Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рататуй - рецепт

Рататуй - рецепт

6-06-2016, 21:07
704
Рататуй - рецепт
Проста овочева композиція в оригінальному виконанні під назвою рататуй отримала небувалу популярність і визнання серед широкого кола споживачів. Неймовірні смакові якості даного страви досягаються за рахунок злиття смаку овочів, пікантного соусу і зелені. Всі тонкощі приготування даного страви в наших рецептах нижче.

Як готувати рататуй - класичний рецепт в духовці


Інгредієнти:

  • баклажани – 515 м;

  • цукіні – 455 г;

  • помідори стиглі свіжі – 935 г;

  • солодкий болгарський перець – 265 г;

  • ріпчасті цибулини – 160 г;

  • часникові зубці – 2-3 шт.;

  • олія соняшникова рафінована – 55 мл;

  • кмин – 2 щіпки;

  • базилік свіжий фіолетовий – 25 г;

  • листя свіжої петрушки – 35 г;

  • перець мелений чорний – 1 щіпка;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування рататуя, промиті болгарські перці поміщаємо в прогріту до 175 градусів духовку і залишаємо в ній запікатися на півгодини. Після чого поміщаємо в пакет на хвилину, а потім позбавляємо від шкірки, плодоніжки і насіння. Третю частину стиглих томатів очищаємо від насіння і шкірки і перетираємо на тертці. Вимиті помідори, що залишилися, цукіні і баклажани ріжемо на кружечки товщиною не більш п'яти міліметрів. Останні підсолюємо і залишаємо в мисці хвилин на тридцять для відділення зайвої вологи і позбавлення від гіркоти.
    У цей час нарізаємо очищені цибулини дрібненькими кубиками і пасеруємо їх у рафінованій соняшниковій олії на сковороді до прозорості. Поле цього додаємо до цибулі нарізані кубиками запечені перці і подрібнений зубчик часнику, вливаємо томатну масу, присмачую все сіллю і перчиком і припускаємо під кришкою на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Даємо отриманого соусу охолонути, і пробиває його блендером до однорідності.
    На дно промасленим форми для запікання викладаємо томатний соус, а зверху викладаємо підсолені гуртки кабачків, баклажанів та помідорів, чергуючи їх між собою, формуючи свого роду гармошку.
    В окремій мисці з'єднуємо подрібнений базилік, листя петрушки, видавлений часник і розім'яті зерна кмину. Підсолюємо суміш, додаємо столову ложку соняшникової олії і ретельно розтираємо все виделкою або товкачем. Розподіляємо отриману суміш зверху на овочах і ставимо запікатися в гарячу духовку на годину. Температурний режим необхідно підтримувати під час запікання на рівні 200 градусів.

    Як зробити овочевий рататуй - рецепт приготування в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 430 г;

  • цукіні – 380 г;

  • помідори стиглі свіжі – 860 р;

  • солодкі болгарські перці – 230 г;

  • ріпчасті цибулини – 145 г;

  • часникові зубці – 2-3 шт.;

  • олія соняшникова рафінована – 55 мл;

  • соус томатний – 40 г;

  • сухе вино – 110 мл;

  • сухі трави прованські – 1 щіпка;

  • листя свіжої петрушки і базиліка – 45 г;

  • перець мелений чорний – 1 щіпка;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    Щоб позбутися від гречки, притаманною баклажанів, нарізаємо промиті плоди тонкими кружальцями, підсолюємо і залишаємо в мисці хвилин на тридцять. За цей час очищаємо, нарізаємо кубиками ріпчасті цибулини та викладаємо їх в ємність мультиустройства, наливши в неї рафінована олія, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Хвилин через сім закладаємо до цибулі перці болгарські, попередньо очистивши їх від плодоніжок і насіння і нарізавши аналогічно кубиками. Обсмажуємо овочі разом пару хвилин, після чого закладаємо два
    Рататуй - рецепт
    нарізаних дрібно помідори й тушкуємо ще масу протягом десяти хвилин, додавши в процесі вино, томатний соус, сіль і перець. Тепер виливаємо отриманий соус в миску, остуджуємо і пробиваємо блендером до однорідності.
    Нарізаємо залишилися томати і кабачкові плоди гуртками, а баклажановые скибочки промиваємо прохолодною водою. Виливаємо половину приготованого пюрированного соусу в мультикастрюлю і викладаємо віялом гуртки баклажанів, кабачків і помідорів, чергуючи між собою і приправляючи прованськими травами, сіллю, зеленню і подрібненим часником. Заливаємо все залишилися соусом і готуємо рататуй протягом сорока хвилин у програмі «Випічка».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
    Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
    Приготування рататуя - досить нехлопотное заняття. Вам потрібно лише завчасно підготувати необхідні овочі, визначити їх у форму для запікання і трохи
    Овочевий рататуй
    Овочевий рататуй
    Справжній рататуй - ніщо інше, як звичайне рагу, приготоване лише з овочів. Далі опишемо, як створити таке надзвичайно смачне і легке страву,
    Овочева ікра
    Овочева ікра
    Дивовижно смачну овочеву ікру можна готувати навіть у міжсезоння. Далі описані вдалі рецепти цього відмінного страви, які ви з легкістю зможете
    Баклажани з сиром і часником
    Баклажани з сиром і часником
    Баклажани - чудовий овоч, з якого можна приготувати чудове основне блюдо або чудову закуску - гарячу або холодну. У будь-якому випадку страву
    Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
    Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
    З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Соте з баклажанів в мультиварці
    Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.