі повинна легко увійти в м'якоть, підтвердивши її готовність.
Відразу ж, поки гарячі, запечені баклажани очищаємо від шкірки і плодоніжок, а після остигання нарізаємо овоч кубиками як можна дрібніше і додатково рубаємо масу на дошці ножем.
Солодкі перці споліскуємо, розрізаємо навпіл, витягаємо насіннєві коробочки з насінням і плодоніжками, після чого занурюємо половинки овоча у підігріту до кипіння воду і проварюємо протягом чотирьох хвилин. Після бланшування даємо скибочкам перцю стекти і подрібнюємо їх у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.
Свіжі помідори позбавляємо від шкурок, подрібнюємо тим же методом, що перець і додатково перетираємо через ситечко, щоб позбутися від домішки фрагментів зерняток.
Тепер пасеруємо на олії соняшниковій дрібненько порізану цибульку, і з'єднуємо його в сотейнику з підготовленою баклажановой масою, перцем і томатами. Приправляємо основу ікри сіллю, цукровим піском, оцтом і перцем, перемішуємо і розфасовуємо за чистим баночках. Прикриваємо їх кришками і ставимо в посудину з водою для стерилізації. Витримуємо півлітрові судини з заготівлею в киплячій воді протягом сімдесяти хвилин, а літрові кип'ятимо вісімдесят хвилин.
Інгредієнти:
баклажани свіжі – 16 кг;
кабачки молоденькі – 06 кг;
помідори стиглі – 11 кг;
часникові головки – 3 шт.;
солодкий болгарський перець – 06 кг;
оцет столовий – 40 мл;
кам'яна не йодована сіль – 30 г;
рафінована соняшникова олія – 65 мл;
цукровий пісок – пару щіпок.
Приготування
В даному випадку запікати для ікри ми будемо не тільки баклажани, але і кабачки і болгарські перці. Для цього овочі споліскуємо, витираємо насухо, баклажани, помідори і кабачки розрізаємо вздовж навпіл, а перці залишаємо цілими.
Деко застеляємо фольгою, промасливаем їх і викладаємо половинки баклажанів зрізом вниз, кабачків і помідорів вгору, а поруч маємо перці болгарські. При бажанні в склад ікри можна додати цибулину, очистивши її, розрізавши навпіл і уклавши на деко разом з іншими овочами.
Прогріваємо духовку до температури 225 градусів і маємо в ньому овочі на деко для запікання. Хвилин через десять перці перевертаємо на інший бік, а ще через десять переміщаємо в каструлю, прикривши після її кришкою.
Інші овочі, запікаємо ще протягом півгодини або сорока хвилин. Готовність перевіряємо як і в попередньому випадку проколом зубочистки або ножа. Після запікання остуджуємо половинки плодів і выскабливаем м'якоть, відділяючи її від шкурок. Позбавляємо від шкірки і насіннєвих коробочок болгарські перці. Тепер отриману м'якоть баклажанів, кабачків, перцю та томатів перекручуємо через м'ясорубку або пробиваємо блендером і викладаємо в каструлю або сотейник. Ставимо ікру на плиту для закипання і видавлюємо в неї очищені часникові зубки. Вливаємо також оцет, додаємо сіль та цукровий пісок, розмішуємо і проварюємо при частому помішуванні протягом п'яти хвилин. Гарячої розфасовуємо ікру по стерильним і сухим судинах, укупориваем їх і даємо повільно охолонути під «шубою».
Ікра з печених баклажанів – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом ми розповімо, як запекти баклажани в духовці для ікри. Плоди моєму, витираємо насухо і розташовуємо на решітці в духовці, прогрітій до 200 градусів. В залежності від розміру плодів знадобиться для запікання від тридцяти до сорока хвилин часу. Готовність овоча перевіряємо проколом зубочистки, яка в ідеалі повинна легко увійти в м'якоть, підтвердивши її готовність.
Відразу ж, поки гарячі, запечені баклажани очищаємо від шкірки і плодоніжок, а після остигання нарізаємо овоч кубиками як можна дрібніше і додатково рубаємо масу на дошці ножем.
Солодкі перці споліскуємо, розрізаємо навпіл, витягаємо насіннєві коробочки з насінням і плодоніжками, після чого занурюємо половинки овоча у підігріту до кипіння воду і проварюємо протягом чотирьох хвилин. Після бланшування даємо скибочкам перцю стекти і подрібнюємо їх у блендері або пропускаємо через м'ясорубку.
Свіжі помідори позбавляємо від шкурок, подрібнюємо тим же методом, що перець і додатково перетираємо через ситечко, щоб позбутися від домішки фрагментів зерняток.
Тепер пасеруємо на олії соняшниковій дрібненько порізану цибульку, і з'єднуємо його в сотейнику з підготовленою баклажановой масою, перцем і томатами. Приправляємо основу ікри сіллю, цукровим піском, оцтом і перцем, перемішуємо і розфасовуємо за чистим баночках. Прикриваємо їх кришками і ставимо в посудину з водою для стерилізації. Витримуємо півлітрові судини з заготівлею в киплячій воді протягом сімдесяти хвилин, а літрові кип'ятимо вісімдесят хвилин.
Ікра з запечених баклажанів, кабачків, перцю – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку запікати для ікри ми будемо не тільки баклажани, але і кабачки і болгарські перці. Для цього овочі споліскуємо, витираємо насухо, баклажани, помідори і кабачки розрізаємо вздовж навпіл, а перці залишаємо цілими.
Деко застеляємо фольгою, промасливаем їх і викладаємо половинки баклажанів зрізом вниз, кабачків і помідорів вгору, а поруч маємо перці болгарські. При бажанні в склад ікри можна додати цибулину, очистивши її, розрізавши навпіл і уклавши на деко разом з іншими овочами.
Прогріваємо духовку до температури 225 градусів і маємо в ньому овочі на деко для запікання. Хвилин через десять перці перевертаємо на інший бік, а ще через десять переміщаємо в каструлю, прикривши після її кришкою.
Інші овочі, запікаємо ще протягом півгодини або сорока хвилин. Готовність перевіряємо як і в попередньому випадку проколом зубочистки або ножа. Після запікання остуджуємо половинки плодів і выскабливаем м'якоть, відділяючи її від шкурок. Позбавляємо від шкірки і насіннєвих коробочок болгарські перці. Тепер отриману м'якоть баклажанів, кабачків, перцю та томатів перекручуємо через м'ясорубку або пробиваємо блендером і викладаємо в каструлю або сотейник. Ставимо ікру на плиту для закипання і видавлюємо в неї очищені часникові зубки. Вливаємо також оцет, додаємо сіль та цукровий пісок, розмішуємо і проварюємо при частому помішуванні протягом п'яти хвилин. Гарячої розфасовуємо ікру по стерильним і сухим судинах, укупориваем їх і даємо повільно охолонути під «шубою».
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з запечених овочів
Такий чудовий салат не може не сподобатися! Його неодмінно оцінять всі любителі цікавих страв. Розповімо, як зробити теплу закуску в умовах домашньої
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Рататуй - рецепт
Незрівнянне овочеве блюдо можна створити тільки з молоденьких овочів. Далі детально опишемо, як приготувати чудово смачний рататуй і запропонуємо
Овочева ікра
Дивовижно смачну овочеву ікру можна готувати навіть у міжсезоння. Далі описані вдалі рецепти цього відмінного страви, які ви з легкістю зможете
Соте з кабачків і баклажанів
Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.