Баклажани тушковані з овочами - рецепт

Баклажани тушковані з овочами, готуємо максимально здоровим способом, зробити це нескладно, використовуємо сотейник або казан і не поспішаємо.
У французів таке блюдо як баклажани тушковані з овочами, називається рататуй (ratatouille, франц.); відбувається воно з Провансу. Рататуй з задоволенням вживали в їжу Федір Шаляпін і Олександр Вертинський.
Рецепт страви Рататуй
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо баклажани. Наріжемо їх невеликими кубиками і помістимо в ємність з холодною водою хвилин на 20 щоб пішов отруту, а потім промиємо і відкинемо на друшляк. Кабачки також наріжемо кубиками.
У сотейнику спассеруем на маслі на слабкому вогні дрібно нарізану цибулю до легкого прозорості. Додамо баклажани і кабачки. Тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, протягом 20 хвилин. Після закінчення цього часу додаємо солодкий перець, нашатковану короткою соломкою, помідори, нарізані скибочками. Тушкуємо ще хвилин 10. Готовий рататуй приправляємо гострим перцем, зеленню і

Не вегетаріанці можуть подати це блюдо разом з м'ясними та рибними стравами, гарнір можна вибрати практично будь-який.
Баклажани тушковані з овочами на сковороді, готуємо виходячи з тих же пропорцій і таким же способом (див. вище). Тушкуємо на слабкому вогні, прикривши кришкою, періодично помішуючи. Бажано, щоб сковорода була глибокою, підійде чавунна, з нержавіючої сталі або з керамічним покриттям.
Рецептура цієї страви несувора, в нього також можна додавати брокколі, морква, молоду стручкову квасолю і оливки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Обід «Мрія дон-Жуана»
Пропонуємо вам рецепт чудового і смачної страви під назвою «Обід «Мрія дон-Жуана», що нагадує овочеве рагу. Воно неодмінно припаде до смаку не тільки

Овочі, тушковані з фаршем
Овочі, тушковані з фаршем - це смачне і корисне блюдо. Воно прекрасно підійде для швидкого приготування і ситного обіду для всієї родини. Ну що ж,

Овочі, тушковані в сметані
Варіантів приготування такого простого страви, овочі, тушковані в сметані досить багато. У нашій статті ми пропонуємо вам парочку цікавих рецептів,

Тушковані кабачки з овочами
Кабачок - це дієтичний продукт, в сирому вигляді його практично не вживають. Його зазвичай варять, запікають, смажать і тушкують. Ось про останньому

Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території

Гювеч - рецепт
Гювеч, або гівеч - популярне блюдо країн Південно-Східної Європи, приготоване на основі м'яса, спецій і овочів. Просто, смачно і дуже корисно.