Пропонуємо вам дізнатися з наших рецептів, як приготувати найсмачніший рататуй і зробити його самим в домашніх умовах.
Як приготувати овочевий рататуй на сковороді в духовці?
Інгредієнти: помідори – 3-4 шт.; патисон – 1 шт.; цукіні – 1 шт.; баклажан – 1 шт.; червоний болгарський перець – 2 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; будь-томатний соус – 5 ст. ложок; зелень базиліка – 3-4 гілки; рослинне масло – 3 ст. ложки; оливкова олія – 3 ст. ложки; молодий часник – 3 зубки; сіль – щіпка. Приготування Сковороду вибираємо більше і глибше, на дно якої наливаємо олії і ставимо його розігріватися на плиту. Викладаємо в сковороду великі кубики цибулі і, довівши його до м'якості, додаємо, таким же чином нарізаний болгарський перець. Коли овочі будуть повністю готовими (м'якими) заправляємо їх томатним соусом, а зверху присипаємо дрібно нарубаним свіжим базиліком. Перемішуємо все лопаткою і тушкуємо цей чудовий соус під кришкою близько 6-7 хвилин.
Різнокольорові овочі: помідор, патисон, цукіні і баклажан, хорошенечко омываем водою і нарізаємо їх тонким, гострим ножем в товщину не більше трьох міліметрів. Далі чергуючи кружечки всіх чотирьох овочів стовпчиком, викладаємо їх по колу стінок сковороди з соусом, поки коло не буде повністю закритий. Таким же чином заповнюємо і внутрішнє коло.
Оливкова олія пропускаємо через прес молодий часник, додаємо дрібку солі, розмішуємо ложечкою і виливаємо все на поверхню покладених в сковороду овочів.
Отмерянным листом фольги закриваємо наш рататуй і ставимо його в прогріту до 160 градусів духовку на 1 годину і 15 хвилин.
Як приготувати овочевий рататуй з баклажанів і кабачків в мультиварці?
Інгредієнти: баклажан – 1 шт.; кабачок – 1 шт.; помідори – 2 шт.; мариновані помідори – 3 шт.; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; мелена солодка паприка – 15 ст. ложки; червоний мелений перець (гострий) – 1/4 ч. ложки; кардамон – 2/3 ч. ложки; рослинне масло – 3 ст. ложки; сіль – за смаком. Приготування Подрібнюємо цибулину дрібними шматочками в блендері, а потім перекладаємо її в сковороду, яка вже
пахне димком розігрітого масла. З маринованих помідорів знімаємо непотрібну нам шкірку і расталкиваем їх виделочку до пюре. Додаємо до них червоний перець, солодку паприку, кардамон, перемішуємо їх разом з помідорами і викладаємо все до вже м'якому луку на сковороду. Тепер цей смачний соус ми тушкуємо на слабкому вогні хоча б 10-12 хвилин, а то і на 3-5 хвилин більше.
Викладаємо 1/2 частина соусу в чашу мультиварки, розкладаємо поверх нього, чергуючи кружечки овочів: баклажан-помідор-кабачок. Коли дно чаші буде заповнено, присипаємо овочі дрібною сіллю і викладаємо на них залишилися 2/3 соусу. Доливаємо половину склянки холодної води і в режимі «Випічка» готуємо рататуй 45 хвилин.