Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
Пропонуємо вам дізнатися з наших рецептів, як приготувати найсмачніший рататуй і зробити його самим в домашніх умовах.
Інгредієнти:
помідори – 3-4 шт.;
патисон – 1 шт.;
цукіні – 1 шт.;
баклажан – 1 шт.;
червоний болгарський перець – 2 шт.;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
будь-томатний соус – 5 ст. ложок;
зелень базиліка – 3-4 гілки;
рослинне масло – 3 ст. ложки;
оливкова олія – 3 ст. ложки;
молодий часник – 3 зубки;
сіль – щіпка.
Приготування
Сковороду вибираємо більше і глибше, на дно якої наливаємо олії і ставимо його розігріватися на плиту. Викладаємо в сковороду великі кубики цибулі і, довівши його до м'якості, додаємо, таким же чином нарізаний болгарський перець. Коли овочі будуть повністю готовими (м'якими) заправляємо їх томатним соусом, а зверху присипаємо дрібно нарубаним свіжим базиліком. Перемішуємо все лопаткою і тушкуємо цей чудовий соус під кришкою близько 6-7 хвилин.
Різнокольорові овочі: помідор, патисон, цукіні і баклажан, хорошенечко омываем водою і нарізаємо їх тонким, гострим ножем в товщину не більше трьох міліметрів. Далі чергуючи кружечки всіх чотирьох овочів стовпчиком, викладаємо їх по колу стінок сковороди з соусом, поки коло не буде повністю закритий. Таким же чином заповнюємо і внутрішнє коло.
Оливкова олія пропускаємо через прес молодий часник, додаємо дрібку солі, розмішуємо ложечкою і виливаємо все на поверхню покладених в сковороду овочів.
Отмерянным листом фольги закриваємо наш рататуй і ставимо його в прогріту до 160 градусів духовку на 1 годину і 15 хвилин.
Інгредієнти:
баклажан – 1 шт.;
кабачок – 1 шт.;
помідори – 2 шт.;
мариновані помідори – 3 шт.;
ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;
мелена солодка паприка – 15 ст. ложки;
червоний мелений перець (гострий) – 1/4 ч. ложки;
кардамон – 2/3 ч. ложки;
рослинне масло – 3 ст. ложки;
сіль – за смаком.
Приготування
Подрібнюємо цибулину дрібними шматочками в блендері, а потім перекладаємо її в сковороду, яка вже пахне димком розігрітого масла. З маринованих помідорів знімаємо непотрібну нам шкірку і расталкиваем їх виделочку до пюре. Додаємо до них червоний перець, солодку паприку, кардамон, перемішуємо їх разом з помідорами і викладаємо все до вже м'якому луку на сковороду. Тепер цей смачний соус ми тушкуємо на слабкому вогні хоча б 10-12 хвилин, а то і на 3-5 хвилин більше.
Викладаємо 1/2 частина соусу в чашу мультиварки, розкладаємо поверх нього, чергуючи кружечки овочів: баклажан-помідор-кабачок. Коли дно чаші буде заповнено, присипаємо овочі дрібною сіллю і викладаємо на них залишилися 2/3 соусу. Доливаємо половину склянки холодної води і в режимі «Випічка» готуємо рататуй 45 хвилин.
Як приготувати овочевий рататуй на сковороді в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Сковороду вибираємо більше і глибше, на дно якої наливаємо олії і ставимо його розігріватися на плиту. Викладаємо в сковороду великі кубики цибулі і, довівши його до м'якості, додаємо, таким же чином нарізаний болгарський перець. Коли овочі будуть повністю готовими (м'якими) заправляємо їх томатним соусом, а зверху присипаємо дрібно нарубаним свіжим базиліком. Перемішуємо все лопаткою і тушкуємо цей чудовий соус під кришкою близько 6-7 хвилин.
Різнокольорові овочі: помідор, патисон, цукіні і баклажан, хорошенечко омываем водою і нарізаємо їх тонким, гострим ножем в товщину не більше трьох міліметрів. Далі чергуючи кружечки всіх чотирьох овочів стовпчиком, викладаємо їх по колу стінок сковороди з соусом, поки коло не буде повністю закритий. Таким же чином заповнюємо і внутрішнє коло.
Оливкова олія пропускаємо через прес молодий часник, додаємо дрібку солі, розмішуємо ложечкою і виливаємо все на поверхню покладених в сковороду овочів.
Отмерянным листом фольги закриваємо наш рататуй і ставимо його в прогріту до 160 градусів духовку на 1 годину і 15 хвилин.
Як приготувати овочевий рататуй з баклажанів і кабачків в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулину дрібними шматочками в блендері, а потім перекладаємо її в сковороду, яка вже пахне димком розігрітого масла. З маринованих помідорів знімаємо непотрібну нам шкірку і расталкиваем їх виделочку до пюре. Додаємо до них червоний перець, солодку паприку, кардамон, перемішуємо їх разом з помідорами і викладаємо все до вже м'якому луку на сковороду. Тепер цей смачний соус ми тушкуємо на слабкому вогні хоча б 10-12 хвилин, а то і на 3-5 хвилин більше.
Викладаємо 1/2 частина соусу в чашу мультиварки, розкладаємо поверх нього, чергуючи кружечки овочів: баклажан-помідор-кабачок. Коли дно чаші буде заповнено, присипаємо овочі дрібною сіллю і викладаємо на них залишилися 2/3 соусу. Доливаємо половину склянки холодної води і в режимі «Випічка» готуємо рататуй 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рататуй - рецепт
Незрівнянне овочеве блюдо можна створити тільки з молоденьких овочів. Далі детально опишемо, як приготувати чудово смачний рататуй і запропонуємо
Овочевий рататуй
Справжній рататуй - ніщо інше, як звичайне рагу, приготоване лише з овочів. Далі опишемо, як створити таке надзвичайно смачне і легке страву,
Рататуй - класичний рецепт
Рататуй - прекрасне, ароматне блюдо, спочатку мало не зовсім презентабельний вигляд. Знаменитий кухар Томас Келлер вирішив виправити цей недолік і
Як загасити кабачки?
З появою на прилавках молоденьких овочів хочеться побалувати себе вітамінним стравою. Пропонуємо кілька незвичайних рецептів приготування кабачків і
Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
Баклажани тушковані з овочами - рецепт
Баклажани тушковані з овочами - це смачне і корисне блюдо, чудово підходять для людей стежать за своєю фігурою і вегетаріанців. Таке овочеве рагу