Рататуй - рецепт
Проста овочева композиція в оригінальному виконанні під назвою рататуй отримала небувалу популярність і визнання серед широкого кола споживачів. Неймовірні смакові якості даного страви досягаються за рахунок злиття смаку овочів, пікантного соусу і зелені. Всі тонкощі приготування даного страви в наших рецептах нижче.
Інгредієнти:
баклажани – 515 м;
цукіні – 455 г;
помідори стиглі свіжі – 935 г;
солодкий болгарський перець – 265 г;
ріпчасті цибулини – 160 г;
часникові зубці – 2-3 шт.;
олія соняшникова рафінована – 55 мл;
кмин – 2 щіпки;
базилік свіжий фіолетовий – 25 г;
листя свіжої петрушки – 35 г;
перець мелений чорний – 1 щіпка;
сіль велика – за смаком.
Приготування
Приступаючи до приготування рататуя, промиті болгарські перці поміщаємо в прогріту до 175 градусів духовку і залишаємо в ній запікатися на півгодини. Після чого поміщаємо в пакет на хвилину, а потім позбавляємо від шкірки, плодоніжки і насіння. Третю частину стиглих томатів очищаємо від насіння і шкірки і перетираємо на тертці. Вимиті помідори, що залишилися, цукіні і баклажани ріжемо на кружечки товщиною не більш п'яти міліметрів. Останні підсолюємо і залишаємо в мисці хвилин на тридцять для відділення зайвої вологи і позбавлення від гіркоти.
У цей час нарізаємо очищені цибулини дрібненькими кубиками і пасеруємо їх у рафінованій соняшниковій олії на сковороді до прозорості. Поле цього додаємо до цибулі нарізані кубиками запечені перці і подрібнений зубчик часнику, вливаємо томатну масу, присмачую все сіллю і перчиком і припускаємо під кришкою на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Даємо отриманого соусу охолонути, і пробиває його блендером до однорідності.
На дно промасленим форми для запікання викладаємо томатний соус, а зверху викладаємо підсолені гуртки кабачків, баклажанів та помідорів, чергуючи їх між собою, формуючи свого роду гармошку.
В окремій мисці з'єднуємо подрібнений базилік, листя петрушки, видавлений часник і розім'яті зерна кмину. Підсолюємо суміш, додаємо столову ложку соняшникової олії і ретельно розтираємо все виделкою або товкачем. Розподіляємо отриману суміш зверху на овочах і ставимо запікатися в гарячу духовку на годину. Температурний режим необхідно підтримувати під час запікання на рівні 200 градусів.
Інгредієнти:
баклажани – 430 г;
цукіні – 380 г;
помідори стиглі свіжі – 860 р;
солодкі болгарські перці – 230 г;
ріпчасті цибулини – 145 г;
часникові зубці – 2-3 шт.;
олія соняшникова рафінована – 55 мл;
соус томатний – 40 г;
сухе вино – 110 мл;
сухі трави прованські – 1 щіпка;
листя свіжої петрушки і базиліка – 45 г;
перець мелений чорний – 1 щіпка;
сіль велика – за смаком.
Приготування
Щоб позбутися від гречки, притаманною баклажанів, нарізаємо промиті плоди тонкими кружальцями, підсолюємо і залишаємо в мисці хвилин на тридцять. За цей час очищаємо, нарізаємо кубиками ріпчасті цибулини та викладаємо їх в ємність мультиустройства, наливши в неї рафінована олія, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Хвилин через сім закладаємо до цибулі перці болгарські, попередньо очистивши їх від плодоніжок і насіння і нарізавши аналогічно кубиками. Обсмажуємо овочі разом пару хвилин, після чого закладаємо два нарізаних дрібно помідори й тушкуємо ще масу протягом десяти хвилин, додавши в процесі вино, томатний соус, сіль і перець. Тепер виливаємо отриманий соус в миску, остуджуємо і пробиваємо блендером до однорідності.
Нарізаємо залишилися томати і кабачкові плоди гуртками, а баклажановые скибочки промиваємо прохолодною водою. Виливаємо половину приготованого пюрированного соусу в мультикастрюлю і викладаємо віялом гуртки баклажанів, кабачків і помідорів, чергуючи між собою і приправляючи прованськими травами, сіллю, зеленню і подрібненим часником. Заливаємо все залишилися соусом і готуємо рататуй протягом сорока хвилин у програмі «Випічка».
