Вернуться назад Распечатать

Овочевий рататуй

Овочевий рататуй
Рататуй – страва з тушкованих овочів, яке з легкістю може зайняти постійне місце навіть на святковому столі. Ми розповімо вам, як приготувати овочевий рататуй.

Рецепт овочевого рататуя


Інгредієнти:

  • баклажани – 205 г;

  • кабачки – 165 г;

  • стиглий помідор – 2 шт.;

  • перець болгарський – 75 г;

  • томатна паста – за смаком;

  • вода – 115 мл;

  • часник – 10 г;

  • спеції (прованські сухі трави за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати овочевий рататуй, включаємо духовку розігріваємо її до 190 градусів. Тепер займемося підготовкою овочів: промиваємо їх, обробляємо і нарізаємо. Баклажани розрізаємо тонкими кружечками, викладаємо в миску, підсолюємо і залишаємо на 10 хвилин. Кабачки шаткуємо точно також, солимо і складаємо в іншу тарілку. Стиглі помідори нарізаємо скибочками, а болгарський перець подрібнюємо кубиками. У сковороду наливаємо трохи оливкової олії, прогріваємо його на середньому і кидаємо спочатку перчик. Через 5-7 хвилин додаємо підготовлені помідори, а потім видавлюємо через прес очищені зубчики часнику. Тушкуємо овочі на слабенькому вогні кілька хвилин і слідом викладаємо по колу кружечки баклажанів і кабачків, чергуючи їх між собою. Тепер присипаємо блюдо спеціями, сухими прованськими травами і заливаємо томатною пастою, розведеною невеликою кількістю води. Відправляємо страву в розігріту духовку і засікаємо приблизно 1 годину. Ось і все, овочевий рататуй готовий до вживання!

    Як приготувати овочевий рататуй на сковороді?


    Інгредієнти:

  • цибулина – 45 г;

  • часник – 10 г;

  • баклажан – 95 г;

  • кабачок – 95 г;

  • червоний солодкий перець – 55 г;

  • кетчуп шашличний – 20 мл;

  • помідор – 105 г;

  • олія рослинна – 35 мл;

  • червоне сухе вино – 145 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Всі овочі ретельно промиваємо і очищаємо. Цибулю ріжемо на кілька частин і дрібненько шаткуємо, а часник
    Овочевий рататуй
    видавлюємо через прес. Кабачки і баклажани нарізаємо півкільцями, а перець і помідори розрізаємо скибочками. У сотейнику розігріваємо масло і кидаємо часник. Обсмажуємо його близько 30 секунд, а потім викладаємо кабачки і баклажани. Пасеруємо овочі 5 хвилин на середньому вогні, після чого нагрівання зменшуємо, кидаємо цибулю і перець. Тушкуємо блюдо кілька хвилин і поступово вливаємо червоне вино. Доводимо його до закипання, прикриваємо кришкою і уварюємо 20 хвилин при слабкому кипінні. Далі додаємо помідори, кетчуп, ретельно все перемішуємо і готуємо 10 хвилин, не закриваючи страва кришкою. Ось і все, гарний овочевий рататуй готовий! Перед подачею до столу прикрашаємо блюдо рубаною зеленню.