Овочевий рататуй
Рататуй – страва з тушкованих овочів, яке з легкістю може зайняти постійне місце навіть на святковому столі. Ми розповімо вам, як приготувати овочевий рататуй.
Інгредієнти:
баклажани – 205 г;
кабачки – 165 г;
стиглий помідор – 2 шт.;
перець болгарський – 75 г;
томатна паста – за смаком;
вода – 115 мл;
часник – 10 г;
спеції (прованські сухі трави за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати овочевий рататуй, включаємо духовку розігріваємо її до 190 градусів. Тепер займемося підготовкою овочів: промиваємо їх, обробляємо і нарізаємо. Баклажани розрізаємо тонкими кружечками, викладаємо в миску, підсолюємо і залишаємо на 10 хвилин. Кабачки шаткуємо точно також, солимо і складаємо в іншу тарілку. Стиглі помідори нарізаємо скибочками, а болгарський перець подрібнюємо кубиками. У сковороду наливаємо трохи оливкової олії, прогріваємо його на середньому і кидаємо спочатку перчик. Через 5-7 хвилин додаємо підготовлені помідори, а потім видавлюємо через прес очищені зубчики часнику. Тушкуємо овочі на слабенькому вогні кілька хвилин і слідом викладаємо по колу кружечки баклажанів і кабачків, чергуючи їх між собою. Тепер присипаємо блюдо спеціями, сухими прованськими травами і заливаємо томатною пастою, розведеною невеликою кількістю води. Відправляємо страву в розігріту духовку і засікаємо приблизно 1 годину. Ось і все, овочевий рататуй готовий до вживання!
Інгредієнти:
цибулина – 45 г;
часник – 10 г;
баклажан – 95 г;
кабачок – 95 г;
червоний солодкий перець – 55 г;
кетчуп шашличний – 20 мл;
помідор – 105 г;
олія рослинна – 35 мл;
червоне сухе вино – 145 мл;
спеції.
Приготування
Всі овочі ретельно промиваємо і очищаємо. Цибулю ріжемо на кілька частин і дрібненько шаткуємо, а часник видавлюємо через прес. Кабачки і баклажани нарізаємо півкільцями, а перець і помідори розрізаємо скибочками. У сотейнику розігріваємо масло і кидаємо часник. Обсмажуємо його близько 30 секунд, а потім викладаємо кабачки і баклажани. Пасеруємо овочі 5 хвилин на середньому вогні, після чого нагрівання зменшуємо, кидаємо цибулю і перець. Тушкуємо блюдо кілька хвилин і поступово вливаємо червоне вино. Доводимо його до закипання, прикриваємо кришкою і уварюємо 20 хвилин при слабкому кипінні. Далі додаємо помідори, кетчуп, ретельно все перемішуємо і готуємо 10 хвилин, не закриваючи страва кришкою. Ось і все, гарний овочевий рататуй готовий! Перед подачею до столу прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.
Рецепт овочевого рататуя
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати овочевий рататуй, включаємо духовку розігріваємо її до 190 градусів. Тепер займемося підготовкою овочів: промиваємо їх, обробляємо і нарізаємо. Баклажани розрізаємо тонкими кружечками, викладаємо в миску, підсолюємо і залишаємо на 10 хвилин. Кабачки шаткуємо точно також, солимо і складаємо в іншу тарілку. Стиглі помідори нарізаємо скибочками, а болгарський перець подрібнюємо кубиками. У сковороду наливаємо трохи оливкової олії, прогріваємо його на середньому і кидаємо спочатку перчик. Через 5-7 хвилин додаємо підготовлені помідори, а потім видавлюємо через прес очищені зубчики часнику. Тушкуємо овочі на слабенькому вогні кілька хвилин і слідом викладаємо по колу кружечки баклажанів і кабачків, чергуючи їх між собою. Тепер присипаємо блюдо спеціями, сухими прованськими травами і заливаємо томатною пастою, розведеною невеликою кількістю води. Відправляємо страву в розігріту духовку і засікаємо приблизно 1 годину. Ось і все, овочевий рататуй готовий до вживання!
Як приготувати овочевий рататуй на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі ретельно промиваємо і очищаємо. Цибулю ріжемо на кілька частин і дрібненько шаткуємо, а часник видавлюємо через прес. Кабачки і баклажани нарізаємо півкільцями, а перець і помідори розрізаємо скибочками. У сотейнику розігріваємо масло і кидаємо часник. Обсмажуємо його близько 30 секунд, а потім викладаємо кабачки і баклажани. Пасеруємо овочі 5 хвилин на середньому вогні, після чого нагрівання зменшуємо, кидаємо цибулю і перець. Тушкуємо блюдо кілька хвилин і поступово вливаємо червоне вино. Доводимо його до закипання, прикриваємо кришкою і уварюємо 20 хвилин при слабкому кипінні. Далі додаємо помідори, кетчуп, ретельно все перемішуємо і готуємо 10 хвилин, не закриваючи страва кришкою. Ось і все, гарний овочевий рататуй готовий! Перед подачею до столу прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рататуй - рецепт
Незрівнянне овочеве блюдо можна створити тільки з молоденьких овочів. Далі детально опишемо, як приготувати чудово смачний рататуй і запропонуємо
Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
Приготування рататуя - досить нехлопотное заняття. Вам потрібно лише завчасно підготувати необхідні овочі, визначити їх у форму для запікання і трохи
Рататуй - класичний рецепт
Рататуй - прекрасне, ароматне блюдо, спочатку мало не зовсім презентабельний вигляд. Знаменитий кухар Томас Келлер вирішив виправити цей недолік і
Кабачки, тушковані з морквою і цибулею
Класика легкого літнього вечері - тушковані овочі. Їх і просто приготувати, і шлунок не особливо перевантажують. І, звичайно, в основі повинні бути
Як приготувати соте з баклажанів?
Соте - це прекрасне блюдо з найніжніших тушкованих овочів, вибір яких абсолютно не принципове. Ви можете приготувати страву з улюблених продуктів,
Баклажани тушковані з овочами - рецепт
Баклажани тушковані з овочами - це смачне і корисне блюдо, чудово підходять для людей стежать за своєю фігурою і вегетаріанців. Таке овочеве рагу