Вернуться назад Распечатать

Як приготувати рататуй в домашніх умовах?

Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
Пропонуємо вам дізнатися з наших рецептів, як приготувати найсмачніший рататуй і зробити його самим в домашніх умовах.

Як приготувати овочевий рататуй на сковороді в духовці?


Інгредієнти:

  • помідори – 3-4 шт.;

  • патисон – 1 шт.;

  • цукіні – 1 шт.;

  • баклажан – 1 шт.;

  • червоний болгарський перець – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • будь-томатний соус – 5 ст. ложок;

  • зелень базиліка – 3-4 гілки;

  • рослинне масло – 3 ст. ложки;

  • оливкова олія – 3 ст. ложки;

  • молодий часник – 3 зубки;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Сковороду вибираємо більше і глибше, на дно якої наливаємо олії і ставимо його розігріватися на плиту. Викладаємо в сковороду великі кубики цибулі і, довівши його до м'якості, додаємо, таким же чином нарізаний болгарський перець. Коли овочі будуть повністю готовими (м'якими) заправляємо їх томатним соусом, а зверху присипаємо дрібно нарубаним свіжим базиліком. Перемішуємо все лопаткою і тушкуємо цей чудовий соус під кришкою близько 6-7 хвилин.
    Різнокольорові овочі: помідор, патисон, цукіні і баклажан, хорошенечко омываем водою і нарізаємо їх тонким, гострим ножем в товщину не більше трьох міліметрів. Далі чергуючи кружечки всіх чотирьох овочів стовпчиком, викладаємо їх по колу стінок сковороди з соусом, поки коло не буде повністю закритий. Таким же чином заповнюємо і внутрішнє коло.
    Оливкова олія пропускаємо через прес молодий часник, додаємо дрібку солі, розмішуємо ложечкою і виливаємо все на поверхню покладених в сковороду овочів.
    Отмерянным листом фольги закриваємо наш рататуй і ставимо його в прогріту до 160 градусів духовку на 1 годину і 15 хвилин.

    Як приготувати овочевий рататуй з баклажанів і кабачків в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.;

  • кабачок – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • мариновані помідори – 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;

  • мелена солодка паприка – 15 ст. ложки;

  • червоний мелений перець (гострий) – 1/4 ч. ложки;

  • кардамон – 2/3 ч. ложки;

  • рослинне масло – 3 ст. ложки;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Подрібнюємо цибулину дрібними шматочками в блендері, а потім перекладаємо її в сковороду, яка вже
    Як приготувати рататуй в домашніх умовах?
    пахне димком розігрітого масла. З маринованих помідорів знімаємо непотрібну нам шкірку і расталкиваем їх виделочку до пюре. Додаємо до них червоний перець, солодку паприку, кардамон, перемішуємо їх разом з помідорами і викладаємо все до вже м'якому луку на сковороду. Тепер цей смачний соус ми тушкуємо на слабкому вогні хоча б 10-12 хвилин, а то і на 3-5 хвилин більше.
    Викладаємо 1/2 частина соусу в чашу мультиварки, розкладаємо поверх нього, чергуючи кружечки овочів: баклажан-помідор-кабачок. Коли дно чаші буде заповнено, присипаємо овочі дрібною сіллю і викладаємо на них залишилися 2/3 соусу. Доливаємо половину склянки холодної води і в режимі «Випічка» готуємо рататуй 45 хвилин.