Як готувати рататуй - класичний рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування рататуя, промиті болгарські перці поміщаємо в прогріту до 175 градусів духовку і залишаємо в ній запікатися на півгодини. Після чого поміщаємо в пакет на хвилину, а потім позбавляємо від шкірки, плодоніжки і насіння. Третю частину стиглих томатів очищаємо від насіння і шкірки і перетираємо на тертці. Вимиті помідори, що залишилися, цукіні і баклажани ріжемо на кружечки товщиною не більш п'яти міліметрів. Останні підсолюємо і залишаємо в мисці хвилин на тридцять для відділення зайвої вологи і позбавлення від гіркоти.
У цей час нарізаємо очищені цибулини дрібненькими кубиками і пасеруємо їх у рафінованій соняшниковій олії на сковороді до прозорості. Поле цього додаємо до цибулі нарізані кубиками запечені перці і подрібнений зубчик часнику, вливаємо томатну масу, присмачую все сіллю і перчиком і припускаємо під кришкою на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Даємо отриманого соусу охолонути, і пробиває його блендером до однорідності.
На дно промасленим форми для запікання викладаємо томатний соус, а зверху викладаємо підсолені гуртки кабачків, баклажанів та помідорів, чергуючи їх між собою, формуючи свого роду гармошку.
В окремій мисці з'єднуємо подрібнений базилік, листя петрушки, видавлений часник і розім'яті зерна кмину. Підсолюємо суміш, додаємо столову ложку соняшникової олії і ретельно розтираємо все виделкою або товкачем. Розподіляємо отриману суміш зверху на овочах і ставимо запікатися в гарячу духовку на годину. Температурний режим необхідно підтримувати під час запікання на рівні 200 градусів.
Як зробити овочевий рататуй - рецепт приготування в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Щоб позбутися від гречки, притаманною баклажанів, нарізаємо промиті плоди тонкими кружальцями, підсолюємо і залишаємо в мисці хвилин на тридцять. За цей час очищаємо, нарізаємо кубиками ріпчасті цибулини та викладаємо їх в ємність мультиустройства, наливши в неї рафінована олія, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Хвилин через сім закладаємо до цибулі перці болгарські, попередньо очистивши їх від плодоніжок і насіння і нарізавши аналогічно кубиками. Обсмажуємо овочі разом пару хвилин, після чого закладаємо два нарізаних дрібно помідори й тушкуємо ще масу протягом десяти хвилин, додавши в процесі вино, томатний соус, сіль і перець. Тепер виливаємо отриманий соус в миску, остуджуємо і пробиваємо блендером до однорідності.
Нарізаємо залишилися томати і кабачкові плоди гуртками, а баклажановые скибочки промиваємо прохолодною водою. Виливаємо половину приготованого пюрированного соусу в мультикастрюлю і викладаємо віялом гуртки баклажанів, кабачків і помідорів, чергуючи між собою і приправляючи прованськими травами, сіллю, зеленню і подрібненим часником. Заливаємо все залишилися соусом і готуємо рататуй протягом сорока хвилин у програмі «Випічка».
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
Приготування рататуя - досить нехлопотное заняття. Вам потрібно лише завчасно підготувати необхідні овочі, визначити їх у форму для запікання і трохи
Овочевий рататуй
Справжній рататуй - ніщо інше, як звичайне рагу, приготоване лише з овочів. Далі опишемо, як створити таке надзвичайно смачне і легке страву,
Овочева ікра
Дивовижно смачну овочеву ікру можна готувати навіть у міжсезоння. Далі описані вдалі рецепти цього відмінного страви, які ви з легкістю зможете
Баклажани з сиром і часником
Баклажани - чудовий овоч, з якого можна приготувати чудове основне блюдо або чудову закуску - гарячу або холодну. У будь-якому випадку страву
Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
Соте з баклажанів в мультиварці
Головним достоїнством мультиварки є приготування різних страв з мінімальним вашою участю. До таких страв можна віднести і тушкування овочів.